Ogled zbirk na dvorcu Visoko

Ogled zbirk na dvorcu Visoko

Loški muzej Škofja Loka, 23. oktober ― Ogled zbirk na dvorcu Visoko bo zaradi gradbenih del možen le še do 17. 11. 2019, nato pa bodo muzejske zbirke nekaj časa zaprte.  Zbirke si lahko ogledate še ta konec tedna, to je 26. in 27. oktobra, med 10. in 19. uro, oba dva dneva bo odprta tudi kavarna.
Predstavitev publikacije Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?

Predstavitev publikacije Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?

Loški muzej Škofja Loka, 4. oktober ― V torek, 1. oktobra, je Mojca Šifrer Bulovec, kustosinja etnologinja v Loškem muzeju, v Rokodelskem centru Ribnica predstavila novo publikacijo Ribniško lončarstvo. Včeraj. Danes. Jutri?, ki je nastala v okviru istoimenskega projekta, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Publikacijo sta predstavili avtorici Mojca Šifrer Bulovec in Tina Zajc Zver.
Odpiralni čas Loškega muzeja v oktobru

Odpiralni čas Loškega muzeja v oktobru

Loški muzej Škofja Loka, 1. oktober ― Loški muzej bo v oktobru odprt od torka do nedelje med 10. in 18. uro.  Ob ponedeljkih bo muzej ZAPRT. Galerija Ivana Groharja bo odprta ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 14. uro, ob sredah med 10. in 18. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 13. uro. Ob ponedeljkih bo galerija ZAPRTA.  Vabljeni na obisk!
Septembrske novosti v Loškem muzeju

Septembrske novosti v Loškem muzeju

Loški muzej Škofja Loka, 30. september ― Mesec september je bil v Loškem muzeju zelo pester.  V Domu čebelarjev Brode smo 8. septembra odprli novo muzejsko zbirko Tle se špeglajte, lenuhi, po tej mali, marni muhi!, ki smo jo v sodelovanju s Čebelarskim društvom Škofja Loka pripravili v okviru projekta Med-O-Vita. V Galeriji Ivana Groharja pa smo 25. septembra odprli novo začasno razstavo Z nami praznujejo.
Novo v spletnem Video arhivu!

Novo v spletnem Video arhivu!

Loški muzej Škofja Loka, 24. september ― V juniju smo ob razstavi Sanela Jahić: The Labour of Making Labour Disappear // Delati zginotje delanja pripravili tudi pogovor z umetnico, ki ga je vodila kustosinja razstave Barbara Sterle Vurnik. Posnetek pogovora si lahko ogledate tudi v našem spletnem Video arhivu. 
Dnevi evropske kulturne dediščine na Škofjeloškem

Dnevi evropske kulturne dediščine na Škofjeloškem

Loški muzej Škofja Loka, 18. september ― Namen Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD) je spodbuditi zanimanje javnosti za varstvo kulturne in naravne dediščine ter javnosti predstaviti idejo o skupni kulturni dediščini, o bogastvu in kulturni raznolikosti Evrope. V okviru Tedna kulturne dediščine (TDK) si prizadevamo z različnimi aktivnostmi spodbujati večjo vključenost vsebin s področja ohranjanja kulturne in naravne dediščine tudi v vzgojno-izobraževalne procese, v formalnem in neformalnem izobraževanju. 
Predavanje o dr. Ivanu Tavčarju

Predavanje o dr. Ivanu Tavčarju

Loški muzej Škofja Loka, 10. september ― V začetku septembra smo v Loškem muzeju Škofja Loka na povabilo Občine Gorenja vas - Poljane in Zavoda Poljanska dolina ob letošnji 100-letnici romana Visoška kronika pripravili večer s predavanjem o dr. Ivanu Tavčarju. Kustosinja za zgodovino, Biljana Ristić, je pripravila predavanje o življenju in delu Ivana Tavčarja in ob tem navedla nekaj zanimivih podatkov o tem, kako so Ivana Tavčarja dojemali njegovi sodobniki.
Janez Pelko in Loški muzej v Tam Tam-ovi Ulični galeriji

Janez Pelko in Loški muzej v Tam Tam-ovi Ulični galeriji

Loški muzej Škofja Loka, 10. september ― TAM-TAM Inštitut iz Ljubljane je v koprodukciji z Loškim muzejem v sklopu projekta Ulična galerija na Vegovi ulici v Ljubljani predstavil najnovejša fotografska dela Janeza Pelka. Serija fotografij je bila ustvarjena kot enkraten projekt z namenom ilustracije pesniške zbirke “Dim in kri”, fotografovega prijatelja, prezgodaj umrlega glasbenika in pesnika Aleša Češnovarja, sicer člana legendarne skupine Niet. Razstava bo na ogled do 7. 10. 2019
Z radovednim Kokijem po muzeju

Z radovednim Kokijem po muzeju

Loški muzej Škofja Loka, 6. september ― Vabljeni na odkrivanje Loškega muzeja s Kokijem! Družine zopet vabimo na raziskovanje Loškega muzeja z našim radovednim in klepetavim papagajem Kokijem. Rad ima piškote in čohljanje po glavi, še raje pa deli svoje znanje in grajske zgodbe vedoželjnim mladim in velikim raziskovalcem. Zato je za vas pripravil knjižico z različnimi nalogami in nahrbtnik, poln zanimivih predmetov, s katerima se boste prelevili v prave muzejske detektive.   Nahrbtnik na ramo in delovni zvezek v roke, pa pot pod noge po grajskih sobanah!
Novo v video arhivu!

Novo v video arhivu!

Loški muzej Škofja Loka, 6. september ― Posebej za razstavo 40 let Združenja umetnikov Škofja Loka: umetniki na svojem smo posneli štiri video intervjuje z umetniki, ki so bili aktivni pri vzpostavitvi ZUŠL in/ali kasneje pri njegovem delovanju. Agata Pavlovec, Maja Šubic, Franc Berčič - Berko in Simon Mlakar pripovedujejo o razlogih stanovskega organizira­nja, o specifikah, razlikah in spremembah delovanja v 40 letih obstoja, o dobrih praksah, ki bi jih veljalo vrniti v so­dobni obliki, ter o nuji sodelovanja v prihodnosti. Pogovor si lahko ogledate v našem Video arhivu. 
Razstava Lubnik - Gora velikanov navdihuje tudi mlade risarje stripov

Razstava Lubnik - Gora velikanov navdihuje tudi mlade risarje stripov

Loški muzej Škofja Loka, 6. september ― V okviru praznovanja Muzejskega tedna ob 80-letnici Loškega muzeja smo v soboto, 31. avgusta 2019, izvedli delavnico na temo stripa. Naše obiskovalce smo najprej povabili na kratek voden ogled po razstavi, ki mu je sledilo ustvarjanje stripov pod mentorstvom Lee Vučko in Damirja Grbanovića. Stari in mladi so navdušeno pristopili k delu in nastale so številne prave umetnine, ki si jih ob obisku Loškega muzeja lahko ogledate v Muzejski dnevni sobi.
Vabljeni na Muzejski teden ob 80-letnici Loškega muzeja!

Vabljeni na Muzejski teden ob 80-letnici Loškega muzeja!

Loški muzej Škofja Loka, 26. avgust ― V torek, 27. avgusta, prav na dan odprtja Loškega muzeja pred 80. leti, pričenjamo z Muzejskim tednom. Vabimo vas, da nas obiščete in skupaj z nami praznujete 80 let Loškega muzeja. Pripravili smo vam pester program dogodkov, na katerih se bomo srečevali prav vsak dan v naslednjem tednu.  Več o dogajanju si lahko preberete tu: https://www.loski-muzej.si/muzejski-teden-ob-80.-letnici-loskega-muzeja/
še novic