Otova Atova domača naloga – slovenska kulturna posebnost

Štajerski tednik, 22. junij 2019 ― Junija so v Domu upokojencev navdušeno zaploskali amaterskemu igralcu Otu Mesariču, ki jesen svojega življenja preživlja v tem domu. Celih 36 let je minilo od premierne uprizoritve Partljičevega teksta Atova domača naloga ali Nekoč in danes, ki jo je režirala Branka Bezeljak. V tem času je bila predstava oz. njeni odlomki odigrana že več kot 500-krat.

Cirkulane : Minister za kulturo Zoran Poznič obiskal grad Borl

Štajerski tednik, 22. junij 2019 ― Vse hitreje propadajoči grad Borl so si ogledali že številni ministri, sekretarji, poslanci državnega zbora in direktorji, celo predsednik vlade. Pred dnevi se je na povabilo županje občine Cirkulane Antonije Žumbar v Dolanah ustavil še minister za kulturo Zoran Poznič, žal tudi on brez konkretnejših informacij in s precej pavšalnimi obljubami ...

Ptuj: Uspeh dijakov Elektro in računalniške šole

Štajerski tednik, 19. junij 2019 ― Sestavili izjemnega robota Teoretična znanja so podlaga za to, da se dijaki lahko izkažejo še v praksi. Več kot leti dni so v prav posebnem projektu oboje povezovali dijaki Elektro in računalniške šole ŠC Ptuj. V svojega robota so bili tako prepričani, da so se udeležili mednarodnega tekmovanja v Avstriji.

20 let MoPZ Jezero: Občinstvu so se poklonili že več kot štiristokrat

Štajerski tednik, 13. junij 2019 ― V Domu krajanov Budina-Brstje je bilo 2. junija praznično. Moški pevski zbor Jezero KD Budina-Brstje je praznoval 20-letnico svojega delovanja. Nastal je na pobudo odbora DU Budina-Brstje. Pevci so se prvič zbrali 19. februarja leta 1999 in si nadeli ime Jezero. Odločili so se, da bodo s pesmijo bogatili kulturno življenje v kraju; prvič so nastopili na martinovanju tega leta.

Cirkulane: Brez Micike in Hanzeka ne gre!

Štajerski tednik, 10. junij 2019 ― Letošnje leto je v občini Cirkulane v znamenju praznovanja 120-letnice organiziranega kulturnega delovanja. V sklopu prireditev v soboto, 15. junija, ob pol osmih zvečer, v večnamenski dvorani pripravljamo prireditev Micika in Hanzek. Gre za prireditev, posvečeno 50-letnici kulturnega udejstvovanja dveh članov dramske skupine:Ane Črnivec in Mira Lesjaka, prepoznavna zlasti po likih Micike in Hanzeka.

Razglednica je bila nekoč to, kar je danes SMS sporočilo

Štajerski tednik, 10. junij 2019 ― Do konca junija je v razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled razstava Štajer-mark po sledeh skupne zgodovine – razglednice zgodovinske Spodnje Štajerske (1890–1920). Danes obstajata dve Štajerski, ena je v Sloveniji, druga v Avstriji, nekoč sta ti ločeni pokrajini predstavljali eno regijo. V času, ki ga zajema razstava, so bile razglednice vsakdanje komunikacijsko sredstvo, ki ga je uporabljala večina prebivalcev.
še novic