Stotnica Marvel

Stotnica Marvel

MMC Gledamo, 12. marec 2019 ― Če bi verjeli spletnim teoretiziranjem subkulture "incelov" (ang. involuntary celibate, neprostovoljni celibat), bi od Stotnice Marvel pričakovali, da bo vsaj feministični manifest, bojni klic k pogromu na moške, zakamufliran v vesoljsko opereto.
Vprašanje identitete

Vprašanje identitete

MMC Gledamo, 9. marec 2019 ― Nedavni nastop Antonia Tajanija, predsednika Evropskega parlamenta, na slovesnosti v Bazovici pri Trstu, posvečeni obeleženju pred nekaj leti vpeljanega praznika spomina na fojbe, nas je spomnil na dejstvo, da je duh italijanskega iredentizma še kako živ.
O ljudeh in vaseh

O ljudeh in vaseh

MMC Gledamo, 5. marec 2019 ― Agnes Varda se je v svojih filmih, pa tudi v instalacijah in fotografijah, na vedno inovativen način spraševala o družbi, katere del je bila, o ženskah v tej družbi in predvsem v dokumentarnih delih tudi o umetniškem udejstvovanju kot takem.
Lepi fant

Lepi fant

MMC Gledamo, 22. februar 2019 ― Belgijski režiser Felix van Groeningen je za svoj prvi hollywoodski projekt sicer pridobil (producentsko) podporo Brada Pitta in zvezdniško zasedbo, a čustvena intenzivnost in liričnost njegovega pristopa ostajata nespremenjeni.
še novic