Hudičev turn je pokal po šivih

Hudičev turn je pokal po šivih

Seviqc Brežice, 25. avgust 2017 ― Včerajšnji večer so Hudičev turn preplavili sijajni zvoki avstrijske zasedbe Hortus Musicus. Sekstet odličnih vokalistov je predstavil sakralno glasbo skladatelja Carla Gesualda z začetka 17. stoletja, znanega tudi kot kneza Venose in morilca
Vabilo na PressCafé v Dolenjskih Toplicah

Vabilo na PressCafé v Dolenjskih Toplicah

Seviqc Brežice, 9. avgust 2017 ― vljudno vabljeni na naš PressCafé, ki bo potekal v četrtek, 17. avgusta 2017, ob 11. uri v Sokol baru, Sokolski trg 4, v Dolenjskih toplicah. Predstavili Vam bomo prihajajoči program festivala Seviqc Brežice in koncert zasedbe Hortus Musicus s programom Carlo Gesualdo: Responseria. Prosimo za potrditev udeležbe.
Hortus Musicus kmalu v Hudičevem turnu

Hortus Musicus kmalu v Hudičevem turnu

Seviqc Brežice, 7. avgust 2017 ― V Soteski, majhni vasici, stisnjeni med gozdnatimi planotami, že dobrih tristo let stoji in buri duhove Hudičev turn. V tem skrivnostnem dvorcu bo Hortus Musicus, šestčlanska zasedba, specializirana za izvedbo renesančne in sodobne glasbe, za nas uprizorila novo glasbeno doživetje. Prisluhnili bomo madrigalom
Concerto di Margherita

Concerto di Margherita

Seviqc Brežice, 24. julij 2017 ― Bistriški in brežiški grad so v tem vikendu oživeli čarobni zvoki zasedbe Concerto di Margherita. Odlični vokalisti in inštrumentalisti so nas s programom, posvečenim ljubezenski liriki z začetka 17. stoletja, povsem očarali.
Uspešen začetek za nami

Uspešen začetek za nami

Seviqc Brežice, 14. julij 2017 ― Začetek letošnje edicije festivala Seviqc Brežice 2017 je uspešno za nami. Festival je uradno odprl vrhunski dirigent Paul Agnew, z odlično Academie baroque européenne d'Ambronay in programom Dido & Aeneas: Desmarest & Purcell.
PressCafé v Slovenski Bistrici

PressCafé v Slovenski Bistrici

Seviqc Brežice, 10. julij 2017 ― vljudno Vas vabimo na naš PressCafé v sredo, 12. julija 2017 ob 11:00 uri v slaščičarno Cuker Kuhna, Slovenska Bistrica, Grajska ulica 11, kjer Vam bomo predstavili začetek osrednjega dela letošnjega festivala Seviqc Brežice in koncert zasedbe Concerto di Margherita s programom T'amo mia vita,
PressCafé v Brežicah uspešno za nami

PressCafé v Brežicah uspešno za nami

Seviqc Brežice, 30. junij 2017 ― V sredo, 28.6.2017 smo v Brežicah gostili prvi PressCafé v tem letu. Na novinarski konferenci, ki je odprta tudi za širšo javnost, smo udeležencem predstavili letošnji koncertni program, vpetost festivala v mednarodno okolje in mednarodne povezave Eeemerging, Effe in Rema.
PressCafé Brežice

PressCafé Brežice

Seviqc Brežice, 22. junij 2017 ― Vljudno Vas vabim na naš PressCafé v sredo, 28. junija 2017 ob 10:30 v Kavarno Božič, Brežice, Cesta prvih borcev 14, kjer Vam bomo predstavili začetek osrednjega dela letošnjega festivala Seviqc Brežice in otvoritveni koncert Academie baroque européenne d'Ambronay s programom Dido & Aeneas: Desmarest & Purcell.
Vabilo na otvoritev festivala

Vabilo na otvoritev festivala

Seviqc Brežice, 22. junij 2017 ― Z veseljem Vam sporočam, da smo pričeli s prodajo vstopnic za naše naslednje koncerte. Program je objavljen na naši spletni strani na http://www.seviqc-brezice.si/dogodki.html, do naročilnice za nakup vstopnic pridete preko vsake posamezne najave koncerta, prav tako pa tudi neposredno na http://www.seviqc-brezice.si/narocilo-vstopnic.html.
še novic