Na Kongresnem trgu deseti festival Junij v Ljubljani

SiGledal Novice, 8. junij 2018 ― Na Kongresnem trgu bo od danes do 21. junija potekal festival Junij v Ljubljani, ki bo deseto leto po vrsti ponudil plesne, gledališke in glasbene dogodke. Dopoldanski in popoldanski del bo namenjen otrokom, večeri pa večjim umetniškim prireditvam. Nocoj ob 21. uri ga bo odprla baletna predstava Labodje jezero v izvedbi mariborskega gledališča.

Anja Štuhec bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 8. junij 2018 ― Anja Štuhec končuje magistrski študij francistike in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Štafeto branja je prejela iz rok Anje Grmovšek. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst 1001 noč Katje Perat.

Anka Eržen bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 8. junij 2018 ― Anka Eržen je neodvisna ustvarjalka, ki deluje na gledališkem in filmskem področju. Štafeto branja je prejela iz rok Iztoka Jereba. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Dvigalo Petra Semoliča.

Jure Rajšp bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 8. junij 2018 ― Jure Rajšp je neodvisni ustvarjalec na področju gledališča in filma, ki se navdušuje nad kulturo v polnem pomenu besede. Štafeto branja je prejel iz rok Iztoka Jereba. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Hodnik Matjaža Zupančiča.
še novic