Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick)

Koridor, 18. januar ― Romantična komedija, ki sledi standardnim principom žanra – srečen par, ki se je zaradi zunanjih dejavnikov prisiljen raziti, konflikt interesov in nepogrešljiv srečen konec. Vse to je Ljubezen na prvo bolezen. Film, ki sprejme vse slabosti in klišeje romantične komedije ter jih s svojo iskrenostjo naredi prepričljive in čustvene. Zgodba je navdahnjena z resničnimi dogodki, […] The post Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Gal Grobovšek: Resnica?

Koridor, 17. januar ― Ogenj in streli, truplo otroka, žrtvovanje, smrt. Kje je tu smisel?   Tiranija, slepota, brez izobrazbe, podrejeni avtoriteti. Ljudje ali objekti?   Resnica, svoboda. Zvezani, zaprti, s porezanimi udi. Rečeš, umreš.   Neskončnost problemov, upor pokončnih. Nemočen upor, Sam za vse.   Živiš v lažeh, propadaš dalje. Čakaš odrešenje, ga bo prinesla smrt?   Pesem […] The post Gal Grobovšek: Resnica? appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Tibor Hrs Pandur: Notranje zadeve

Koridor, 15. januar ― Od prvenca Tiborja Hrs Pandurja (Enerđimašina, Center za slovensko književnost, 2010), je minilo sedem let. To je vsekakor dovolj časa za dober korak naprej. In videti je, da je Pandur čas dobro  izkoristil. Ne gre le za to, da v novi zbirki, ki je najprej izšla v srbskem prevodu, zdaj pa tudi v slovenščini, nismo […] The post Tibor Hrs Pandur: Notranje zadeve appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Pregled leta 2017: Oder

Pregled leta 2017: Oder

Koridor, 13. januar ― Leto 2018 smo srečno dočakali in ga toplo sprejeli, preden pa se dokončno potopimo v Cankarjevo leto in poplavo kulturnih dogodkov na to temo, se še enkrat ozrimo po minulem letu in strnimo njegovo dogajanje na slovenski gledališki sceni. Leto 2017 se je zataknilo med dvema megalomanskima obletnicama: leta 2016 smo obeležili 400. obletnico smrti […] The post Pregled leta 2017: Oder appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Sara Pavlović: Zmeda – Utter Confusion

Koridor, 11. januar ― Nisem eno, nisem drugo. Ne vem kaj sem. Ne vem kje sem srečna. Ne vem niti, če sem sploh sposobna biti srečna. Ampak vsi naj bi bili. Naj bi bili. Kaj pa vem. Počutim se srečno. Prav tako pa tudi nesrečno. Tako to je. Stanje globoke zmedenosti.   Pesem je objavljena v sodelovanju z Layerjevo […] The post Sara Pavlović: Zmeda – Utter Confusion appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic