Muzejski teden ob 80. letnici Loškega muzeja

Muzejski teden ob 80. letnici Loškega muzeja

Loški muzej Škofja Loka, 14. avgust ― V zadnjem tednu avgusta in na začetku septembra široko odpiramo muzejska vrata in vas vabimo v svojo družbo. Praznovanje 80-letnice Loškega muzeja začenjamo 27. avgusta, prav na datum, ko je bil leta 1939 v mestni hiši odprt Loški muzej, nato pa za vas cel teden pripravljamo različne dogodke, na katerih vam bomo predstavili svoje delo. Pridružite se nam na javnih vodstvih, delavnicah, predavanjih in ostalih dogodkih na vseh naših lokacijah in skupaj z nami po muzejsko proslavite 80 let Loškega muzeja!
Neverjetne gore - geolov

Neverjetne gore - geolov

Loški muzej Škofja Loka, 9. julij ― V skupnem projektu gorenjskih muzejev Neverjetne gore smo v sodelovanju s Slovenskim geocaching klubom pripravili tudi geolov.  Geolovce zakladi z uganko pričakujejo v vseh šestih sodelujočih muzejih, od sredine junija dalje pa tudi na bližnjih hribih. Več o geolovu, kaj vse lahko doživite na geolovu po Neverjetnih gorah in o tem, kako sodelovati pa si lahko preberete TU. 
Pričeli s projektom Erasmus plus - Evropske solidarnostne enote ARTiculate

Pričeli s projektom Erasmus plus - Evropske solidarnostne enote ARTiculate

Loški muzej Škofja Loka, 9. julij ― V začetku julija se je na Zavodu O pričel izvajati projekt ARTiculate, ki poteka v okviru projektov Erasmus plus - Evropska solidarnostna enota. V projektu, ki ga vodi Zavod O, poleg Loškega muzeja kot gostiteljska organizacija sodeluje še Zavod Poljanska dolina, vsaka od organizacij pa bo eno leto v svoje delo vključevala eno od dveh prostovoljk, ki bosta preko dela v naših ustanovah spoznavali lokalno skupnost, našo kulturno dediščino in zgodovino ter pridobovali različne delovne izkušnje. 
Novo v muzejski trgovini

Novo v muzejski trgovini

Loški muzej Škofja Loka, 6. junij ― Mitsko zgodbo o nastanku gore Lubnik lahko sedaj prebirate tudi v stripu, ki je izšel ob razstavi Lubnik – gora velikanov. Kdo je komu kradel ovce, kateri od bratov velikanov je močnejši in zakaj je Lubnik gol kot lobanja? Odgovore najdete v novem stripu umetnikov Leje Vučko in Damirja Grbanoviča Gora velikanov: loška pripovedka o nastanku gore Lubnik.
Obisk beneškega bienala

Obisk beneškega bienala

Loški muzej Škofja Loka, 6. junij ― Kustosinje Loškega muzeja so se udeležile strokovnega predogleda 58. beneškega bienala, ki je potekal med 8. in 10. majem in so se ga udeležili številni umetniki, kustosi, galeristi, teoretiki, kritiki, novinarji in drugi strokovnjaki z vsega sveta.
še novic