Če vam koronavirus otežuje izvedbo projekta s podporo Ustvarjalne Evrope …

Motovila, 11. marec ― Obvestilo za vse, ki sodelujete pri mednarodnih projektih s podporo Ustvarjalne Evrope in vam izbruh koronavirusa otežuje izvedbo in/ali udeležbo na sestankih in prireditvah, ki jih vi ali vaši partnerji organizirate v okviru tekočih projektov in so del trenutnih pogodb The post Če vam koronavirus otežuje izvedbo projekta s podporo Ustvarjalne Evrope … appeared first on Motovila.

Zadnji vlak za Ustvarjalno Evropo

Motovila, 3. marec ― Izvajalska agencija EACEA je objavila zadnje razpise MEDIA in Kultura za projekte sodelovanja v okviru te generacije Ustvarjalne Evrope. Če razmišljate o prijavi na razpis, vam lahko pomagamo pri prvih korakih. The post Zadnji vlak za Ustvarjalno Evropo appeared first on Motovila.

Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo!

Motovila, 17. februar ― Prihodnost programa Ustvarjalna Evropa 2021–2027 je še vedno v rokah Evropskega sveta, s katerim se 20. februarja 2020 nadaljujejo pogajanja o proračunu EU. Zahtevajmo, da se kulturnemu sektorju omogoči razvoj z okrepljenim proračunom Ustvarjalne Evrope v proračunskem obdobju EU 2021–2027. The post Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo! appeared first on Motovila.

Projekt mora koristiti regiji Zahodnega Balkana in imeti jasno utemeljen dolgoročni učinek

Motovila, 13. februar ― Na tehnični delavnici za prijavitelje na razpis Kultura za Zahodni Balkan (Ljubljana, 12. feb. 2020) smo udeležence opremili z vsemi informacijami o razpisu in jim svetovali, kako se lotiti pisanja podrobnega opisa projekta. The post Projekt mora koristiti regiji Zahodnega Balkana in imeti jasno utemeljen dolgoročni učinek appeared first on Motovila.

Razširili horizonte na Nizozemskem

Motovila, 30. januar ― Motovila je med 19. in 23. jan. 2020 organizirala študijski obisk za povezovanje slovenskega in nizozemskega kulturnega in ustvarjalnih sektorjev. Obiskali smo nekaj deset priznanih prizorišč in organizacij v Amsterdamu in Rotterdamu. The post Razširili horizonte na Nizozemskem appeared first on Motovila.

V kakšnih pogojih nastajajo animirane serije v regiji?

Motovila, 20. december 2019 ― Ustvarjalci animiranih TV serij v Srednji in Vzhodni Evropi, vključno s Slovenijo, si želijo stabilnejše (ko)produkcijske pogoje na regionalni ravni. Trenuten finančni model namreč ne omogoča kontinuitete ustvarjanja. The post V kakšnih pogojih nastajajo animirane serije v regiji? appeared first on Motovila.

Podpora kulturi je podpora Evropi!

Motovila, 20. december 2019 ― Podpri kampanjo za povečanje proračuna EU za kulturo! Evropski svet se pogaja o novem proračun EU post 2020. Zdaj je čas, da spomnimo odločevalce, naj podprejo večji proračun za kulturo. The post Podpora kulturi je podpora Evropi! appeared first on Motovila.

Kako smo zaključili leto 2019

Motovila, 16. december 2019 ― Letos smo izpeljali 21 dogodkov z več kot 800 udeleženci, pri tem pa gostili 74 domačih in tujih strokovnjakov iz 17 različnih držav. A ni vse v številkah, saj učinki našega dela niso vedno merljivi. The post Kako smo zaključili leto 2019 appeared first on Motovila.

Povezave onkraj horizontov spet obrodile sadove

Motovila, 28. november 2019 ― Olena Kasperovych, ki smo jo leta 2017 gostili na študijskem obisku #onkrajhorizontov, bo kurirala naslednjo izdajo mednarodnega festivala sodobnih umetniških praks Pixxelpoint, nam je sporočil umetniški kolektiv BridA. The post Povezave onkraj horizontov spet obrodile sadove appeared first on Motovila.

Razpis Erasmus+ za kulturno dediščino

Motovila, 27. november 2019 ― Objavljen je razpis Erasmus+ Koalicije sektorskih spretnosti je objavljen razpis (EAC/A02/2019), ki podpira sodelovanje in izmenjavo dobrih praks tudi na področju kulturne dediščine. Rok za oddajo vlog na razpis je 26. feb. 2020. Izvajalska agencija EACEA 2. dec. 2019 za prijavitelje organizira spletni info dan. The post Razpis Erasmus+ za kulturno dediščino appeared first on Motovila.

Financiranje filmskega projekta

Motovila, 27. november 2019 ― Filma Lara in Zgodbe iz kostanjevih gostov sta prejemnika MEDIA podpore za razvoj projekta (2006 oz. 2015). Za njima je dolga pot iskanja priložnosti za sofinanciranje razvoja in produkcije filma. Film Lara je sprva nastajal kot slovenska produkcija z MEDIA podporo (v produkciji Bela filma), nato pa kot nemška produkcija v izvedbi Schiwago Film GmbH ... The post Financiranje filmskega projekta appeared first on Motovila.

Montaža filma

Motovila, 27. november 2019 ― Montaža ni samo tehničen, temveč tudi pomemben ustvarjalen proces, ki lahko bistveno spremeni fokus filma. O procesu montaže z mentorji usposabljanja First Cut Lab. The post Montaža filma appeared first on Motovila.

Festivalski slalom

Motovila, 27. november 2019 ― Festivali so več kot samo prostor druženja in prikazovanja filmov. O pomenu festivalov za pozicioniranje filma so govorili scenarist Blaž Kutin in nemški režiser Jan-Ole Gerster na primeru filma Lara in producentka in soscenaristka Marina Gumzi pa na primeru Zgodb iz kostanjevih gozdov. The post Festivalski slalom appeared first on Motovila.

O pomenu usposabljanja in mreženja

Motovila, 27. november 2019 ― Usposabljanja in priložnosti za mreženje so izredno pomembna za ustvarjalni proces. Tako nisi več sam, lahko deliš svoje dileme in vprašanja ter projekt oceniš z več zornih kotov in se naučiš soočti s kritikami. The post O pomenu usposabljanja in mreženja appeared first on Motovila.

Pri butičnem producentskem delu so najpomembnejši človeški odnosi

Motovila, 27. november 2019 ― Rdeča nit treh dogodkov strokovnega programa v organizaciji Motovile je bil ustvarjalni proces od prve verzije scenarija do zapletov in razpletov razvoja ter nenazadnje snemanja, montaže in nato promocije in potovanja filma do občinstev. The post Pri butičnem producentskem delu so najpomembnejši človeški odnosi appeared first on Motovila.
še novic