Otova Atova domača naloga – slovenska kulturna posebnost

Štajerski tednik, 22. junij ― Junija so v Domu upokojencev navdušeno zaploskali amaterskemu igralcu Otu Mesariču, ki jesen svojega življenja preživlja v tem domu. Celih 36 let je minilo od premierne uprizoritve Partljičevega teksta Atova domača naloga ali Nekoč in danes, ki jo je režirala Branka Bezeljak. V tem času je bila predstava oz. njeni odlomki odigrana že več kot 500-krat.

Ptuj: Uspeh dijakov Elektro in računalniške šole

Štajerski tednik, 19. junij ― Sestavili izjemnega robota Teoretična znanja so podlaga za to, da se dijaki lahko izkažejo še v praksi. Več kot leti dni so v prav posebnem projektu oboje povezovali dijaki Elektro in računalniške šole ŠC Ptuj. V svojega robota so bili tako prepričani, da so se udeležili mednarodnega tekmovanja v Avstriji.

20 let MoPZ Jezero: Občinstvu so se poklonili že več kot štiristokrat

Štajerski tednik, 13. junij ― V Domu krajanov Budina-Brstje je bilo 2. junija praznično. Moški pevski zbor Jezero KD Budina-Brstje je praznoval 20-letnico svojega delovanja. Nastal je na pobudo odbora DU Budina-Brstje. Pevci so se prvič zbrali 19. februarja leta 1999 in si nadeli ime Jezero. Odločili so se, da bodo s pesmijo bogatili kulturno življenje v kraju; prvič so nastopili na martinovanju tega leta.

Cirkulane: Brez Micike in Hanzeka ne gre!

Štajerski tednik, 10. junij ― Letošnje leto je v občini Cirkulane v znamenju praznovanja 120-letnice organiziranega kulturnega delovanja. V sklopu prireditev v soboto, 15. junija, ob pol osmih zvečer, v večnamenski dvorani pripravljamo prireditev Micika in Hanzek. Gre za prireditev, posvečeno 50-letnici kulturnega udejstvovanja dveh članov dramske skupine:Ane Črnivec in Mira Lesjaka, prepoznavna zlasti po likih Micike in Hanzeka.

Razglednica je bila nekoč to, kar je danes SMS sporočilo

Štajerski tednik, 10. junij ― Do konca junija je v razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled razstava Štajer-mark po sledeh skupne zgodovine – razglednice zgodovinske Spodnje Štajerske (1890–1920). Danes obstajata dve Štajerski, ena je v Sloveniji, druga v Avstriji, nekoč sta ti ločeni pokrajini predstavljali eno regijo. V času, ki ga zajema razstava, so bile razglednice vsakdanje komunikacijsko sredstvo, ki ga je uporabljala večina prebivalcev.
še novic