Sodobno, a dostopno

Sodobno, a dostopno

Odzven, 10. junij ― Vsestranski slovenski glasbenik mlajše generacije, Matija Krečič, je dejaven tako kot violinist pa tudi kot skladatelj. V preteklem letu so nastali posnetki, ki so januarja letos bili združeni na njegovi novi avtorski zgoščenki, naslovljeni Cut/Rez.
Zvok za vse in nikogar

Zvok za vse in nikogar

Odzven, 9. junij ― Album Stutter and Strike dua Samo Kutin & Martin Küchen se giblje na meji mogočega: med sublimnimi globinami zvoka in hrupnimi zlitinami hodi z akrobatsko spretnostjo po tanki, visoko razpeti niti.
Ni upanja, ni strahu

Ni upanja, ni strahu

Odzven, 8. junij ― Koncert skupine Nina Bulatovix se ni mogel zgoditi v prikladnejšem, bolj zaželenem trenutku glede na naša posamična in kolektivna psihofizična agregatna stanja. Hkrati je bil napoved jesenskega izida novega, tretjega albuma zasedbe.
Kraj strahu

Kraj strahu

Odzven, 5. junij ― Zdi se, da je majevsko podzemlje, polno strahu in smrtonosnih prevar ter pasti, v časih koronavirusa še kako živo. Z novim albumom Place of fear nas domači ambientalni droner Neo-Cymex popelje prav tja, kjer smo, v zvočne pokrajine Xibalbe.
Desetletnica

Desetletnica

Odzven, 1. junij ― Teniversia je dvojna studijska izdaja skupine Torul, s katero se ta ob vsej svoji spoštljivi deseti obletnici glasbenega ustvarjanja predstavlja v drugačni zvočni preobleki. Gre za skrbno načrtovan presek dosedanje diskografije skupine, in še kaj več.
#Ostanidoma in pretakaj koncerte!

#Ostanidoma in pretakaj koncerte!

Odzven, 29. maj ― V marsičem je kriza, ki jo je prinesla bolezen koronavirusa, izrazito razkrivajoča. Tako postaja jasno, da sta vsaj v slovenski družbi nekje povsem na repu zanimanja univerza in kultura. Prva sicer opravlja svojo dejavnost »nemoteno«, a na daljavo, druga pa še vedno životari v popolni temi.
Popotovanja z dušami

Popotovanja z dušami

Odzven, 29. maj ― Duše so čudna stvar, tiste »Seelen« namreč, ki v pesniškem opusu Alme Karlin igrajo pomembno vlogo. In njen dom je zagotovo bila beseda. Nika Solce je njeni poeziji dodala svojo glasbo in glas, točneje, lastne melodije ter skrbno in doživeto interpretacijo.
Uigrano in razigrano!

Uigrano in razigrano!

Odzven, 27. maj ― Recenzijo špila kolektiva Oholo! pišem bolj kot osebni eksperiment kot pa karkoli drugega. In tudi kot tako imenovani »teaser« oziroma dregljaj za prestavljeni festival Jazz Cerkno, ki naj bi se po novem zgodil med 17. in 19. septembrom.
Dvojec brez dirigenta

Dvojec brez dirigenta

Odzven, 26. maj ― Drugi koncert iz cikla Filharmoničnega spletnega abnomaja Slovenske filharmonije sta oblikovala violončelista Jošt Kosmač in Martin Sikur, ki sta posegla po nekaterih izmed najzanimivejših in najprivlačnejših del za svoje glasbilo.
Ugodje nelagodja

Ugodje nelagodja

Odzven, 25. maj ― Koncert skupine Silence, ki se je (z)godil znotraj sklopa štreamovih serij v sodelovanju dveh javnih zavodov, Kina Šiška in RTV Slovenija, je bil resnično poseben. Kljub »nabito prazni dvorani« se je njegov interaktivno akustični zven slišal daleč iz naših sprejemnikov in oddajnikov.
še novic