Razstava v okviru projekta »Life, liberty and pursuit of happiness« (6.7.2017 11:30)

Španski borci, 6. julij ― V zgornjem nadstropju kavarne Internacionala si lahko ogledate razstavo avtoric Aiko Zakrajšek in Yuliye Molina, ki je nastala v okviru projekta »Life, liberty and pursuit of happiness«, del spremljevalnega programa premiere Zasledovalci sreče, ki so jo plesalci EnKnapGroup ustvarili pod taktirko Pavla Liške in Kelly Copper iz newyorškega Nature Theater of Oklahoma decembra 2016.
Guy Nader in Maria Campos: LOOP DE LOOP in FALL SEVEN TIMES

Guy Nader in Maria Campos: LOOP DE LOOP in FALL SEVEN TIMES

Zavod En-Knap, 11. junij ― EnKnapGroup in gostujoči plesni ansambel tanzmainz iz Staatstheater Mainz bosta v ponedeljek, 19. junija ob 20h v dvojnem plesnem večeru na oder postavila dve deli prodornega koreografskega para, Guya Naderja in Marie Campos. Njune koreografije, ki jih označuje visoka estetska raven pogosto zlita v hipnotični mehanicizem, od plesalcev zahtevajo težke akrobatske elemente, ki terjajo poseben pogum in osredotočenost. Vabljeni na napet večer, ki se bo neprestano gibal med težnostjo in breztežnostjo.

Teden za ples in Junij v Ljubljani z EnKnapGroup

Španski borci, 9. junij ― V petek, 9.6. si lahko v okviru Tedna za ples za simbolne 3 evre ogledate najnovejšo produkcijo Zavoda EN-KNAP. V soboto, 10. 6. pa pod okriljem Festivala Junij v Ljubljani poteka Dan za ples, v katerem bodo ob 12h na Kongresnem trgu nastopili tudi EnKnapGroup s predstavo S.K.I.N. Ob 16h pa vabimo vse otroke, ki bi radi raziskali gib na EnKnap-ovo gibališče, ki se bo odvijalo prav tako pod okriljem Dneva za ples.
Sanja Nešković Peršin

Sanja Nešković Peršin

Koreografski imenik, 7. junij ― Koreografinja, baletna plesalka, performerka, umetniška vodja Sanja Nešković Peršin (1968, Ljubljana) se je po končanem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani plesno izpopolnjevala v Cannesu v Franciji ter na različnih plesnih in baletnih delavnicah na Dunaju in v New Yorku. Od leta 1993 je solistka v SNG Opera…
Spremljevalni program premiere EnKnapGroup: Trisha Brown Dance Company in Josef Nadj

Spremljevalni program premiere EnKnapGroup: Trisha Brown Dance Company in Josef Nadj

Zavod En-Knap, 5. junij ― Spremljevalni program ob najnovejši produkciji Zavoda EN-KNAP, bo zaznamovan s duhom 80ih let. Dvojni plesni večer SET AND RESET/Ponastavitev in CANARD PEKINOIS/Mračna zveza, ki bo premierno prikazan na odru Španskih borcev v četrtek, 8. junija ob 20h, nas namreč vrača v obdobje sodobnega plesa iz osemdesetih let z ponovnim osmišljanjem dveh markantnih del, ki sta oblikovali sodobni ples, kot ga poznamo danes.
še novic