Gea Erjavec

Gea Erjavec

Koreografski imenik, 23. oktober ― koreografinja, plesalka, igralka, performerka Gea Erjavec (1986, Celje) se je od otroških let plesno izobraževala v Plesnem Forumu Celje (PFC), kjer je že kot otrok nastopala v številnih plesno gledaliških projektih svoje matere Gordane Stefanović Erjavec. Plesno izobraževanje je nadaljevala na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana – modul sodobni ples (SVŠGL),…

Nagib na 8. bienalu slovenskega oblikovanja

Nagib na oder, 10. oktober ― POZOOR! NAGIB na 8. bienalu Brumen: podelitev nagrad in otvoritev razstave!!   Umetniška podoba 3. Sezone »Nagib na oder«, pod kuratorskim konceptom »Gledališki prostor kot performans« // Building as a performance«, katerega je oblikovala vizualna umetnica Toni Soprano, je med drugim prejel … Continued
Nagib na nemškem Festivalu Diskurs 17 v Giessnu

Nagib na nemškem Festivalu Diskurs 17 v Giessnu

Nagib na oder, 2. oktober ― NAGIB na Festival Diskurs 17  Nagib s projektom “The Idea of Antidepressive Wear” (“Ideja o antidepresivni drži“), ki je lansko leto, med drugim, gostoval tudi na prestižnem Ruhtriennalu, med 10.10. in 15.10. 2017 gostuje na nemškem festivalu DISKURS 17 v … Continued

GoJa: Prehajanje svetov (28.10.2017 19:00)

Španski borci, 25. september ― Železni karakter umetnika, izumitelja in snovalca Denisa GoJe žari v vsaki surovini, ki jo uporabi. Umetelni in izvirni zanos ustvarjalca upodablja pokrajino in človeka enako strastno. Kipi, s katerimi duhovito in iskrivo opozarja na neusahljivost ustvarjalne narave in krhkost svetnega sožitja prebujata vse gledalčeve čute. Podobe, ujete v odpadku železja smiselno in pomensko prevprašujejo razmerja med naravo in kulturo, predvsem pa čutnim in predčutnim obzorjem.

Neforma 58 (27.10.2017 20:00)

Španski borci, 25. september ― V oktobrski ediciji Nefrome se srečata dva ustvarjalca, dve ekipi. Gregor Luštek končno prihaja na Neformo in sicer z ekipo ustvarjalcev s katerimi snuje novo predstavo. Še pred premiero se bo zasedba prvič skupaj preizkusila in potipala v improvizirani obliki na odru Španskih borcev. Z njimi bo iz zvočnih bregov dialogizirala ekipa mladih glasbenikov- Ansambel Stére. Izkušnje in mladost, glasba in ples, morda poznana telesa in poznani instrumenti, a v novi kombinatoriki.

Men Baladein - Iz dveh dežel (26.10.2017 19:30)

Španski borci, 25. september ― Men Baladein - Iz dveh dežel temelji na ideji slovensko-sirske violinistke Sausan Hussein. Predstavlja povezovanje glasbenega izročila dveh kultur, iz katerih izhaja avtorica, v glasbeno celoto, ki je nastala iz kompozicij na slovenske in arabske ljudske teme. V koncertni program so vključena dela slovenskih in sirskih skladateljev, ki sovpadajo z idejo projekta.

Čarobni gozd (19.10.2017 19:30)

Španski borci, 22. september ― Predstava Čarobni gozd je že šesti projekt plesalk ter koreografinj Alje Shaar in Ines Kočar. Tokrat nas vabita v gozd, kjer je vse mogoče. Drevesa oživijo, zlate ribice izpolnjujejo želje, čarovnice delijo uroke...V čarobnem gozdu se izgubi tudi Rdeča kapica. Vse do konca predstave gledalci ne bodo vedeli, ali bo našla pot domov..

Produktivnost? Ne, hvala! Od uspešnega do dobrega staranja (12.10.2017 18:30)

Španski borci, 21. september ― Politike staranja temeljijo na teorijah aktivnosti in kontinuitete, ki v ospredje postavljata produktivnost, učinkovitost in neodvisnost. Na okrogli mizi se bomo vprašali ali je ’uspešno’ staranje, ki temelji na izogibanju boleznim, ohranjanju visoke ravni telesnih in kognitivnih funkcij ter ohranjanju vključenosti v družbene in produktivne dejavnosti najboljši model staranja za vse in predstavili alternativno razumevanje starosti.

SPINOZA (5.10.2017 20:00)

Španski borci, 21. september ― Plesno-gledališka predstava Spinoza nastaja po dramski predlogi mladega makedonskega avtorja Goceta Smilevskega. Avtor skozi celoten roman z večplastnim pripovedovalcem, vizualno močnimi opisi ter prepletanjem biografskih dejstev in fiktivnih situacij poudarja in udejanja Spinozovo filozofijo, od substance zavračanja afektov do krepostnosti.

Goce Smilevski: SPINOZA (5.10.2017 20:00)

Španski borci, 21. september ― Plesno-gledališka predstava Spinoza nastaja po dramski predlogi mladega makedonskega avtorja Goceta Smilevskega. Avtor skozi celoten roman z večplastnim pripovedovalcem, vizualno močnimi opisi ter prepletanjem biografskih dejstev in fiktivnih situacij poudarja in udejanja Spinozovo filozofijo, od substance zavračanja afektov do krepostnosti.
še novic