Center za kreativnost odpira vrata!

CED, 6. november ― Ob odprtju Centra za kreativnost v Ljubljani vas Muzej za arhitekturo in oblikovanje med 16. in 18. novembrom vabi na mednarodno konferenco, ki bo gostila številne domače in tuje strokovnjake iz kulturnega in ustvarjalnih sektorjev ter različnih ministrstev. Tridnevni dogodek pomeni odlično priložnost za mreženje, vzpostavljanje poslovnih stikov in izmenjavo znanj!

Motovilke, oktober 2017

CED, 30. oktober ― Pozdravljeni, pred dnevom reformacije, še enim pomembnim kulturnim praznikom, naj vas spomnimo, da smo prejšnji teden obeležili svetovni dan avdiovizualne dediščine. Ob tej priložnosti izpostavljamo pomemben restavratorski korak Televizije Slovenije, ki bo po več kot 30 letih na malih ekranih prikazala Primoža Trubarja. Naj vas opozorimo še na en korak Televizije Slovenije, ki je v[...]

International matchmaking seminar v Rigi

CED, 25. oktober ― Ali za sodelovanje pri projektu s podporo Ustvarjalne Evrope in/ali Finančnega mehanizma EGP potrebujete latvijskega partnerja oz. želite z njim nadgraditi sodelovanje? Potem je mednarodni dogodek z naslovom »Creative Dialog« (22.–23. nov. 2017) v organizaciji CED Latvija pravšnji za vas. Rok prijave: 3. nov. 2017.

Kultura e–novice, 12. oktober 2017

CED, 12. oktober ― Pozdravljeni, Krištof Kolumb je menda na današnji dan 1492 pristal v Novem svetu. Kaj je mislil in kaj se je potem zgodilo, je druga zgodba. V današnjih novicah vas spodbujamo k raziskovanju novih svetov. Saj že veste, da aktualni razpis za projekte sodelovanja omogoča tudi sodelovanje z državami izven Evrope? Vključevanje slednjih je namreč precej[...]

Prava in neprava imena. Identiteta v informacijski družbi

CED, 11. oktober ― Katere estetske in politične strategije se lahko zoperstavijo prizadevanjem za zbiranje podatkov in merjenje ter predvidevanje človekovega obnašanja, značilnim za informacijski kapitalizem? Konferenca v organizaciji zavoda Aksioma (Ljubljana, 17.–18. okt. 2017) to vprašanje naslavlja z združevanjem teoretikov, umetnikov, pisateljev in performerjev, ki so izoblikovali koncepte, estetske funkcije in strategije avtorstva, ki se izogibajo merjenju in atribuciji.

Poziv za predloge besedil za e-knjigo PAIC – Udeležbena umetnost za nevidne skupnosti

CED, 11. oktober ― Akademija umetnosti UNG, ki je partner v projektu Participatory Art for Invisible Communities (PAIC), vabi k sodelovanju pri objavi prispevkov v e-publikaciji oktobra 2018. Pristop do participativne umetnosti je lahko predstavljen v kontekstu različnih disciplin, npr. umetnostne teorije / zgodovine / kritike, sociologije, psihologije, še posebej pa se spodbuja interdisciplinarni pristop. Rok za oddajo: 15. nov. 2017.

Versopolis na Frankfurtskem knjižnem sejmu

CED, 10. oktober ― Če vas pot zanese na Frankfurtski knjižni sejem, potem obiščite mednarodni oder, kjer bo v petek, 13. okt. 2017 ob 17.uri, pesniška platforma Versopolis, ki jo koordinira Beletrina, pripravila dogodek pod naslovom »Pesniški glasovi v času krize«. Gostje: dr. Geert Buelens (BE), Pep Olona (ES), Aleš Šteger (SI).
še novic