Z rentgenom do primerne obutve

Z rentgenom do primerne obutve

Utrinki – Zgodovina na dlani, 28. oktober 2018 ― Čeprav rentgenske posnetke danes bolj kot ne uporabljamo v zdravstvene namene, so se v neki berlinski trgovini leta 1925 domislili, da bi si z njimi pomagali pri nakupovanju primerne obutve. Preberi The post Z rentgenom do primerne obutve appeared first on Zgodovina na dlani.
Slovo od Rudolfa Maistra

Slovo od Rudolfa Maistra

Utrinki – Zgodovina na dlani, 28. julij 2018 26. julija leta 1934 se je končala življenjska pot generala Rudolfa Maistra, velikega borca za slovensko severno mejo. Njegovo zadnjo pot od Unca preko Ljubljane in Celja do Maribora je pospremila ogromna množica ljudi. Kako je to izgledalo v Ljubljani in Mariboru je poročal časopis Slovenec. Preberi The post Slovo od Rudolfa Maistra appeared first on Zgodovina na dlani.
Gospodarska bodočnost Slovenije

Gospodarska bodočnost Slovenije

Utrinki – Zgodovina na dlani, 6. oktober 2017 ― Gospodarska kriza, ki je v tridesetih letih 20. stoletja pustošila po Evropi, je posledice pustila tudi v stari Kraljevini Jugoslaviji. Počasno izboljševanje razmer v Sloveniji in primerjava s preostalimi deli države so kritično pretresli leta 1936 v liberalnem časopisu Jutro. Zagotovo je kar nekaj trditev aktualnih tudi za današnji “postkrizni”… Preberi The post Gospodarska bodočnost Slovenije appeared first on Zgodovina na dlani.
še novic