50. obletnica Francoskega inštituta v Sloveniji

50. obletnica Francoskega inštituta v Sloveniji

Seviqc Brežice, 19. september ― Francoski inštitut v Sloveniji v tem letu praznuje svojo petdeseto obletnico. Ob tej priložnosti našemu partnerju iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha tudi v prihodnje! Vabljeni k ogledu fotografske razstave, ki se nahaja na ograji Francoskega veleposlaništva, na Barjanski 1 v Ljubljani. Na eni izmed fotografij je tudi francoski baročni ansambel Les Contre-Sujets, ki je leta 2016 v okviru projekta eeemerging in festivala Seviqc Brežice nastopil na dveh koncertih v Sloveniji. Več o Francoskem inštitutu v Sloveniji najdete na njihovi spletni strani: http://www.institutfrance.si/.
Hudičev turn je pokal po šivih

Hudičev turn je pokal po šivih

Seviqc Brežice, 25. avgust ― Včerajšnji večer so Hudičev turn preplavili sijajni zvoki avstrijske zasedbe Hortus Musicus. Sekstet odličnih vokalistov je predstavil sakralno glasbo skladatelja Carla Gesualda z začetka 17. stoletja, znanega tudi kot kneza Venose in morilca
Vabilo na PressCafé v Dolenjskih Toplicah

Vabilo na PressCafé v Dolenjskih Toplicah

Seviqc Brežice, 9. avgust ― vljudno vabljeni na naš PressCafé, ki bo potekal v četrtek, 17. avgusta 2017, ob 11. uri v Sokol baru, Sokolski trg 4, v Dolenjskih toplicah. Predstavili Vam bomo prihajajoči program festivala Seviqc Brežice in koncert zasedbe Hortus Musicus s programom Carlo Gesualdo: Responseria. Prosimo za potrditev udeležbe.
Hortus Musicus kmalu v Hudičevem turnu

Hortus Musicus kmalu v Hudičevem turnu

Seviqc Brežice, 7. avgust ― V Soteski, majhni vasici, stisnjeni med gozdnatimi planotami, že dobrih tristo let stoji in buri duhove Hudičev turn. V tem skrivnostnem dvorcu bo Hortus Musicus, šestčlanska zasedba, specializirana za izvedbo renesančne in sodobne glasbe, za nas uprizorila novo glasbeno doživetje. Prisluhnili bomo madrigalom
Concerto di Margherita

Concerto di Margherita

Seviqc Brežice, 24. julij ― Bistriški in brežiški grad so v tem vikendu oživeli čarobni zvoki zasedbe Concerto di Margherita. Odlični vokalisti in inštrumentalisti so nas s programom, posvečenim ljubezenski liriki z začetka 17. stoletja, povsem očarali.
še novic