Voden ogled: Blejski grad

MAO, 29. julij ― Po Blejskem gradu nas bo vodila dr. Nika Leben, konservatorska svetnica v pokoju, ki je ob svoji izjemno bogati strokovni zavzetosti vodila tudi konservatorski program Blejskega gradu. Predstavila nam bo arhitekturne posege, ki so ocenjeni kot dodatna vrednost gradu.

Voden ogled razstave Prenavljamo!!!

MAO, 28. julij ― Z Andražem Keršičem se bomo sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja.

Finci se pri oblikovanju programov novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Helsinkih učijo v MAO

MAO, 25. julij ― Mesto Helsinki in finska vlada razvijata ambiciozen projekt novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Ker pri oblikovanju novih programov MAO prepoznavajo kot enega vodilnih svetovnih muzejev, sta med 9. in 13. septembrom v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na študijskem obisku direktorica Reetta Heiskanen in Arja-Liisa Kaasinen (vodja povezovanja in sodelovanj) iz Finskega arhitekturnega muzeja.

Voden ogled: SNG Opera in balet Ljubljana

MAO, 24. julij ―   Projekta obnove operne hiše so se lotili predvsem zaradi prostorske stiske in težav z akustiko. Glavno in stranski fasadi stavbe ter gledališko dvorano so temeljito in pazljivo obnovili, na zadnji strani pa je opera dobila veliko sodobno razširitev.

Voden ogled razstave Prenavljamo!!!

MAO, 20. julij ― Z Andražem Keršičem se bomo sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja.

Voden ogled razstave Prenavljamo!!! - 1

MAO, 20. julij ― Z Marijo Režek Kambič se bomo sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja. 

Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

MAO, 26. junij ―  V Centru za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, pripravljamo predloge ukrepov za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji in želimo pri analizi potreb KKS pridobiti informacije o ovirah in spodbudah za njegov razvoj s strani tistih, ki delujejo znotraj KKS.
še novic