15. Grossmannov festival Festival se širi tudi v Ormož

Štajerski tednik, 15. julij 2019 ― V Ljutomeru se je v torek, 16. julija, začel 15. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo trajal do sobote, 20. julija. Po besedah programskega direktorja festivala Tomaža Horvata bo ponudil rekordnih 35 igranih in animiranih celovečernih filmov, 12 dokumentarcev ter 43 kratkih filmov iz 38 držav. Častna gosta bosta režiser Sam Firstenberg in igralka Christina Lindberg.

Gledališka sezona 2018/2019 v Mestnem gledališču Ptuj

Štajerski tednik, 15. julij 2019 ― Gledališka sezona 2018/19 se je že začela fantastično. Poleti 2018 so namreč ptujski gledališčniki prejeli grand prix na mednarodnem festivalu komornih gledališč Zlati lev v Umagu, ki so se ga udeležili prvič. Na Borštnikovem srečanju so s predstavo Naš razred v koprodukciji s Prešernovim gledališčem iz Kranja odnesli kar tri Borštnikove nagrade. Pa tudi konec sezone se je iztekel nad pričakovanji: Mestno gledališče Ptuj je kot koproducent z Gledališčem Koper pri predstavi Regina Madre prejelo še nagrado Tantadruj za najboljšo predstavo Primorske regije.

Avgust Demšar, prvo pero slovenske kriminalke: „V kriminalki vedno tekmuješ z glavnim junakom ...“

Štajerski tednik, 13. julij 2019 ― Avgust Demšar je lani izdal svoj deveti kriminalni roman Otok, v kratkem pa naj bi izšel že njegov deseti. Z njim se je dotaknil občutljive teme: finančnih mahinacij Cerkve, ki se začnejo na Ptujski Gori, dogajajo pa tudi na Ptuju. Avgust Demšar je sicer zgolj psevdonim, pod katerim se podpisuje Tomaž Zupančič, docent za likovno pedagogiko in didaktiko na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Tuzla, Ptuj: Lilith najboljši zbor tekmovanja

Štajerski tednik, 8. julij 2019 ― Ženski zbor Lilith je letos svoje zadane cilje uspešno realiziral. Pevke so po podelitvi posebnega priznanja za izjemne dosežke na mednarodnih tekmovanjih v letu 2018, ki jim ga je podelila Zveza kulturnih društev Ptuj, svoje petje nadaljevale z veliko odgovornostjo in vnetim delom pod vodstvom zborovodkinje Jasne Drobne.

Na Ptuju nocoj desetič Kino brez stropa

Štajerski tednik, 28. junij 2019 ― Dvorišče ptujskega gradu se bo nocoj spet prelevilo v letni kino, ki se je v desetih letih trdno usidral v poletno kulturno ponudbo najstarejšega slovenskega mesta. Do 4. julija bo Kino brez stropa ponudil na ogled raznolike filme z različnih koncev sveta, ovenčane z različnimi nagradami.
še novic