Rada tekmuje - ampak sama s sabo

Rada tekmuje - ampak sama s sabo

Glasbena šola Koper, 6. december 2018 ― Nika Gačnik, prikupna devetošolka in zelo uspešna violinistka, v domači Izoli obiskuje podružnico Glasbene šole Koper. Pouk violine je začela zgodaj in že pri sedmih letih prvič zmagala na regijskem tekmovanju, kjer je bila nagrajena tudi kot najmlajša, a hkrati najboljša tekmovalka svoje kategorije.
Sodobna glasba v znamenju šestih čutov

Sodobna glasba v znamenju šestih čutov

Glasbena šola Koper, 3. december 2018 ― Z odprtjem razstave Zven kamna in koncertom zasedbe Stop na izvirnih kamnitih glasbilih, ki mu bo sledil nastop Dekliškega pevskega zbora Glasbene šole Koper, se drevi ob 19.30 v Pokrajinskem muzeju začne 6. mednarodni bienale sodobne glasbe. Do petka bo na treh koncih nizal dogodke v znamenju čutov.
Ognjemet klasične glasbe

Ognjemet klasične glasbe

Glasbena šola Koper, 15. november 2018 ― Praznik glasbe v Piranu V oktobru, ko slavimo svetovni dan glasbe, ter v Evropskem letu kulturne dediščine, se je 10. oktobra v Piranu zgodil pravi "ognjemet" klasične glasbe, ki so ga ustvarili glasbeniki vseh generacij - od malih in malo večjih pianistov pa do že izkušenih umetnikov koncertantov in profesorjev glasbe.
Praznik glasbe v Piranu

Praznik glasbe v Piranu

Glasbena šola Koper, 15. oktober 2018 ― Za nami je velik projekt, ki je zahteval večmesečno pripravo in se je, sodeč po številnih odzivih, zaključil nadpovprečno in nad vsemi pričakovanji. Slednje so potrdili tudi mnogi navdušeni učitelji in gostje iz vse Slovenije. Celoten projekt je sledil eni ideji in ravno tako tudi nastopajoči - na prvem mestu je bila GLASBA in vse se je dogajalo zaradi GLASBE.
Vsako leto tisoč otrok

Vsako leto tisoč otrok

Glasbena šola Koper, 4. oktober 2018 ― Drevi bo 70 let praznovala Glasbena šola Koper, ki jo poleg matične sestavljata še šoli v Izoli in Piranu. Slavnostni koncert bo v Avditoriju Portorož, v mestu, kjer se je leta 1948 začela zgodba te glasbene šole.
SPOMIN NA MIRANA HASLA

SPOMIN NA MIRANA HASLA

Glasbena šola Koper, 31. maj 2018 ― Pet let mineva, odkar se je od nas poslovil profesor Miran Hasl, dolgoletni ravnatelj in učitelj violončela na Glasbeni šoli Koper. S svojimi idejami in razmišljanji, delom in prizadevnostjo je ustvaril to, kar danes žanjejo vsi tisti rodovi, ki jih je imel v mislih, ko je ustvarjal pogoje in prostor, v katerem lahko sedaj vzgajajo, učijo in z glasbo bogatijo spet nove in nove rodove.
V EVROVIZIJSKEM FINALU KAR ŠTIRJE PRIMORCI

V EVROVIZIJSKEM FINALU KAR ŠTIRJE PRIMORCI

Glasbena šola Koper, 26. april 2018 ― Konec marca je uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija v veliki dvorani Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani priredilo finale slovenskega izbora za tekmovanje Evrovizijski mladi glasbeniki 2018. Kar štirje od šestih finalistov, ki so se predstavili na koncertu, imajo primorske korenine.
ODLIČNA GLASBA V PRELEPIH KRAJIH

ODLIČNA GLASBA V PRELEPIH KRAJIH

Glasbena šola Koper, 12. april 2018 ― Z gala koncertom Orkestra Filharmonije Zuglo se je konec minulega tedna v dvorani ljubljanskega hotela Union sklenilo 10. mednarodno glasbeno tekmovanje Svirél, ki je od 12. marca povezovalo približno tisoč glasbenikov z najrazličnejših koncev sveta.
DAJVA, ZAIGRAJVA NA DVA KLAVIRJA!

DAJVA, ZAIGRAJVA NA DVA KLAVIRJA!

Glasbena šola Koper, 12. april 2018 ― Mladi pianisti in njihove profesorice iz Glasbene šole Koper so lani novembra za 17. Slovenske klavirske dni 2017 v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju pripravili zanimiv projekt, s katerim so predstavili manj znane otroške klavirske koncerte. Skupno muziciranje z učiteljem oziroma skupni nastop na odru namreč predstavlja dodatno motivacijo za učenca, na kar učitelji, še posebno na nižji stopnji glasbenega izobraževanja, pogosto pozabijo in se osredotočajo le na solistične programe.
še novic