Tinta po Tinti

Tinta po Tinti

Radio Študent, 21. oktober ― Izvlečki pogovorov na Festivalu Tinta: -Boris Jukić ob otvoritvi razstave pasic iz Sobotne priloge -Iztok Sitar o teoretski stripovski knjigi: Kako je Jaka Racman postal fašist? -Aleksandar Zograf (Saša Rakezić) o svojem dosedanjem delu
BW BW BW

BW BW BW

Radio Študent, 20. oktober ― Ne prav veliko novosti, med njimi pa ... ... same izice. Nova beattejpa Ohbliva in Rasa G-ja. Nov album Archija Marshalla aka Kinga Krula. Nov ne čisto pravi album Wu-Tangov. Ekipa Griselda je na udaru, poslušamo dva letošnja projekta enega od protagonistov - Conwaya. Blu & Exile žal nista izdala nič novega, ampak prastare ostanke. 
Nič več Damjanoviča

Nič več Damjanoviča

Radio Študent, 20. oktober ― Včeraj je Ministrstvo za kulturo v javnost podalo odločitev o razrešitvi direktorja Slovenske filharmonije Damjana Damjanoviča, začenši s 15. novembrom letos. Ministrstvo in trenutni direktor zaenkrat izjav o predčasni razrešitvi v teku tretjega mandata ne dajeta.
SVAŠTARNICA

SVAŠTARNICA

Radio Študent, 20. oktober ― Današnjo Svaštarnico začenjamo z žalostno novico. Zaradi zapletov s sladkorno boleznijo je umrl Augustin Mawangu Mingiedi, vodilni član zasedbe Konono Nº1. Člani benda so sporočili, da kljub neizmerni žalosti nadaljujejo z nastopi in ustvarjanjem. Tako kot je Mingiedi na položaju frontmana v Konono Nº1 nasledil svojega očeta, bo mesto sedaj prevzel Mingiedijev sin Makonda.
Mito, Lauren in Wu-Tangi

Mito, Lauren in Wu-Tangi

Radio Študent, 19. oktober ― repčuga: Tram 11 razprodala Dom sportova za svoj povratniški koncert, obeta se turneja... ... Pete Rock & Cl Smooth vsa zmatrana oddelala precej do zelo beden koncert v Zagrebu včeraj... ... Umrl Voodoo Ray, eden najvidnejših hiphop plesalcev, ki smo ga lahko gledali v ogromno rap videih... ... domače branje/gledanje:
Ksenomorfni objekti in kulturna politika

Ksenomorfni objekti in kulturna politika

Radio Študent, 19. oktober ― Lepi objekti, prijetni in neprijetni objekti, objekti, ki si jih poželimo, in ... ksenomorfni objekti. A Ksenomorfni objekti niso zgolj stvari, Ksenomorfni objekti je v resnici naslov razstave, ki se bo zgodila danes v Projektnem prostoru DUM. In o čem je pravzaprav govor? Izjava
Lola Marsh

Lola Marsh

Radio Študent, 19. oktober ― Pred sobotnim koncertom v Kinu Šiška smo se pogovarjali z izraelskim pop duom Lola Marsh, ki ga sestavljata kitarista in vokalista Gil Landau in Yael Shoshana Cohen. V zadnjih dveh letih je zasedba doživela velik uspeh s singli na Spotifyju ter posnela EP You're Mine, letos pa je dvojica izdala prvi dolgometražec Remember Roses.
Gospoda Glembajevi

Gospoda Glembajevi

Radio Študent, 19. oktober ― Sprehodimo se skozi zaprašene tematike in senčne bančne izpiske dinastije, ali kakor bi mi sedaj rekli temu, družinske korporacije Glembay. Glembajeva dinastija, ki je nastala pod roko Miroslava Krleže, ne pomeni le ene drame ali enega baleta. Gre namreč za več kot 14 besedil, ki jih je sam avtor poimenoval fragmenti.
Aluzije – stasis = Moralke

Aluzije – stasis = Moralke

Radio Študent, 19. oktober ― Pri bolj kot ne butični založbi LUD Šerpa je izšlo delo Moralke dr. Tomaža Grušovnika, ki je sicer predavatelj na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, kjer poučuje predvsem predmete, vezane na etiko. S tega vidika naslov Moralke nemara niti ni veliko presenečenje.
še novic