Junaki Slovenije, nove vsebine!

Statistični urad, 8. marec 2019 ― Če Junake Slovenije poznate, vas izzivamo, da se znova podate v bitko. Zbirka kviznih vprašanj je dopolnjena z novimi vprašanji, ki so, današnjemu prazniku primerno, povezana z ženskami. Tiste, ki igre še ne poznate, vabimo, da preverite svoje znanje in se ob tem morda naučite še česa novega.

Junaki Slovenije - večigralski kviz

Statistični urad, 22. januar 2019 ― Junaki Slovenije so izobraževalna večigralska mobilna igra, ki se dogaja v domišljijski Sloveniji. Cilj igre je predstaviti uporabnikom igre statistične podatke o Sloveniji ter hkrati širiti med njimi prepoznavnost Statističnega urada Republike Slovenije.

Statopis 2018

Statistični urad, 6. december 2018 ― Na Statističnem uradu smo pripravili novo izdajo Statopisa. V njem smo opisali zanimivosti z vseh področij, ki jih z uradnimi statističnimi podatki »pokriva« Statistični urad. Vsako poglavje je opremljeno tudi s privlačnimi grafičnimi prikazi, ki naredijo podatke – tako upamo – tudi bolj žive.

Še je čas za poletno branje

Statistični urad, 7. avgust 2018 ― Letos je Statistični urad RS izdal že skoraj 400 objav: 350 rednih oz. prvih objav, 39 posebnih oz. priložnostnih objav in 2 obsežnejši publikaciji (tudi v klasični, knjižni obliki). Kaj smo ugotovili?
še novic