DEERHOOF + WREKMEISTER HARMONIES, 7. 5. 2018

Kino Šiška, 15. februar ― Maja nas z novo ploščo končno spet obišče kultna skupina neodvisnega rocka s pridihom navihanega popa Deerhoof, vedno drugačna, vedno vihrava in vedno hudomušno drzna. Kot posebni gost se ji bo na večeru pridružila zasedba Wrekmeister Harmonies, ki je s svojo težko godbo ob prejšnjem obisku Ljubljane zakuhala enega najboljših koncertov leta, tokrat pa bo predstavila povsem svežo novo ploščo.

King Krule: Genialni posebnež z dušo

Kino Šiška, 12. februar ― King Krule je 23-letni Londončan, ki je nase opozoril že s šestnajstimi, lani pa glasbeno javnost prepričal z drugim albumom The OOZ. Da je res pravi "originalni hipster iz Oza", smo se lahko prepričali na njegovem premiernem razprodanem koncertu pri nas.

Skupaj

Kino Šiška, 7. februar ― Kaj pomeni vzdržati se, kaj vstrajati in kako definirati materialni Skupaj pisan z veliko začetnico. Jurišićeva in Mandić se v šesturnem performansu navidezne dvojine borita vzpostaviti fizični jezik, ki je formiran v sodelovanju z režiserjem Bojanom Jablanovcem in pisko Semiro Osmanagić.

LEYYA + Futurski, 23. 3. 2018

Kino Šiška, 6. februar ― Po izvrstnih nastopih na festivalih MENT Ljubljana in Urbano dejanje leta 2016 se avstrijski dvojec LEYYA, ki je s svojim elektronskim triphop/popom izjemno hitro prodrl po naši celini in se uveljavil kot favorit največjih evropskih showcase festivalov, v naše mesto vrača z odličnim novim albumom Sauna. Ogreli nas bodo domači synth-poperji Futurski, ki so nas navdušili že na našem septembrskem praznovanju obletnice, nato pa še na letošnjem MENTu.
še novic