TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja – III. del

TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja – III. del

Deseta umetnost, 18. januar ― Romantična komedija je še kako živa, tudi v indie sferi, kjer opažamo nove ambiciozne filmske ustvarjalce, ki si vtirajo svoj kreativni prostor v industriji s tako imenovanim umetnim dihanjem dobro začrtanemu, omejenemu žanru. In čeprav se zdi, da deluje logika “prilagodi ali umri”, ki jo nadaljujemo tudi v 21. stoletju, to ne pomeni, da stoletje […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Top 5 razlogov za ogled najnovejšega filma o Supermanu  Maleficent (2014)  Bo Vojna zvezd znova spremenila Hollywood?  [Pozor, hud prizor] - Midnight Cowboy (1969)  You're Next (2011) Copyright © Deseta umetnost [TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja – III. del], All Right Reserved. 2018.
TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja – II. del

TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja – II. del

Deseta umetnost, 16. januar ― Romantična komedija je še kako živa, tudi v indie sferi, kjer opažamo nove ambiciozne filmske ustvarjalce, ki si vtirajo svoj kreativni prostor v industriji s tako imenovanim umetnim dihanjem dobro začrtanemu, omejenemu žanru. In čeprav se zdi, da deluje logika “prilagodi ali umri”, ki jo nadaljujemo tudi v 21. stoletju, to ne pomeni, da stoletje […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Hardcore Henry (2015)  Children of Men (2006)  Exodus: Gods and Kings (2014)  The Wolf of Wall Street (2013)  Joe (2013) Copyright © Deseta umetnost [TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja – II. del], All Right Reserved. 2018.
Mindhunter (2017– )

Mindhunter (2017– )

Filmski kotiček, 16. januar ― Foto: Netflix Slo naslov: - Država: ZDA Jezik: angleščina Leto: 2017  Dolžina: 10 epizod (34'-60'),  Imdb Žanri: krimi, drama, triler Režija: David Fincher, Asif Kapadia, Tobias Lindholm, Andrew Douglas Scenarij: Joe Penhall Igrajo: Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith, Cameron Britton, Stacey Roca, Alex Morf, Joe Tuttle  Netflix, Amazon, Hulu, HBO... Z naraščanjem števila spletnih platform z video vsebinami na zahtevo se je širila tudi ponudba, ponudniki so razširili dejavnost in so distribuciji priključili še produkcijo lastnih vsebin. Izbira je večja in boljša kot kdaj koli, odločitev čemu ponuditi priložnost, oziroma kaj gledati, je vedno zahtevnejša. Ena izmed najboljših serij lanskega leta je po moji oceni Netflixova produkcija Mindhunter. Idejni tvorec serije je britansko-avstralski scenarist Joe Penhall, ki se je najprej  uveljavil kot pisec gledaliških iger, v svet filma pa se je prebil s scenarijem za Cesto (The Road, John Hillcoat, 2009), prirejenim po knjižni predlogi slavnega Cormaca McCarthyja. Tudi ideja za Mindhunter je prišla s knjižnih polic – tokrat je Penhill prepoznal potencial knjige Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit, ki opisuje dejanske zločine, resnične zločince in delo posebne enote, ki dela na teh primerih. Fokus je na serijskih morilcih, zato ob trendu selitve velikih režiserskih imen na televizijo ne preseneča, da na seznamu ključnih sodelavcev pri naslovnem projektu najdemo Davida Ficherja, ki ga od nekdaj zanimajo temačne zgodbe o serijskih morilcih (Se7en, Zodiac). Fincher je prevzel vlogo producenta in režijo štirih epizod, v preostalih epizodah pa so se na režiserski stolček usedla že uveljavljena Tobias Lindholm (A Hijacking, War) in Asif Kapadia (Amy, Senna, The Warrior), ter  manj znani Andrew Douglas. Foto: Netflix Piše se leto 1977. V ameriških zaporih je zaprtih kar nekaj množičnih in serijskih morilcev. Eni čakajo na usmrtitev, drugi bo
Slovenski film ima znova gledalce

Slovenski film ima znova gledalce

Dnevnik, 16. januar ― V lanskem letu so se sredstva, namenjena slovenskemu filmu, zvišala minimalno, slovenski film pa ostaja po proračunu na dnu evropske lestvice, manj dobi le na Cipru. Sredstva na razpisu je lani dobilo osem celovečernih filmov, letos pa bo prva...
Ogledano: Zamolčani dokumenti (2017)

Ogledano: Zamolčani dokumenti (2017)

Filmstart, 16. januar ― Ogledano: Zamolčani dokumenti (2017)Metacritic.com8.3Imdb.com7.2Rottentomatoes.com8.8Filmstart.si7.5Pozitivnorelevantnost, sporočiloigralske predstavemomenti suspenzaNegativnotemporutinski oskarjevski film2018-01-168Skupna ocenaOcena bralcev: (0 Votes)0.0 Naslov: Zamolčani dokumenti (The Post) Premiera: 18. januar 2018 Žanr: biografski, drama Država: ZDA Igrajo: Tom Hanks, Meryl Streep, Bob Odenkirk, Bruce Greenwood Režija: Steven Spielberg OPIS: Film opisuje resnično dogajanje okoli škandala t.i. „pentagonskih dokumentov“ oziroma okoli tega, kakšno vlogo so […] The post Ogledano: Zamolčani dokumenti (2017) appeared first on Filmstart.
še novic