ŠTREAMŠTA

Kino Šiška, 5. maj ― Pri projektu ŠTREAM gre za štreamanje koncertov slovenskih izvajalcev, ki bodo nastopili na velikem odru Kina Šiška. Projekt torej temelji predvsem na želji, da bi tisto neopisljivo izkušnjo glasbenega dogodka v živo nekako predrugačili v digitaliziran format ter hkrati podprli tako nastopajoče kot manjše promotorje glasbenih dogodkov.

ŠTREAM – SERIJA INTERAKTIVNIH SPLETNIH PRENOSOV KONCERTOV IZ ŠIŠKE

Kino Šiška, 30. april ― Kino Šiška skupaj z desetimi organizatorji glasbenih dogodkov napoveduje serijo štirinajstih interaktivnih spletnih prenosov koncertov z odra velike dvorane Kina Šiška. Koncertni prenosi bodo med 5. majem in 16. junijem na sporedu vsak torek in petek ob 21.00 (z izjemo polfinalnih večerov Špil lige ob 20.00), spremljati in sooblikovati pa jih bo mogoče preko Zoom, YouTube kanala in Facebook strani Kina Šiška.

Poziv k izredni in trajnostni podpori za zaščito slovenskega glasbenega sektorja

Kino Šiška, 15. april ― 27 glasbenih organizacij in festivalov nas je na Vlado Republike Slovenije in druge pristojne organe naslovilo poziv k reševanju glasbenega sektorja. K podpisu vabimo tudi druge organizacije, javne ustanove, podjetja, društva in ostale akterje, ki delujejo na področju glasbe. Obvestilo o pridružitvi pošljite na mail naslov info@sigic.si. V svojem odzivu lahko navedete tudi predloge reševanja, ki bi jih želeli predstaviti odločevalcem. Besedilo poziva navajamo v nadaljevanju.
še novic