Ptuj: Častitljivih 150 let ptujske Gimnazije

Štajerski tednik, 30. september 2019 ― 150-letnemu potovanju skozi čas na Gimnaziji Ptuj so posvečeni številni dogodki. Najpomembnejše zgodovinske mejnike so strnili v zbornik, del so jih predstavili tudi na slavnostni akademiji, ki je ob častitljivi obletnici tega zavoda potekala v petek, 20. septembra, v dominikanskem samostanu.

Ptuj: Jernej Forbici v Hugo Galerie, West Broadway

Štajerski tednik, 26. september 2019 ― Jernej Forbici tudi v obdobju, prežetem z delom umetniškega vodje festivala sodobne umetnosti Art Stays, kot umetnik ne miruje. Po razstavah v Vareseju, Ptuju in Münchnu bo 5. oktobra odprl samostojno razstavo v Hugo Galerie, West Broadway v New Yorku. Pred tem je v tej galeriji že uspešno razstavljal na dveh skupinskih razstavah, zimski in poletni. Odziv zbirateljev umetnin je bil zelo pozitiven.

Videm: Razstava fotografij Cvetanke Mileve

Štajerski tednik, 26. september 2019 ― V drvarnici Kulturnega društva (KD) Franceta Prešerna v Vidmu so pripravili razstavo fotografinje Cvetanke Mileve, ki jo glasbena, likovna in fotografska umetnost spremljajo že vse življenje. Pred dvema letoma se je na temo fotografije izobraževala v Fotoklubu Maribor.

Ptuj: Hudobni volk s pravo ptujsko rock himno

Štajerski tednik, 19. september 2019 ― Ptujskemu jubileju, 1950. obletnici prve pisne omembe Ptuja v antičnih pisnih virih, so se poklonili tudi člani ptujske rock skupine – Hudobni volk. „Ker se tudi sami približujemo visokemu jubileju, saj smo na sceni že od leta 1992, in ker se identificiramo s Ptujem, smo se odločili, da se letos predstavimo s pravo ptujsko rock himno. Poimenovali smo jo Vivat Poetovio. Zanjo smo že junija letos posneli videospot v živo, pripravljamo pa tudi klasični videospot, ki bo prikazal vse lepote Ptuja,“ je v imenu rock skupine Hudobni volk povedal Mihael Tosch.

Ptuj : Razstava intarzij in fotografij

Štajerski tednik, 11. september 2019 ― Razstava Ptuj – najlepši z intarzijami Voja Veličkovića in fotografijami muzejskega fotografa Borisa Fariča ima slavnostni pridih. Fotografsko-intarzijska razstava je združila moči dveh umetnikov, vsakega na svojem področju. Avtorja sta jo posvetila 1950. obletnici prve pisne omembe Ptuja v antičnih pisnih virih.

Razstava Pokrajinske zveze društev upokojencev: Ustvarjalnost, ki potrebuje več pozornosti

Štajerski tednik, 11. september 2019 ― V avli in prostorih medgeneracijskega centra Zlati kotiček v Supermestu na Ptuju so se 6. septembra z izjemnimi ročnimi deli prvič na skupni razstavi v okviru Pokrajinske zveze društev upokojencev Spodnje Podravje predstavile rokodelske sekcije iz DU Središče ob Dravi, DU Sveti Tomaž, DU Ormož, DU Miklavž pri Ormožu, DU Gorišnica in društva Optimisti Ptuj.
še novic