Kaj pripravlja kamniška kultura po karantenskem zatišju?

Kamnik.info, 28. maj ― Dom kulture Kamnik v sodelovanju s kamniškimi kulturnimi akterji po karantenskem zatišju pripravlja pester kulturni program na različnih lokacijah v mestu. Z lokalnimi umetniki, mladimi glasbeniki in gledališčniki ekipa Doma kulture pripravlja program, ki bo tehnično izvedljiv na različnih lokacijah ter bo izveden v skladu z zdravstvenimi ukrepi in bo nagovarjal toliko obiskovalcev, kot bo ... Prispevek Kaj pripravlja kamniška kultura po karantenskem zatišju? je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Z današnjim dnem so se v Kamniku odprla vrata še zadnjih učnih ustanov

Kamnik.info, 23. maj ― S ponedeljkom so se v Sloveniji odprle šole za prvo triado osnovnošolcev, z današnjim dnem pa se je pričel pouk tudi v Majdini Večerni šoli, seveda z vsemi priporočenimi ukrepi in socialnim distanciranjem. Zaradi nevarnosti okužbe z virusom Covid-19 se je sobotne učne ure udeležilo le nekaj najbolj zagnanih šolarjev, ki so z zanimanjem in ... Prispevek Z današnjim dnem so se v Kamniku odprla vrata še zadnjih učnih ustanov je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Dom kulture Kamnik povezuje kamniško kulturo

Kamnik.info, 14. maj ― Dom kulture Kamnik je kot osrednje prizorišče za gledališče in glasbo v času preprečevanja koronavirusne bolezni moral zaprti svoja vrata. Začasno so odpovedane vse načrtovane prireditve. Ustavili so se tudi vsi programi lokalnih kulturnih društev, ki domujejo pod krošnjo kulture. Čas zatišja je ekipa Doma kulture izkoristila za oblikovanje programa in strategije, kako kulturo in ... Prispevek Dom kulture Kamnik povezuje kamniško kulturo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Odpoved Križnikovega pravljičnega festivala

Kamnik.info, 12. maj ― Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik obvešča, da je letošnji Križnikov pravljični festival, vsaj v času in obliki, kot ga poznamo, odpovedan. Spoštovani, novi koronavirus je precej posegel v naše življenje in ga na hitro preuredil. Nekatere načine dela in dogodke smo lahko prilagodili, nekaterih pa se, žal, ni dalo. Med slednjimi je tudi naš ljubi Križnikov ... Prispevek Odpoved Križnikovega pravljičnega festivala je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Županova Micka se je tokrat možila na Selih

Kamnik.info, 9. marec ― “Micka, ti si lepa koker ena roža, brhka koker en hrast, u tvojih tatinskih očeh pa…” Že Linhart je v svojem prvem slovenskem dramskem besedilu opisal, kako krhka je lahko obljuba ljubezni in kako hitro se nečastni nameni ujamejo v lastne zanke intrig in prevar. Prav tako pa je dokazal, da je zdrava kmečka pamet ... Prispevek Županova Micka se je tokrat možila na Selih je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Pridih narave in domačnosti skozi objektiv Kaje Kocjan

Kamnik.info, 8. marec ― Včeraj zvečer se je v gostilnici Korobač na Šutni odvilo zanimivo in prijetno odprtje razstave fotografij Kaje Kocjan. Pred samim ogledom razstavljenih del se je Kaja posvetila Jazu, Egu prav vsakega posameznika – skupaj so dihali in v čutečem krogu pretakali energijo skozi sebe.  Kaja je namreč ne le umetnica temveč tudi študira psihoterapijo, da ... Prispevek Pridih narave in domačnosti skozi objektiv Kaje Kocjan je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

China Traffic in Čao Portorož v Kotlovnici

Kamnik.info, 7. marec ― Tokrat so kotlovniški oder napolnili melodični zvoki domačih China Traffic, za katere bi sicer težko rekli, da so stari glasbeni mački, so pa že preizkušeni na slovenski glasbeni sceni, sama glasbena pot pa jih je iz Kamnika nekajkrat vodila tudi že v tujino. Kot vedno so nas svojimi avtorskimi deli prav prijetno nahranili in nas ... Prispevek China Traffic in Čao Portorož v Kotlovnici je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Naš Maister v besedi in sliki, ali kako se je general Maister umojstril v stripu

Kamnik.info, 13. februar ― Bilo je v sami Maistrovi hiši, muzeju na kamniški glavni, najlepši, po domače kar šutenski ulici. Zbrali smo se, da nam predstavijo knjigo. Tokrat ne prav navadno. Pisano zasnovana, v močni, trd (n)i vezavi, s prav takšnimi platnicami. Pritegne pogled. Naš Maister v stripu. V njem v prvih  sličicah ne še sabljaški mojster, a že ... Prispevek Naš Maister v besedi in sliki, ali kako se je general Maister umojstril v stripu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Stene Kotlovnice so ozaljšane s stripi in ilustracijami

