Lunapark (Wonder Wheel)

Lunapark (Wonder Wheel)

Koridor, 18. marec ― O svojem zadnjem filmu Lunapark je režiser in scenarist Woody Allen povedal, da je razgled z vrha lunaparka sicer čudovit, ampak človek, ki je zagledan v svet s takšne višine, ne prispe nikamor.   Coney Island, New York, povojna Amerika v petdesetih letih. Vrsta nezanimivih, klišejskih junakov. Ginny (Kate Winslet) je bivša srednješolska igralka, ki […] The post Lunapark (Wonder Wheel) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Fabula: Tehnologija: upanje ali prekletstvo prihodnosti? (9. 3. 2018, Pritličje)

Koridor, 14. marec ― V multimedijski dobi poplave informacij in njihove široke dostopnosti se marsikdaj že kar samo po sebi zastavlja vprašanje o varnosti moderne tehnologije. Čeprav nam ta življenje nedvomno lajša, pa vseeno ni razloga, da do nje ne bi smeli biti skeptični. Pa vendar: v kolikšni meri lahko tehnologijo označimo s »pozitivnim« predznakom in v čem se […] The post Fabula: Tehnologija: upanje ali prekletstvo prihodnosti? (9. 3. 2018, Pritličje) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Philip Glass: Lepotica in zver

Koridor, 13. marec ― Na mednarodni praznik enakopravnosti žensk, tako zelo zveneč dan žena, se je v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana odvila težko pričakovana premiera opere Lepotica in zver skladatelja Philippa Glassa. Glasba in libreto opere sta ustvarjena po istoimenskem filmu Jeana Cocteauja iz leta 1947, gre pa za prvo slovensko uprizoritev kateregakoli opernega dela tega slovitega […] The post Philip Glass: Lepotica in zver appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Fabula: Slavenka Drakulić (8. 3. 2018, Štihova dvorana CD)

Koridor, 13. marec ― »Zdi se logično, da v kriznih časih, ko je vse več vračanja k nacionalizmu, največjo škodo trpijo ranljive skupine, kot so priseljenci in ženske. Žensko telo namreč v resnici ni nikoli samo njeno, je telo naroda, telo moža …« S takšnim uvodom se je na večer ob dnevu žena v nabito polni Štihovi dvorani Cankarjevega […] The post Fabula: Slavenka Drakulić (8. 3. 2018, Štihova dvorana CD) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic