Pesem tedna: Ljudje

Koridor, 6. november 2017 ― Se ljubijo in so prijavljeni. Vse papirje imajo urejene. Ob boleznih si pomagajo z zdravili in literaturo.   Živijo in o njih jaz pišem pesmi, iščem nove delčke njihovih zgodb. Nisem izdajalec, če to naglas povem.   Neljubljeni ne izdaja. Neljubljeni se sprehaja in v žepu pozvanja z nepotrebnim ključem.     Avtor: Marcin Świetlicki […] The post Pesem tedna: Ljudje appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Alessandro Baricco: Devetsto

Koridor, 5. november 2017 ― Alessandro Baricco, pri nas zaradi mnogih prevodov dobro poznan italijanski avtor, je med drugim napisal tudi drobno knjižico Devetsto: monolog, ki na pičlih šestdesetih straneh zajame zgodbo, ki se je ne bi sramovala kakšna saga. Zgoščenost in osredotočenost sta krivi za intenzivno zgodbo, ki je kar klicala po uprizoritvi, kar je tudi Bariccova glavna tendenca; […] The post Alessandro Baricco: Devetsto appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Cankar pod ključem: pogled skozi ključavnico

Cankar pod ključem: pogled skozi ključavnico

Koridor, 5. november 2017 ― Foto: Bojan Štefanič, Atelje Iris   V torek, 17. oktobra, se je v bunkerju Škrilj, skritem na tajni lokaciji v labirintu dreves kočevskega gozda, ki je to poletje odprl vrata organiziranim skupinam turistom, odvil dogodek Cankar pod ključem. Gre za prvi kulturni dogodek in razstavo na tej lokaciji. Dialoško srečanje na temo literarnega in likovnega […] The post Cankar pod ključem: pogled skozi ključavnico appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic