VOJNI DOBIČKARJI PROTIMIGRANTSKIH SHODOV

VOJNI DOBIČKARJI PROTIMIGRANTSKIH SHODOV

N'toko blog, 26. april 2019 ― Kako smo prišli do situacije, ko prebivalci depriviligiranih regij namesto novih služb in stanovanj od države zahtevajo vojsko in žico? Kako smo prišli do levih politikov, ki si gradijo kredibilnost med ljudstvom, ne da bi za ljudstvo rabili kaj narediti? Kako smo prišli do državnih institucij, ki služijo na račun izrednega stanja, ki ga same pomagajo ustvarjati, in do medijev, ki namesto kritične predstavitve dejstev ponavljajo šankovske teorije zarote o tem, kako rešiti problem migracij?
KRATKA ZGODBA ROGOVSKEGA BOJA

KRATKA ZGODBA ROGOVSKEGA BOJA

N'toko blog, 9. april 2019 ― Rog seveda ni središče ljubljanskih problemov, niti nima odgovorov na vsa vprašanja naše razslojene družbe, se pa ob njem odpirajo resna vprašanja o razvojni politiki prestolnice, ki postaja čedalje bolj mesto bogatih, in ki se bo z gentrifikacijo centra odtujila številnim prebivalcem. Občutek imam, da se bo arogantna in nasilniška drža ekipi na MOLu slej ko prej maščevala. Tako kot se ji je 2016 ob vdoru v Rog.
KATERI TUJCI SO ZDAJ OK?

KATERI TUJCI SO ZDAJ OK?

N'toko blog, 7. januar 2019 ― Zakaj desnica še vedno uporablja protipriseljensko retoriko, ko pa je vendarle jasno, da bo morala vsaka vlada, tudi če bi v njej sedela Žan Mahnič ali Bernard Brščič, število tujcev v naslednjih letih povečevati?
STROKOVNJAK, BOJEVNIK IN MAŠČEVALEC

STROKOVNJAK, BOJEVNIK IN MAŠČEVALEC

N'toko blog, 12. julij 2018 ― Če smo pozorni na njihovo vsebino, bomo v spletnih komentarjih pogosto našli izraženo mnenje, da so novice lažne, da jih sponzorira nek skrivnostni tuji lobi, da je glas resnice potlačen… Občutek, da ne gre zaupati uradnim medijem, je od nekdaj bil del ljudske modrosti, katere previdnost v odnosu do oblasti stoji na čisto izkustvenih temeljih. Nekaj posebnega pa je moralo biti v zraku, da je ta občutek nezaupanja, ta skrajna kritičnost do informacij, začela prihajati od zgoraj – od oblastnikov samih.
TRIJE ESEJI O PRIHODNOSTI DELA

TRIJE ESEJI O PRIHODNOSTI DELA

N'toko blog, 16. oktober 2017 ― V zadnjih dveh letih praktično nisem doživel predavanja ali okrogle mize, v katerem se ne bi v neki točki s strani publike oglasil nekdo z vprašanjem o univerzalnem temeljnem dohodku ali o avtomatizaciji dela. “Kaj mislite o tem, da zaradi robotov kmalu ne bo več služb?” Vprašanja o prihodnosti dela zavzemajo veliko prostora v levičarskih [...]
še novic