Paul Grem

Muzikobala, 27. oktober 2019 ― (Rock) Kraj: Koper. Leta delovanja: 2019 – danes Z imenom PAUL GREM se predstavlja družba glasbenikov in prijateljev, ki so že dalj časa prisotni na slovenski glasbeni sceni, a do zdaj še niso igrali v taki zasedbi. Pravi trenutek, predvsem pa skupni navdih, sta bila dovolj, da so brata Mitja in Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac združili moči in se povezali v [&hellip The post Paul Grem appeared first on Muzikobala.
80′ in 90′ se vračajo na plesišča

80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Muzikobala, 25. oktober 2019 ― Kdaj ste nazadnje plesali vso noč? Se še spomnite svoje najljubše diskoteke? Kaj pa takratnih hitov? Ste med tistimi, ki so se v devetdesetih (1980-1989) vrteli v ritmih disko in funk glasbe, morda med tistimi, ki so v obdobju 1990 – 1999 obiskovali diskoteko Tivoli v Portorožu, Titanic v Sežani, Camel v Žusterni ali Odeon [&hellip The post 80′ in 90′ se vračajo na plesišča appeared first on Muzikobala.
Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča

Muzikobala, 25. oktober 2019 ― Kdaj ste nazadnje plesali vso noč? Se še spomnite svoje najljubše diskoteke? Kaj pa takratnih hitov? Ste med tistimi, ki so se v devetdesetih (1980-1989) vrteli v ritmih disko in funk glasbe, morda med tistimi, ki so v obdobju 1990 – 1999 obiskovali diskoteko Tivoli v Portorožu, Titanic v Sežani, Camel v Žusterni ali Odeon [&hellip The post Vinyl Master – 80′ in 90′ se vračajo na plesišča appeared first on Muzikobala.

Morje, ti povej – nova skladba iz albuma Slavka Ivančiča ‘Med valovi in oblaki’

Muzikobala, 17. oktober 2019 ― Slavko Ivančić predstavlja novo skladbo (in videospot zanjo) ‘Morje, ti povej’. Skladba, Slavkova tipična balada, s katerimi navdušuje že vrsto let, in v kateri pokaže svoj izvrsten interpretativni vokal, se nahaja na njegovem aktualnem albumu ‘Med valovi in oblaki’, s katerim se je Slavko pred časom vrnil po hudi prometni nesreči. Skladbo sta spisala Matjaž Vlašič (glasba) in Drago [&hellip The post Morje, ti povej – nova skladba iz albuma Slavka Ivančiča ‘Med valovi in oblaki’ appeared first on Muzikobala.

Mef ima nov videospot “Greva na postajo”

Muzikobala, 14. oktober 2019 ― Mef in Narodnoosvobodilni bend imajo nov videospot za skladbo “Greva na postajo”,  ki je izšla letos na Mefovi novi plošči “Ma ne že spet…Mef”. MA NE ŽE SPET …MEF (Mislej, Mislej, Flego) Posneto v Studiu Hendrix Radia Koper, 2019. Sodelujoči: Drago Mislej – ak. kitara, vokal, Marko Tomič – kitara, Matteo E Basta – slide [&hellip The post Mef ima nov videospot “Greva na postajo” appeared first on Muzikobala.
Javor Škerlj Vogelnik – Nekoč Maple, danes Pan

Javor Škerlj Vogelnik – Nekoč Maple, danes Pan

Muzikobala, 13. oktober 2019 ― Javor Škerlj Vogelnik, nekoč obalni glasbenik, ki smo ga poznali  pod vzdevkom “Maple“, se danes posveča glasbi v novem okolju, na drugačen način in pod novim vzdevkom “Pan”. Njegovo umetniško ustvarjanje bo predstavljeno tudi na razstavi 18. oktrobra v Bohinju.  Javor Škerlj Vogelnik – PAN* je po izobrazbi dipl. prof. športne vzgoje. Rodil se je v [&hellip The post Javor Škerlj Vogelnik – Nekoč Maple, danes Pan appeared first on Muzikobala.
Elvis Šahbaz

Elvis Šahbaz

Muzikobala, 11. oktober 2019 ― (Rock) Kraj: Izola. Leta delovanja: 1979 – danes Elvis Šahbaz je bil rojen materi v najstniških letih nekega aprilskega popoldneva leta 1969 v Banja Luki, BiH. Toda kje in kako se je rodila njegova glasba je veliko težje opredeljiv podatek. Gre za ognjevito mešanico tehničnih spretnosti in čutnosti na najlonskih strunah klasične kitare, s priokusi, [&hellip The post Elvis Šahbaz appeared first on Muzikobala.

Jure Lesar z videospotom Krila ptice

Muzikobala, 10. oktober 2019 ― Jure Lesar je slabo leto nazaj izdal svoj prvi avtorski album Zemljin sin. Dopadljive skladbe so preplavile radijske postaje – ‘Mestno kolo’, ‘Drugačen’, ‘Oči očeta’, ‘Zemljin sin’ so pesmi z zgodbami, ki so jih poslušalci in obiskovalci njegovih koncertov zelo kmalu posvojili. Zadnji singel iz aktualnega albuma, ‘Krila ptice’, nosi podobno zgodbo. Zgodbo o ženski. ‘Pesem govori [&hellip The post Jure Lesar z videospotom Krila ptice appeared first on Muzikobala.
Luigi album »Barve« napoveduje s skladbo »Norim«

Luigi album »Barve« napoveduje s skladbo »Norim«

Muzikobala, 9. oktober 2019 ― Kreativna norost je tista, ki ga zaznamuje. Zato je »Norim”, s katero Luigi napoveduje nov album, kar pravšnja za to priložnost. »Dve leti je odkar sem izdal svoj prvi album Kralj noči in nadvse me veseli, da sem navkljub pomanjkanju časa, koncertov in drugih dejavnosti v povezavi z mojo glasbo, uspel posneti novo zbirko mojih pesmi.  Rad bi [&hellip The post Luigi album »Barve« napoveduje s skladbo »Norim« appeared first on Muzikobala.

The Dukes Of Prunes

Muzikobala, 4. oktober 2019 ― (Frank Zappa Tribute Band) Kraj: Koper, Nova Gorica, Ljubljana, Velenje. Leta delovanja: 2017 – danes The Dukes of Prunes so nastali konec leta 2017 kot nadaljevanje projekta GŠ Koper igra Zappo, ki sta ga v okviru Glasbene šole Koper vodila Samo Turk in Boštjan Andrejc. Po nekaj kadrovskih menjavah se je zasedba ustalila konec leta [&hellip The post The Dukes Of Prunes appeared first on Muzikobala.

Nov bend in nova sklaba: Paul Grem – Nočem plesat sam

Muzikobala, 2. oktober 2019 ― Z imenom PAUL GREM se predstavlja družba glasbenikov in prijateljev, ki so že dalj časa  prisotni na slovenski glasbeni sceni, a do zdaj še niso igrali v taki zasedbi. Pravi trenutek, predvsem pa skupni navdih, sta bila dovolj, da so brata Mitja in Marko  Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac združili moči in se povezali v novo zgodbo. Izhajajo iz preprostih, kitarsko surovo obarvanih melodij, [&hellip The post Nov bend in nova sklaba: Paul Grem – Nočem plesat sam appeared first on Muzikobala.

Luka Zavišič z novo kompozicijo Passionate Vision

Muzikobala, 1. oktober 2019 ― Multiinštrumentalist Luka Zavišič je objavil novo skladbo z naslovom Passionate Vision. O skladbi pojasnjuje: “Približno dve leti nazaj sem dobil prvo idejo, od katere sem naprej počasi komponiral skladbo. Prvič sem ustvaril izdelek, ki ni bil “forsiran”, ampak sem se z njim ukvarjal samo takrat, ko sem imel inspiracijo. Ko sem kompozicijo približno dokončal, sem jo [&hellip The post Luka Zavišič z novo kompozicijo Passionate Vision appeared first on Muzikobala.

FOTO: Piranski Bitlesi @ Monfort Portorož 28.9.2019

Muzikobala, 29. september 2019 ― V soboto 28.9.2019 se je v portoroškem Monfortu zgodil dogodek, ki je povezal staro generacijo ljubiteljev glasbe in med drugim  tudi novi generaciji predstavil glasbeno dogajanje izpred več kot štirideset let. Poleg predstavitve knjige “Piranski Bitlesi”, avtorja Slobodana Simiča Simeta, so nastopile legendarne (piranske) skupine in izvajalci: Le Catene, Perpetum Mobile, Prizma, pa tudi Milan [&hellip The post FOTO: Piranski Bitlesi @ Monfort Portorož 28.9.2019 appeared first on Muzikobala.
Predstavitev knjige Piranski Bitlesi, koncert in 45. obletnica skupine Spomin

Predstavitev knjige Piranski Bitlesi, koncert in 45. obletnica skupine Spomin

Muzikobala, 19. september 2019 ― Spoštovani ljubitelji rocka, popa, Pirana in vsega lepega, 28. septembra 2019 ob 19. uri ste vljudno vabljeni v Monfort (skladišče soli pri portoroški bencinski črpalki), kjer boste doživeli nekaj čudovitega, nepredvidljivega in nepozabnega. Predstavljena bo namreč dolgo pričakovana knjiga Piranski bitlesi, ki govori o rojstvu in puberteti bit, rock in pop glasbe v piranskem prostoru. O [&hellip The post Predstavitev knjige Piranski Bitlesi, koncert in 45. obletnica skupine Spomin appeared first on Muzikobala.
še novic