Kamnik.info, 13. februar ― V Mladinskem centru Kotlovnica je ponovno prišel čas, da se podoba Zasilne galerije spremeni, mistične podobe pa je zamenjal grafitni svinčnik in bel list papirja. Endi, avtor in umetnik stripov in ilustracij, s svojimi deli prikaže njegov vsakdan. Med deli je mogoče opaziti veliko portretov, ki prikazujejo njegove prijatelje, na drugih risbah pa z izjemnimi ... Prispevek Stene Kotlovnice so ozaljšane s stripi in ilustracijami je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Frana Albrehta Kamnik

Kamnik.info, 11. februar ― V petek, 7. februarja 2020, je 3. šolsko uro v športni dvorani OŠ Frana Albrehta potekala prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Program letošnje prireditve so oblikovale tri učiteljice, in sicer učiteljici 2. razreda Barbara Spruk Golob in Maja Škrjanc ter učiteljica slovenščine Tadeja Kilar. Nastopajoči učenci so bili drugošolci matične šole, posamezni učenci predmetne stopnje ... Prispevek Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku na OŠ Frana Albrehta Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V Stranjah so kulturni praznik počastili drugače: V OŠ Stranje s kvizom Lepo je biti France Prešeren, pri cerkvici  Sv. Primoža pa družili šport in kulturo

Kamnik.info, 11. februar ― V OŠ Stranje Prešernov dan počastili s kvizom Lepo je biti France Prešeren Letošnji kulturni program v počastitev Prešernovega dne so pripravili devetošolci s pomočjo učiteljev.  Učencem 1.-8. razreda so skušali približati življenje in delo našega največjega pesnika v obliki kviza z naslovom Lepo je biti France Prešeren. V ekipi za 9. a  so sodelovali ... Prispevek V Stranjah so kulturni praznik počastili drugače: V OŠ Stranje s kvizom Lepo je biti France Prešeren, pri cerkvici  Sv. Primoža pa družili šport in kulturo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Tone Ftičar: Besede ob slovenskem kulturnem prazniku 2020

Kamnik.info, 8. februar ― Na predvečer državnega praznika smo zbrani, da proslavimo. Da s posebnim dogodkom izrazimo spoštovanje in priznanje, poklon vrednosti in veljavi kulture. Ponosno, s hvaležnostjo seštevku vsega, kar nas je z izvirnim duhovnim jezikom majhnega evropskega naroda prepoznavno oblikovalo v skupnost, živečo v naposled izborjeni lastni in samostojni državi. V bivanju na svojem seveda nismo izolirani, ... Prispevek Tone Ftičar: Besede ob slovenskem kulturnem prazniku 2020 je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

»Naj nas zavest opogumlja za vseprisotnost kulture«

Kamnik.info, 8. februar ― Prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika je na predvečer 8. februarja napolnila veliko dvorano Doma kulture Kamnik. Razmišljanje o kulturi nas hitro privede do dejstva, da govorimo o nadvse širokem pojmu, obenem pa imajo ljudje nanj različne poglede, saj ga vsak razume in dojema nekoliko drugače. Skozi kulturni program so ustvarjalci preizpraševali in hkrati raziskovali ... Prispevek »Naj nas zavest opogumlja za vseprisotnost kulture« je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Včeraj je šla v Komendi ljubezen v cvet

Kamnik.info, 8. februar ― Na predvečer obletnice smrti našega pesnika Franceta Prešerna je v komendskem kulturnem domu Društvo umetnih kulturnikov Kaj ti mar pripravilo proslavo z imenom Ljubezen naj gre vedno v cvet. Na proslavi so prevladovale pesmi v izvedbi Mladinskega pevskega zbora OŠ Komenda Moste in skupine mladih pevk Victus, društvo Kaj ti mar pa je predstavilo nekaj ... Prispevek Včeraj je šla v Komendi ljubezen v cvet je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

V Termah Snovik so pesniki našli pogum

Kamnik.info, 8. februar ― V Snoviku se je včeraj, že dvanajsto leto zapored, odvil literarni večer na katerem so se brale pesmi o pogumu. Na letošnji natečaj je z vseh koncev Slovenije prispelo petdeset pesmi katere so skrbno pregledale članice strokovne komisije, šest pesmi pa se je pogumno prebilo med najboljše tri v dveh kategorijah. Zmagovalka Zala Gril, učenka ... Prispevek V Termah Snovik so pesniki našli pogum je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic