Vesna Pernarčič in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 24. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralka Vesna Pernarčič, letošnja žlahtna komedijantka. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o igralki Vesni Pernarčič.

Matej Zemljič in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 24. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralec Matej Zemljič, letošnji žlahtni komedijant. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako smo poiskali nekaj zanimivosti o igralcu Mateju Zemljiču.

Mariborski baletniki s Peer Gyntom v Moskvi

SiGledal Novice, 23. julij 2019 ― Balet SNG Maribor s predstavo Peer Gynt koreografa Edwarda Cluga gostuje v slovitem ruskem gledališču Bolšoj v Moskvi. Sodobni balet, ki je praizvedbo doživel leta 2015 v Mariboru, bodo mariborski baletniki v eni najpomembnejših opernih in baletnih hiš na svetu izvedli danes in v sredo. Naslovno vlogo bo odplesal Denis Matvijenko.

Maja Delak in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 23. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Maja Delak, ki je na festivalu Gibanica prejela nagrado Ksenije Hribar za avtorski koreografski opus. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o umetnici Maji Delak.

Sinja Ožbolt in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 23. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Sinja Ožbolt, letošnja prejemnica nagrade Ksenije Hribar za življenjsko delo. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Sinji Ožbolt.

Jan Rozman in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 22. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Jan Rozman, ki je na festivalu Gibanica prejel nagrado Ksenije Hribar za perspektivnega koreografa. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o koreografu Janu Rozmanu.

Nataša Živković in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 22. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je plesalka Nataša Živković, ki je na festivalu Gibanica prejela nagrado Ksenije Hribar. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o umetnici Nataši Živković.

Jaka Šimenc in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 21. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je oblikovalec svetlobe Jaka Šimenc, ki je na festivalu Gibanica prejel nagrado Ksenije Hribar. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o oblikovalcu svetlobe Jaki Šimencu.

Ajda Tomazin in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 21. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Ajda Tomazin, ki je na festivalu Gibanica prejela nagrado Ksenije Hribar za scenografsko delo. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o scenografki Ajdi Tomazin.

Dragana Alfirević in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 19. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je performerka in koreografinja Dragana Alfirević, ki je na festivalu Gibanica prejela nagrado Ksenije Hribar za producentsko delo. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Dragani Alfirević.

Rok Vevar in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 19. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je publicist, teoretik, zgodovinar, arhivar in pedagog sodobnih scenskih umetnosti Rok Vevar, ki je na festivalu Gibanica prejel nagrado Ksenije Hribar. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Roku Vevarju.
še novic