Pohorske pravljice, bajke in legende: pogovor in pravljični večer

Kamra.si, 11. december ― V torek, 12. decembra 2017, ob 18. uri vas vabimo, da v Knjižnici Duplek, enoti Mariborske knjižnice, prisluhnete pohorski pravljični dediščini in zgodbam v pohorskih narečnih govorih. Gosti večera bodo urednik in založnik Tomažičevih Pohorskih pravljic Radivoj Humar, urednik in založnik Schlosserjevih Pohorskih pripovedk Andrej Gulič ter naša pravljičarka Agica Kovše. Veselimo se druženja z vami!

Predstavitev elektronske zbirke knjig Aleksandra Videčnika

Kamra.si, 8. december ― Vljudno Vas vabimo na predstavitev ELEKTRONSKE ZBIRKE KNJIG ALEKSANDRA VIDEČNIKA v petek, 15. decembra 2017, ob 18. uri v Galeriji Mozirje. Naš večerni gost bo dr. Peter Weiss, ki je bil pobudnik in koordinator digitalizacije. Za veselo in prijetno vzdušje na našem večeru in ob osebnem prazniku gospoda Aleksandra Videčnika bodo zapeli Moški pevski zbor Kulturnega društva Mozirje pod vodstvom Antona Petka in ljudski pevci Štirje prijatelji z Lepe Njive.

Po Mariborčkovi poti spomina

Kamra.si, 8. december ― V ponedeljek, 11. decembra 2017, vas ob 12. uri lepo vabimo, da se v Kadetnici, v razstavišču ob knjižnici, udeležite odprtja fotografske razstave Po Mariborčkovi poti, avtorja mag. Marjana Vešnarja, ter svečanega zaključka Bralne značke v Slovenski vojski v sklopu festivala Brati gore ob mednarodnem dnevu gora. Veselimo se srečanja z vami!  

Predstavitev zbornika o Antonu Jehartu

Kamra.si, 7. december ― Vljudno vas vabimo, da se v petek, 8. decembra 2017, ob 18.00 v Knjižnici Janka Glazerja Ruše udeležite predstavitve zbornika o Antonu Jehartu, duhovniku, teologu, prevajalcu, leta 1881 rojenem v Lovrencu na Pohorju. Zbornik, ki ga je izdalo Društvo za razvoj Lira iz Ruš, je nastal na podlagi prispevkov, predstavljenih na letošnjem posvetu o Antonu Jehartu, ki smo ga v Mariborski knjižnici v mesecu marcu, v počastitev rojstnega dneva Janka Glazerja, organizirali v sodelovanju z Društvom za razvoj Lira Ruše, Univerzitetno knjižnico Maribor in OŠ Janka Glazerja Ruše. Veselimo se srečanja z vami!

Simpozij Johann Gabriel Seidl (1804-1875)

Kamra.si, 5. december ― Osrednja knjižnica Celje vas v sodelovanju z Zgodovinskim društvom Celje in Pokrajinskim muzejem Celje vabi na simpozij Johann Gabriel Seidl (1804-1875), ki bo 14. decembra 2017, v Levstikovi dvorani Osrednje knjižnice Celje. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojo udeležbo prijavite tukaj. Kotizacije ni.

Življenje mojih babic

Kamra.si, 5. december ― Knjižnica - Kulturni center Lendava vabi v četrtek, 7. decembra 2017, ob 18. uri, ob veselem dnevu kulture, na predstavitev knjige Tatjane Bogdan Življenje mojih babic, ki razkriva delo, običaje in navade, tudi jedi le nekaj desetletij nazaj, danes pa jih komaj še poznamo.

Literarna postaja z Avgustom Demšarjem

Kamra.si, 5. december 6. decembra 2017 ob 18. uri bomo v Salonu uporabnih umetnosti Maribor v sklopu prireditev Literarne postaje gostili  Tomaža Zupančiča alias Avgusta Demšarja, enega najboljših piscev sodobnih slovenskih kriminalk. Zgodbe, ki se večinoma odvijajo v Mariboru, zgovorno pričajo o času in družbenih razmerah, v katerih so nastale. Pogovor z večkratnim nominirancem za kresnika bo vodila Darka Tancer-Kajnih. Z dogodkom se bo prav tako zaključila bralna značka za odrasle. Prisrčno vabljeni v Salon uporabnih umetnosti!

Štore in okolica - biseri krajine

Kamra.si, 4. december ― Železarski muzej Štore vabi v sredo, 6. decembra 2017, ob 19. uri na odprtje prve samostojne razstave Rosvite Jager Štore in okolica - biseri krajine.  Fotografije bodo v galeriji muzeja na ogled od 6. do 13. decembra 2017 in od 24. decembra 2017 do 31. januarja 2018, od ponedeljka do petka od 10. do 13. ure in ob sredah do 17. ure.  Zunaj odpiralnea časa je ogled možen po predhodni najavi Vstopnine ni.

Tempora mutantur

Kamra.si, 4. december ― Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož vas v četrtek, 7. decembra 2017, ob 12. uri vabi v Salon umetnosti na Ptuju, na otvoritev razstave Tempora mutantur - vedute Ptuja na negativih na steklu in skozi fotografski objektiv Borisa Fariča.  Razstava, ki prikazuje Ptuj med zadnjo četrtino 19. stoletja in danes, bo na ogled do 21. januarja 2018.  Vabljeni!  
še novic