DIY fotogrametrija tal

DIY fotogrametrija tal

PIFcamp, 15. julij ― Fotogrametrija je tehnologija pridobivanja kvantitativnih podatkov o fizičnih objektih, organizmih in njihovem okolju iz fotografskih posnetkov. Opazovanje spreminjanja pokrajin s pomočjo satelitskega slikanja ali spremljanje odzivanja ekosistema preko stacionarnih kamer je široko uporabljena tehnika. Kljub temu pa neposredna časovno rešena (time-resolved) fotografija v okviru raziskovanja tal doslej še ni bila natančno raziskana. V te namene … Preberi več o DIY fotogrametrija tal The post DIY fotogrametrija tal appeared first on PIFcamp.
Kaj pa PIFcamp 2020?

Kaj pa PIFcamp 2020?

PIFcamp, 12. maj ― Dragi PIFlarji, po tehtnem premisleku smo se odločili, da vseeno izvedemo letošnjo edicijo PIFcampa, četudi v drugačni različici kot smo je vajeni. Scenarijev, podscenarijev in alternativnih zaključkov za letošnjo izvedbo je več, jasno pa je, da dokler se virus ne umiri, karantena ne sprosti in ukrepi v Sloveniji in po svetu ne zrahljajo, dogodka, kot … Preberi več o Kaj pa PIFcamp 2020? The post Kaj pa PIFcamp 2020? appeared first on PIFcamp.
Audio-visual laboratory

Audio-visual laboratory

PIFcamp, 10. avgust 2019 ― Composer and musician John Richards (Dirty Electronics) has brought his DIY text-to-noise synth to Trenta. In his art circuit, he is wanting to feed into it various texts and debates taking place at this year’s PIFcamp and displaying them on an embedded LCD screen. With PIF participants he was sharing his knowledge of the electronics, … Preberi več o Audio-visual laboratory The post Audio-visual laboratory appeared first on PIFcamp.
Odprta sobota 2019

Odprta sobota 2019

PIFcamp, 9. avgust 2019 ― PIFcamp se počasi bliža koncu, pred nami je že tradicionalna Odprta sobota, na kateri se lahko spoznate z letošnjimi udeleženci tabora in preverite, kaj smo tekom tedna počeli. Kot vsako leto s programom začnemo ob 13. uri, razne aktivnosti pa bodo potekale preko celega dneva in se nadaljevale vse do poznega večera. Scott Kildall – … Preberi več o Odprta sobota 2019 The post Odprta sobota 2019 appeared first on PIFcamp.
Avdio-vizualni laboratorij

Avdio-vizualni laboratorij

PIFcamp, 9. avgust 2019 ― Skladatelj in glasbenik John Richards (Dirty Electronics) je v Trento prinesel svoj DIY tekstovni-noise sintič, v katerega želi vključiti razna besedila in polemike, ki se odvijajo na letošnjem PIFcampu. Te bo predvajal na LCD zaslonu, vdelanem v njegovo umetniško vezje. Udeležencem tokratnega tabora je na razpolago dal svoje znanje iz osnov elektronike, oblikovanja elektronskih vezij … Preberi več o Avdio-vizualni laboratorij The post Avdio-vizualni laboratorij appeared first on PIFcamp.
Aktivni začetek

Aktivni začetek

PIFcamp, 7. avgust 2019 ― Vsakoletne raziskovalne pohode v okolici tabora, na katere se podajamo v družbi našega strokovnjaka za divjo prehrano Daria Corteseja, s katerim spoznavamo razne divje rastline, smo letos še nadgradili. Skušamo namreč sistematizirano označiti rastišča okoliških užitnih divjih rastlin. Prav na poti v zapuščeno vas Lemovje, ki se nahaja na vzpetini nad taborom, s katere se … Preberi več o Aktivni začetek The post Aktivni začetek appeared first on PIFcamp.
Pleme digitalnih nomadov

Pleme digitalnih nomadov

PIFcamp, 6. avgust 2019 ― V dolini Soče, v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka, se je že peto leto zapored na poletnem hekerskem kampu zbrala zasedba domačih in tujih medijskih, video in zvočnih ustvarjalcev, programerjev, inženirjev, teoretikov in znanstvenikov, ki se bo v tekočem tednu lotila samostojnih in skupnih projektov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.   Tudi letos so … Preberi več o Pleme digitalnih nomadov The post Pleme digitalnih nomadov appeared first on PIFcamp.
Zvočna instalacija Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa

Zvočna instalacija Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa

PIFcamp, 31. julij 2019 ― Projekt je interaktivna, prostoru prilagojena zvočna instalacija, ki bo tekom tabora nastajala v sodelovanju s PIFskupnostjo. Vrsto zvočnikov in svetlobnih senzorjev bomo namestili na drevesa v gozdu v neposredni bližini osrednjega dela tabora ter tako ustvarili zvočno krajino, ki se bo odzivala na svetlobo. Instalacijo bo mogoče izkusiti tako podnevi, saj prav takrat prihaja do … Preberi več o Zvočna instalacija Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa The post Zvočna instalacija Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa appeared first on PIFcamp.

