Katalog CTK na programski opremi COBISS+

CTK, 3. januar 2018 ― IZUM postopoma umika oz. ukinja nemoteno delovanje programske opreme COBISS/OPAC, zato so na spletnih straneh CTK povezave do Kataloga CTK preusmerjene na novo programsko opremo COBISS+.Za pomoč pri uporabi nove programske opreme COBISS+ so na spletnih straneh IZUMa na voljo spletne vsebine na naslovu http://etecaj.izum.si/course/view.php?id=7, za sprotno obveščenost o novostih pa lahko uporabite storitev RSS obveščanja (http://etecaj.izum.si/mod/page/view.php?id=540). 

Zbirka Nano - testni dostop še do 30. novembra in novi termini seminarja v živo

CTK, 27. november 2017 ― Pred zaključkom testiranja zbirke  se lahko še prijavite na enega od spletnih seminarjev! Naslov:  Nano - a Nature Research Solution developed with and for Nano Scientists Vsebina: Zakaj je Nano edinstvena zbirka? Predstavitev v živo: - hitro iskanje člankov s področja nano znanosti,  - odkrivanje in uporaba strukturiranih vrednosti in podatkov o nanomaterialih, zbranih iz najpomembnejših strokovnih revij. Predavatelj: dr. Amir Gheisi, produktni vodja za Nano. Predavanja bodo: - 29. novembra ob 10:00 - 30. novembra ob 13:00 - 11. decembra ob 14:00 uri (srednjeevropski čas - Berlin). Prijavite se na seminar v živo tu!

Opomnik: do 30. novembra testni dostop do De Gruyter Online Journals

CTK, 9. november 2017 ― Z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK je še do 30. novembra na voljo testni dostop do De Gruyter Online Journals, ki ponuja več kot 900 znanstvenih in strokovnih revij, ki multisiciplinarno pokrivajo mnoga področja, npr. biologije, kemije, zgodovine, prava, bibliotekarstva in informacijske znanosti, jezikoslovja, literature, matematike, fizike, medicine ipd....več

TESTNI DOSTOP DO ASTM COMPASS® podaljšan do 7.11.2017

CTK, 20. oktober 2017 ― Testni dostop do portala ASTM COMPASS® je podaljšan do 7. novembra 2017 in je na voljo z vseh lokacij Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.                      Omogoča dostop do vsebin in dokumentov, ki jih gradi in objavlja mednarodna organizacija za standardizacijo ASTM (American Society for Testing and Materials): preko 12.000 tehničnih standardov, raziskovalnih in tehničnih poročil, različnih priročnikov in monografij, zbirk podatkov, konferenčnih zbornikov, biltenov, strokovnih revij in slovarjev za področja materialov, izdelkov, sistemov in storitev.  Vabljeni k uporabi!

DiKUL - povezava "Celotno besedilo dostopno za uporabnike UL" in dostop do e-knjig EBSCO ne deluje!

CTK, 19. oktober 2017 ― Zaradi sistemske napake pri ponudniku v prikazanih zapisih rezultatov iskanja v DiKUL povezava "Celotno besedilo dostopno za uporabnike UL"  in povezava do e-knjig ponudnika EBSCO "Celotno besedilo PDF" NE DELUJETA - izpiše se sporočilo: An unexpected error has occurred. Please try your search again.Ostale povezave v izpisih pa delujejo normalno (kolikor smo lahko preverili). Napako pri ponudniku odpravljajo, prosimo za potrpljenje in razumevanje!

Vabilo na predavanji "V deželi lepe Vide"

CTK, 11. oktober 2017 ― CTK vas vabi na cikel dveh poljudnih zgodovinsko-etnoloških predavanj ge. Brede Stele o Slovencih v tržaškem primorju z naslovom »V deželi lepe Vide«. Predavanji bosta dva ponedeljka v oktobru, 16. In 23.10.2017, obakrat ob 13.00 uri v prostoru »Nemška knjižnica 1« v CTK. ...več

