Lovrenc Košir, nepriznani izumitelj znamke

Lovrenc Košir, nepriznani izumitelj znamke

Utrinki – Zgodovina na dlani, 3. oktober ― Lovrenc Košir (1804 – 1879) je 31. decembra 1835 predsedniku dvorne komore poslal predlog reforme načina “obračunavanja s kontrolo materiala”, po katerem bi se frankiranje pisem izvajalo z znamkami različnih barvah, glede na višino pristojbine. Odziv na predlog je bil negativen. Leto kasneje je Košir idejo predstavil trgovskemu potniku Gallawayu… Preberi The post Lovrenc Košir, nepriznani izumitelj znamke appeared first on Zgodovina na dlani.
Bonboni Ki-Ki

Bonboni Ki-Ki

Utrinki – Zgodovina na dlani, 4. september ― Legendarni Krašovi bonboni Ki-Ki, ki razvajajo vse sladokusce od leta 1927. Oglas je slabo desetletje novejši, iz leta 1935. Preberi The post Bonboni Ki-Ki appeared first on Zgodovina na dlani.
Radenci in Radenska

Radenci in Radenska

Utrinki – Zgodovina na dlani, 4. september ― Časopisni oglas iz leta 1935 za preživljanje prostega časa v Radencih in pitje mineralne vode Radenska.Vir: Jutro (08.08.1935), letnik 16, številka 181, s tr. 4 Preberi The post Radenci in Radenska appeared first on Zgodovina na dlani.
Z rentgenom do primerne obutve

Z rentgenom do primerne obutve

Utrinki – Zgodovina na dlani, 28. oktober 2018 ― Čeprav rentgenske posnetke danes bolj kot ne uporabljamo v zdravstvene namene, so se v neki berlinski trgovini leta 1925 domislili, da bi si z njimi pomagali pri nakupovanju primerne obutve. Preberi The post Z rentgenom do primerne obutve appeared first on Zgodovina na dlani.
Slovo od Rudolfa Maistra

Slovo od Rudolfa Maistra

Utrinki – Zgodovina na dlani, 28. julij 2018 26. julija leta 1934 se je končala življenjska pot generala Rudolfa Maistra, velikega borca za slovensko severno mejo. Njegovo zadnjo pot od Unca preko Ljubljane in Celja do Maribora je pospremila ogromna množica ljudi. Kako je to izgledalo v Ljubljani in Mariboru je poročal časopis Slovenec. Preberi The post Slovo od Rudolfa Maistra appeared first on Zgodovina na dlani.
še novic