SMG v novi sezoni samo slovensko in le gledališče

SiGledal Novice, 4. september ― Slovensko mladinsko gledališče (SMG) v 64. sezono vstopa z razmislekom o minulih štirih sezonah in z ironičnim sloganom, da bodo tokrat skušali biti le gledališče, ki bo samo slovensko in zgolj mladinsko. Program bosta med drugim zaznamovali postavitev Hlapcev poljske režiserke, nova Frljićeva predstava in Macbeth "po Pograjčevo".

V Cankarjevem domu Svetlana Zakharova s prijatelji

SiGledal Novice, 3. september ― V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo drevi v sklopu Ljubljana festivala nastopila primabalerina Svetlana Zakharova. V ukrajinskem Lucku rojena plesalka bo na večeru z naslovom Svetlana Zakharova in prijatelji s skupino izvrstnih plesalcev, solistov najvidnejših baletnih ansamblov, predstavila nekaj najlepših baletnih koreografij.

Predstava Od kapljice do oceana prejela glavno nagrado na Festivalu ekološkega gledališča v Srbiji

SiGledal Novice, 2. september ― V Bački Palanki je potekal 25. Festival ekološkega gledališča za otroke in mlade. Festival, katerega moto je bil “S srcem, štapom in kanapom!” (S srcem in iznajdljivostjo naprej!), je pritegnil množico veselih in radovednih otroških obrazov, saj ima izredno pomembno poslanstvo, da vsako leto v majhen kraj, v katerem ni gledališča, galerij ali drugega kulturnega programa, pripelje program umetniških delavnic in predstav za otroke in mlade.
še novic