Testni dostop do zbirk Nano in SpringerMaterials

CTK, 2. oktober 2017 ― Do 30. novembra 2017 bo uporabnikom UL, NUK in CTK omogočen testni dostop (IP avtentikacija) do zbirk SpringerMaterials and Nano . SpringerMaterials je največja specializirana zbirka, ki obravnava več kot 290.000 materialov ter preko 3.000 fizikalnih in kemičnih lastnosti na vseh glavnih področjih znanosti o materialih. Vsebine v zbirki SpringerMaterials so zbrane iz zaupanja vrednih znanstvenih virov, kot so  Landolt Börnstein, MSI Eureka, Linus Pauling Files, Springer Handbooks in drugi. Zbirka nudi več vrst iskanja, načine za izboljšanje rezultatov  iskanja ter številne napredne in interaktivne funkcionalnosti za vizualizacijo in analizo podatkov o materialih, kar vse pomeni prihranek časa.  Dostop na platformi SpringerLink: SpringerMaterials Nano je produkt Nature Research, specifično namenjen za področje nanotehnologije. Združuje ročno indeksirane članke in podatke iz 171 znanstvenih revij, vključno z vodilnimi naslovi založb kot so AAAS, ACS, Elsevier, RSC, Springer Nature, Wiley in številne druge. Z združevanjem ključnih funkcionalnosti zbirk podatkov in orodij za odkrivanje informacij Nano omogoča vpogled v podrobnejše informacije o nanomaterialih, kot so lastnosti, aplikacije, metode priprave in toksičnost.  Dostop na platformi Nature: Nano Na voljo sta video posnetka s pomočjo in  nasveti za uporabo zbirk: Nano in SpringerMaterials.

Testni dostop do portala ASTM COMPASS

CTK, 29. september 2017 ― Z računalnikov v CTK je le do torka, 3. oktobra, na voljo testni dostop do portala ASTM COMPASS.Omogoča dostop do vsebin, ki jih gradi in objavlja mednarodna organizacija za standardizacijo ASTM International (American Society for Testing and Materials): preko 12.000 tehničnih standardov, raziskovalnih poročil, tehničnih poročil, priročnikov in monografij, zbirk podatkov, konferenčnih zbornikov, biltenov in strokovnih revij za področja materialov, izdelkov, sistemov in storitev.Vabljeni k uporabi!
JAVNI 3 D TISKALNIK V CTK

JAVNI 3 D TISKALNIK V CTK

CTK, 12. junij 2017 ― V CTK smo namestili brezplačni 3 D tiskalnik, ki omogoča tiskanje manjših predmetov dimenzij do 210 x 200 x 195 mm.  Tiskalnik je nameščen pri pultu izposoje CTK. Za tiskanje se lahko med 10 in 14 uro dogovorite s Tomažem Fidlerjem: osebno (oglasite se pri informatorju v čitalnici), po telefonu 01 2003 439 ali po e-pošti . tomaz.fidler@ctk.uni-lj.si V fazi testiranja je tiskanje za uporabnike brezplačno

Podaljšan delovni čas

CTK, 5. maj 2017 ― V času izpitnih rokov v maju, juniju in septembru 2017 bo Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani 9 vikendov ob sobotah in nedeljah  odprta do polnoči. Termini podaljšane odprtosti bodo:6., 7. 5. 2017; 13., 14. 5. 2017; 20., 21. 5. 2017; 27., 28. 5. 2017; 3., 4. 6. 2017; 10., 11. 6. 2017; 17., 18. 6. 2017; 2., 3. 9. 2017 in 9., 10. 9. 2017. V času podaljšane odprtosti (ob sobotah po 17.00 in ob nedeljah ves dan) bodo nekatere storitve omejene - tako ne bo možnega vpisa in izposoje knjig iz skladišča (še vedno pa bo moč vrniti in izposoditi si gradivo preko knjigomata).

Testni dostop do zbirke ZEDHIA (Zentraleuropäisches digitales wirtschafts- und gesellschaftshistorisches interaktives Archiv)

CTK, 20. april 2017 ― Obvestilo iz NUK: do 25. junija 2017 je omogočen testni dostop do zbirke ZEDHIA (Zentraleuropäisches digitales wirtschafts- und gesellschaftshistorisches interaktives Archiv), spletne interaktivne zbirke podatkov, namenjene celovitim zgodovinskim raziskavam. Vsebuje digitalizirana besedila in poglobljene informacijske vire za preučevanje zgodovine podjetništva in ekonomije v Srednji Evropi ter preučevanja rodoslovja v Srednji Evropi. Jedro vira predstavljajo različne publikacije založnika  Compass Verlag , na prvem mestu seveda različne izdaje revije Compass. ZEDHIA register za zgodovino podjetništva in ekonomije Avstrije med leti 1868 in 2003 vsebuje 745 zvezkov in več kot 1 milijon strani besedil. Vir omogoča iskanje po celotnem besedilu vseh publikacij, uporabo fasetnega filtriranja rezultatov in prednosti hiperpovezav v knjigah, podpira tudi večjezične predstavitve menija in inovativni uporabniški vmesnik. Seznam vključenih publikacij najdete na spletni strani založnika.  Vir je na voljo z lokacij Univerze v Ljubljani, CTK, NUK in SAZU; prek oddaljenega dostopa pa za študente in osebje Univerze v Ljubljani in CTK ter vse člane NUK.
še novic