Voden ogled: Blejski grad

MAO, 29. julij 2019 ― Po Blejskem gradu nas bo vodila dr. Nika Leben, konservatorska svetnica v pokoju, ki je ob svoji izjemno bogati strokovni zavzetosti vodila tudi konservatorski program Blejskega gradu. Predstavila nam bo arhitekturne posege, ki so ocenjeni kot dodatna vrednost gradu.

Voden ogled razstave Prenavljamo!!!

MAO, 28. julij 2019 ― Z Andražem Keršičem se bomo sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja.

Finci se pri oblikovanju programov novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje v Helsinkih učijo v MAO

MAO, 25. julij 2019 ― Mesto Helsinki in finska vlada razvijata ambiciozen projekt novega muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Ker pri oblikovanju novih programov MAO prepoznavajo kot enega vodilnih svetovnih muzejev, sta med 9. in 13. septembrom v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na študijskem obisku direktorica Reetta Heiskanen in Arja-Liisa Kaasinen (vodja povezovanja in sodelovanj) iz Finskega arhitekturnega muzeja.

Voden ogled: SNG Opera in balet Ljubljana

MAO, 24. julij 2019 ―   Projekta obnove operne hiše so se lotili predvsem zaradi prostorske stiske in težav z akustiko. Glavno in stranski fasadi stavbe ter gledališko dvorano so temeljito in pazljivo obnovili, na zadnji strani pa je opera dobila veliko sodobno razširitev.

Pop-Upstart: RAVNIKAR GALLERY SPACE

MAO, 23. julij 2019 ― Tokrat bo našo pisarno začasno prevzela in v svoj razstavni prostor spremenila ljubljanska galerija RAVNIKAR GALLERY SPACE, ki jo vodi Piera Ravnikar. Predstavili bomo pred kratkim izdano knjigo PERSONAL OUTSIDES: mapiranje ljubljanske umetniške scene.

Voden ogled razstave Prenavljamo!!!

MAO, 20. julij 2019 ― Z Andražem Keršičem se bomo sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja.

Voden ogled razstave Prenavljamo!!! - 1

MAO, 20. julij 2019 ― Z Marijo Režek Kambič se bomo sprehodili po razstavi Prenavljamo!!!, skozi nabor preteklih in sodobnih projektov, ki izpostavljajo pomen potrebnega sodelovanja, da hiše, preživele svojo prvotno rabo, lahko zaživijo nova življenja. 

Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

MAO, 26. junij 2019 ―  V Centru za kreativnost, ki deluje pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, pripravljamo predloge ukrepov za podporo kulturnega in kreativnega sektorja (KKS) v Sloveniji in želimo pri analizi potreb KKS pridobiti informacije o ovirah in spodbudah za njegov razvoj s strani tistih, ki delujejo znotraj KKS.
še novic