Novo gledališče upokojenih igralk in igralcev - Gledališče med zvezdami

SiGledal Novice, 4. januar ― Gledališče se vse bolj obrača k mlajšemu občinstvu, zato je tukaj Gledališče med zvezdami, za tiste, ki so nekdaj z zvezdicami v očeh strmeli v samo njihove gledališke zvezde, ki danes s svojimi življenji in dolgoletno ustvarjalnostjo – ovenčano z desetinami priznanj, med njimi jih je kar nekaj mednarodnih – pričajo o moči slovenske gledališke umetnosti.

Vodenje Borštnikovega srečanja prevzema Aleš Novak

SiGledal Novice, 1. januar ― Po presenetljivem odstopu umetniške direktorice Alje Predan na začetku lanskega leta danes vodenje Festivala Borštnikovo srečanje prevzema Aleš Novak. Donedavno direktor Javne agencije RS za knjigo (Jak) napoveduje nadaljevanje razvoja, ki je privedel do uglednega, prepoznavnega in mednarodno uveljavljenega nacionalnega gledališkega festivala.

V najdaljšo noč v letu tudi z gledališkimi predstavami

SiGledal Novice, 30. december 2017 ― Kot narekuje tradicija, bo tudi letos več gledaliških hiš po vsej Sloveniji ponudilo silvestrske predstave. Za nasmejan vstop v novo leto bodo denimo poskrbele Brade, Čakalnica in Tvoj bodoči bivši mož, ljubitelje opere in baleta pa bodo očarale klasike Romeo in Julija, Labodje jezero in Trubadur. Nekaj vstopnic za zamudnike je še na voljo.

Vodstvo Prešernovega gledališča Kranj je zelo zadovoljno z letom 2017, za prihodnje pa že snuje smele, aktualne in provokativne načrte

SiGledal Novice, 28. december 2017 ― Čeprav je gledališka sezona v Prešernovem gledališču Kranj nekje na polovici, je bilo za zaposlene, igralce in vodstvo leto 2017 tako polno, uspešno in prešerno, da se velja tudi v času, ko podjetja sicer delajo letne bilance, pošteno pohvaliti. O uspehih in načrtih smo se pogovarjali z direktorico PGK Mirjam Drnovšček ter vodjo umetniškega oddelka in dramaturginjo Marinko Poštrak.

Dvajset let Zavoda Bunker: Proaktivno v prihodnost v duhu umetnosti in skupnosti (intervju)

SiGledal Novice, 27. december 2017 ― Zavod Bunker danes praznuje 20. obletnico ustanovitve. Direktorica zavoda Nevenka Koprivšek je ob jubileju dejala, da jih še danes ženejo podobne težnje kot tedaj - vera v transformativno moč umetnosti, zaznavanje vrzeli v širšem prostoru, na katere se proaktivno odzivajo, ne pozabljajo pa na občinstvo, ki ga je treba vedno znova angažirati.

Balet SNG Maribor z Giselle gostuje v Trstu

SiGledal Novice, 27. december 2017 ― Balet SNG Maribor bo od danes do 31. decembra v gledališču Fondazione Teatro Lirico Giuseppe Verdi v Trstu kar šestkrat uprizoril balet Adolpha Adama Giselle v koreografiji Rafaela Avnikjana. V naslovni vlogi bosta nastopili Catarina de Meneses in Yui Sugawara, princa Albrechta pa bodo upodobili Anton Bogov, Constantine Allen in Ionut Dinita.

Festival Ana Mraz zaseda ljubljanske ulice

SiGledal Novice, 26. december 2017 ― Ljubljanske ulice bo od danes do 30. decembra zasedel zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz. Letos organizatorji obiskovalce vabijo na Špico, kjer je svoj ognjeni ambient novembra postavila že Ana Plamenita ter ogrela in pripravila prizorišče za starejšo sestro. Program bo potekal vsak dan od 18. do 20. ure.
še novic