Na PIFcampu tudi Makery & PiNG ekipi

PIFcamp, 30. julij 2019 ― V sklopu mreže Feral Labs letos na PIFcamp prihajata tudi Marie Albert (Makery) in Mona Jamois (PiNG). Na spodnji povezavi si lahko preberete kratek intervju z Mono in njeni izkušnji z organiziranjem poletnih ustvarjalnih taborov. The post Na PIFcampu tudi Makery & PiNG ekipi appeared first on PIFcamp.
Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia

Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia

PIFcamp, 29. julij 2019 ― FM radio je star, hrupen in pogosto oklican za zastarelega, a vendar se zdi, da njegova uporaba nikoli zares ne zamre – z uporabo poceni sprejemnikov in FM funkcije na pametnih telefonih je danes njegova dostopnost še lažja kot v preteklosti! Klemens Kohlweis bo v okolici PIFcampa namestil majhne, neodvisne FM radijske oddajnike, ki bodo … Preberi več o Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia The post Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia appeared first on PIFcamp.

MIDI, flavta in mikrokontrolerji

PIFcamp, 26. julij 2019 ― Naš redni udeleženec Václav Peloušek že več kot 10 let ravija in izdeluje sintetizatorje zvoka, 6 let nazaj pa je ustanovil podjetje Bastl Instruments. Sicer se veliko ukvarja s fizičnim računalništvom in programiranjem mikrokontrolerjev, najpogosteje pa razvija različna orodja, ki mu pomagajo pri ustvarjanju avtorske glasbo. Kot glasbenik bi letos svojo udeležbo na  PIFcampu rad … Preberi več o MIDI, flavta in mikrokontrolerji The post MIDI, flavta in mikrokontrolerji appeared first on PIFcamp.
Večkanalni Mapper

Večkanalni Mapper

PIFcamp, 25. julij 2019 ― Postavitev večkanalnega zvočnega performansa je z uporabo računalnika, primerne programske opremo in večkanalno zvočno kartico relativno enostavna. Kompaktna, a dražja alternativa računalniku je kombinacija različnih Eurorack modulov ali večje mešalne mize. Nekateri večkanalni zvočni vmesniki, ki omogočajo procesiranje zvoka z notranjim DSP-jem (EQ, kompresorji, limiterji) so prav tako primerne rešitve za upravljane brez računalnika. Mapper Mitje … Preberi več o Večkanalni Mapper The post Večkanalni Mapper appeared first on PIFcamp.
Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca

Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca

PIFcamp, 24. julij 2019 ― Slovenski interdisciplinarni umetnik in kreativni programer Tadej Droljc bo na PIFcampu razvijal dele svojega najnovejšega avdio-vizualnega projekta. Multidisciplinarno delo bo združevalo elektroakustično glasbo, digitalne vizualije, po meri oblikovan odrski objekt/instrument, meglico, zračne kompresorje in svetlobo iz različnih virov (laser, svetila z gibljivo glavo, zatemnilniki in stroboskopske luči), vsi ti elementi pa bodo medsebojno prepleteni in … Preberi več o Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca The post Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca appeared first on PIFcamp.
Zunanji delovni prostori na PIFcampu

Zunanji delovni prostori na PIFcampu

PIFcamp, 23. julij 2019 ― Imate dovolj zaprtih prostorov? Pridružite se Oliviji Kotsifi in si ustvarite svoj lasten studio v naravi! Olivia Kotsifa je oblikovalka, ustvarjalka in arhitekta, ki veliko potuje, zato je večina njenega umetniškega dela usmerjena v preučevanje in oblikovanje mobilnih delovnih okolij. Na letošnjem PIFcampu se bo osredotočila na izdelavo zunanjega pohištva, ki bo udeležencem tabora omogočalo … Preberi več o Zunanji delovni prostori na PIFcampu The post Zunanji delovni prostori na PIFcampu appeared first on PIFcamp.
PIFhrana

PIFhrana

PIFcamp, 22. julij 2019 ― Vključenost v naravni habitat alpskega območja je že od samih PIFcamp začetkov namigovala, da bodo prehranjevalne navade tehnološko motiviranih udeležencev v veliki meri določene z bližnjo okolico. To se je zgodilo postopoma in brez posebnega načrta. Skozi čas je proces PIFhrane fermentiral iz sedimentov in danes kliče po destilaciji v nove oblike. PIFhrana kot taka … Preberi več o PIFhrana The post PIFhrana appeared first on PIFcamp.
še novic