Mednarodni dan jazza

Statistični urad, 26. april 2019 ― Mednarodni dan jazza: V 2017 ste v Sloveniji lahko povprečno vsak drugi dan obiskali kakšen jazzovski koncert. Vseh je bilo 181. Pripravljalo jih je 25 kulturnih ustanov, obiskalo pa nad 30.000 oseb ali vsakega povprečno 166. 

Junaki Slovenije, nove vsebine!

Statistični urad, 8. marec 2019 ― Če Junake Slovenije poznate, vas izzivamo, da se znova podate v bitko. Zbirka kviznih vprašanj je dopolnjena z novimi vprašanji, ki so, današnjemu prazniku primerno, povezana z ženskami. Tiste, ki igre še ne poznate, vabimo, da preverite svoje znanje in se ob tem morda naučite še česa novega.

Junaki Slovenije - večigralski kviz

Statistični urad, 22. januar 2019 ― Junaki Slovenije so izobraževalna večigralska mobilna igra, ki se dogaja v domišljijski Sloveniji. Cilj igre je predstaviti uporabnikom igre statistične podatke o Sloveniji ter hkrati širiti med njimi prepoznavnost Statističnega urada Republike Slovenije.

Statopis 2018

Statistični urad, 6. december 2018 ― Na Statističnem uradu smo pripravili novo izdajo Statopisa. V njem smo opisali zanimivosti z vseh področij, ki jih z uradnimi statističnimi podatki »pokriva« Statistični urad. Vsako poglavje je opremljeno tudi s privlačnimi grafičnimi prikazi, ki naredijo podatke – tako upamo – tudi bolj žive.
še novic