LETNA PROGNOZA

LETNA PROGNOZA

Jaša Koceli, 27. februar 2019 ― Na današnji dan čez štiri tedne bo 27.3 premiera Psiha v Gledališču Glej. Ta projekt sem želel speljati več let in zato bo premiera toliko bolj sladka. Besedilo je napisal odlični Davorin Lenko, v študijo o patološki osebnosti pa sva globoko potopljena z igralcem Domnom Valičem, ki bo tako prvi slovenski Psiho. Sledi postavljanje Fantkov Simone Semenič v madžarskem Sombotelu in za tem realizacija ene največjih Mozartovih oper - obeh kreativnih potovanj se zelo veselimo. V začetku 2020 nas čaka nov vznemirljiv projekt v tujini, pa s Tajda Podobnik snujeva nekaj, kar bo iskrilo, zato ... Najlepša hvala vsem, ki podpirate naše delo in predvsem - stay tuned! Foto: Neja Petek, Kopenhagen

PRVIH PET LET

Jaša Koceli, 5. februar 2019 ― Izšla je tiskana izdaja publikacije v angleščini s fotografijami vseh predstav, ki jih je zrežiral Jaša Koceli v zadnjih petih letih, dodane pa so tudi fotografije iz treh velikih baletnih produkcij, kjer je oblikoval luč.  Uvodnik je napisala dramaturginja Eva Mahkovic.   Oblikovanje: Darjan Mihajlović Cerar  Fotografije: Mankica Kranjec, Sunčan Stone, Darja Štravs Tisu, Barbara Čeferin in Aljoša Rebolj.  
TROJANKE GREDO NA CIPER

TROJANKE GREDO NA CIPER

Jaša Koceli, 3. februar 2019 ― Predstava Trojanke v režiji Jaše Kocelija in produkciji SNG Nova Gorica je bila uvrščena na Mednarodni festival antične grške drame na Cipru 2019.   Predstava bo na sporedu predvidoma dvakrat v obdobju 26.6 - 1.7 na dveh odprtih prizoriščih:- antičnem rimskem odeonu Paphos,- amfiteatru Skali. 

ZGODNJI PSIHO TEASER

Jaša Koceli, 7. januar 2019 ― Zgodnji teaser za projekt Psiho v Gledališču Glej. V njem nastopajo igralec Domen Valič, vodja tehnike v Gleju Grega Mohorčič in režiser Jaša Koceli. Premiera je predvidena 27. marca 2019.Produkcija: Glej.

VAJE ZA PRINCESO

Jaša Koceli, 26. avgust 2018 ― Fotografije z vaje 25.8.2018 za opereto Hmeljska princesa v Žalcu, rojstnem kraju Jaše Kocelija.Premiera: 5.9.2018.Foto: Mankica Kranjec {gallery}projekti/hmeljska_princesa/blog_vaje{/gallery}

SHOWREEL 2018

Jaša Koceli, 25. julij 2018 ― Showreel režiserja Jaše Kocelija, ki vključuje kratke video izseke iz zadnjih šestih gledaliških predstav, ki jih je režiral in iz treh baletov, za katere je oblikoval luč.  

SHOWREEL 2018

Jaša Koceli, 25. julij 2018 ― Showreel režiserja Jaše Kocelija, ki vključuje kratke video izseke iz zadnjih šestih gledaliških predstav, ki jih je režiral v sezonah 2016-2018 in iz treh baletnih uprizoritev, pri katerih je sodeloval kot oblikovalec luči.   

HAZARSKI SLOVAR - LOVCI NA SANJE

Jaša Koceli, 19. maj 2018 ― Skoraj šestnajst let po dramski predstavi Hazarski slovar, ki jo je leta 2002 režiral Tomaž Pandur in je doživela premieri v Sava centru v Beogradu in na Festivalu Ljubljana, je njegova ekipa spet ustvarila predstavo po velikem romanu Milorada Pavića, tokrat izvirni balet z naslovom Lovci na sanje. Producenta projekta sta Narodno pozorište v Beogradu in Madlenianum. Ekipi se je tokrat po Simfoniji otožnih pesmi kot lučni oblikovalec spet pridružil Jaša Koceli, ki je bil asistent pri Pandurjevi zadnji dokončani predstavi Faust  v SNG Drama Ljubljana.  Hazarski slovar - Lovci na sanjePremiera: 19.5.2018 (Narodno pozorište u Beogradu).Druga premiera: 24.05.2018 (Opera & gledališče Madlenianum).  Režija in dramaturgija: Livija Pandur Koreografija: Ronald SavkovićGlasba: Miroslav Bako Scenografija: Sven Jonke Kostumografija: Angelina Atlagić Oblikovanje luči: Jaša Koceli Fotografija: Aljoša Rebolj{gallery}blog/lovci_fotke{/gallery}
TISKOVKA ZA LOVCE NA SANJE

TISKOVKA ZA LOVCE NA SANJE

Jaša Koceli, 16. maj 2018 ― V Narodnem pozorištu v Beogradu je bila danes tiskovna konferenca za predstavo Hazarski slovar: Lovci na sanje, ki so se je udeležili režiserka in dramaturginja Livija Pandur, glavna igralka Sonja Vukićević, koreograf Ronald Savković, skladatelj Miroslav Bako, umetniški vodja baleta Konstantin Kostjukov, direktor Madlenianuma Andreja Rackov in oblikovalec svetlobe Jaša Koceli.  Foto: Zoran Ilić/RAS Srbija.
KMALU NOV BALET

KMALU NOV BALET

Jaša Koceli, 15. maj 2018 ― Čez štiri dni bo premiera novega baleta Hazarski slovar: Lovci na sanje po romanu Milorada Pavića v režiji Livije Pandur, koreografiji Ronalda Savkovića in glasbi Miroslava Baka. Luč v predstavi podpisuje Jaša Koceli. Produkcija: Narodno pozorište u Beogradu in Madlenianum. 
še novic