Primož Sturman: Varuh meje

Koridor - križišča umetnosti, 19. oktober ― Na rob države, ki ji je služil, je pred nekaj leti zabredel po usodni noči, ko je sredi glavnega mesta s pendrekom pretepel tatu; zasačil ga je pri vlomu v gostinski lokal. V naslednjih dneh so novico razbobnali mediji, njegovi nadrejeni pa so stvar sklenili rešiti tako, da so ga premestili na enega od cestnih […] The post Primož Sturman: Varuh meje appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Antonio Tabares: Vrh ledene gore

Koridor - križišča umetnosti, 16. oktober ― Bleda svetloba pisarniških luči. Neizrazito glasbeno ozadje. In kupi papirja, map, škatel, razdelkov, ki jih je izredno pomembno hraniti, čeprav se jih nihče nikoli ne pritakne. Morda pa so tam za potrebe scenografije uprizoritve, ki se odvija vsak dan od osmih do štirih. Pogosto se zavleče še v večerne ure. In doživi v štiridesetih letih […] The post Antonio Tabares: Vrh ledene gore appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Pesem tedna: Slon

Koridor - križišča umetnosti, 16. oktober ― Slon dostikrat mislim nate kadar sem čisto sam kadar sem v družbi kadar se sprehajam po deželi s palčico v roki kadar si zjutraj umivam zobe in včasih kadar spim se tvoje veliko telo sprehaja skoz moje sanje Saj ne da bi te spoštoval tudi ne občutim kot se reče nežnosti do tebe nisem tvoj […] The post Pesem tedna: Slon appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic