Marija Vidau in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 1. avgust ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je kostumografinja Marija Vidau, letošnja prejemnica nagrade Polde Bibič za življenjsko delo, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Mariji Vidau.

Mirjam Korbar in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 1. avgust ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralka Mirjam Korbar, letošnja prejemnica nagrade Duša Počkaj, ki ji jo je ZDUS podelilo za vlogo Sofíe Cuevas v uprizoritvi Vrh ledene gore v režiji Mojce Madon in za vlogo Katarine v uprizoritvi Tih vdih v režiji Nejca Gazvode. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Mirjam Korbar.

V Piranu do konca tedna slovenski baletniki

SiGledal Novice, 31. julij ― Z baletom za otroke La Fontainove basni in celovečerno baletno predstavo Dama s kamelijami se bo drevi začel šesti Poletni festival Piran. Na osrednjem Tartinijevem trgu se bodo tako vse do konca tedna s predstavami klasičnega baleta predstavili Solisti slovenskega baleta in Mladi slovenski balet.

Vladimir Jurc in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 30. julij ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralec Vladimir Jurc, letošnji prejemnik igralske nagrade Marija Vera za življenjsko delo, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Vladimirju Jurcu.

Tatjana Stanič in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 30. julij ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je lektorica Tatjana Stanič, letošnja prejemnica nagrade Marko Slodnjak, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Tatjani Stanič.

Matjaž Stopinšek in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 26. julij ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo po SiGledalovem sklopu Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je tenorist Matjaž Stopinšek, dobitnik nagrade Sama Smerkolja za leto 2018. Slovensko komorno glasbeno gledališče nagrado vsako leto podeli vsestranskemu opernemu umetniku, pevcu in igralcu z namenom ohranjanja zavesti o vrednotah naše pretekle in sedanje slovenske operne glasbene kulture. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Matjažu Stopinšku.

Nataša Matjašec Rošker in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 26. julij ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Nataša Matjašec Rošker, ki je na festivalu Teatar na raskršću, ki je potekal v Srbskem narodnem gledališču v Nišu, prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo v predstavi Somrak bogov v izvedbi SNG Maribor. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o igralki Nataši Matjašec Rošker.

S trodejanko Tannhäuser začetek Wagnerjeva festivala

SiGledal Novice, 25. julij ― Z Wagnerjevo trodejanko Tannhäuser se bo drevi v nemškem Bayreuthu začel festival glasbenega gledališča Richarda Wagnerja. Operi v režiji Tobiasa Kratzerja bo dirigiral ruski maestro Valerij Gergijev. Festival bo ponudil še štiri Wagnerjeve opere. Do 28. avgusta se bodo zvrstile Lohengrin, Parsifal, Tristan in Izolda ter Mojstri pevci nürnberški.

Petja Labović in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 25. julij ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralec Petja Labović, ki je na festivalu Teatar na raskršću, ki je potekal v Srbskem narodnem gledališču v Nišu, prejel nagrado za najboljšega mladega igralca v predstavi Somrak bogov v izvedbi SNG Maribor. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o igralcu Petji Laboviću.

Marko Japelj in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 25. julij ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Marko Japelj, ki je na festivalu Teatar na raskršću, ki je potekal v Srbskem narodnem gledališču v Nišu, prejel nagrado za scenografsko stvaritev v predstavi Somrak bogov v izvedbi SNG Maribor. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o scenografu Marku Japlju.
še novic