Nova pridobitev Loškega muzeja

Nova pridobitev Loškega muzeja

Loški muzej Škofja Loka, 5. september ― Loški muzej je v dar prejel častni vojni znak Teritorialne obrambe. Častni vojni znaki, kot najvišje priznanje za izjemno hrabrost v vojni ali za žrtvovano življenje, so bili podeljeni 26. oktobra 1991 v Kopru. Med dobitniki častnega vojnega znaka je bil tudi Škofjeločan in ...
Začenja se celovita obnova strehe Loškega gradu

Začenja se celovita obnova strehe Loškega gradu

Loški muzej Škofja Loka, 11. julij ― V ponedeljek, 16. julija 2018 bomo začeli celovito obnovo strehe Loškega gradu. Obnovitvena dela bodo predvidoma potekala 3 mesece. Celotna investicija znaša cca. 500.000 evrov, za projekt obnove strehe gradu pa smo iz različnih naslovov uspeli pridobiti namenska nepovratna sredstva v skupni višini 371.885 €. V času obnove bo zagotovljen nemoten obisk loškega gradu.
Sukanje niti modernih umetnikov

Sukanje niti modernih umetnikov

Loški muzej Škofja Loka, 20. junij 16. junija se je v okviru Muzejske poletne noči in 37. Festivala idrijske čipke v idrijskem Filmskem gledališču zgodila premiera dokumentarnega filma Sukanje niti modernih umetnikov, režiserke in scenaristke Rahele Jagrič Pirc. Pri nastajanju filma je sodeloval tudi Loški muzej.
še novic