Singin’ In The Rain (1952)

Singin’ In The Rain (1952)

Deseta umetnost, 19. junij ― Prijetno razvedrilno praznovanje pesmi in plesa. Don Lockwood (Gene Kelly) pa prinese zraven še ogorčenje nad filmsko industrijo, torej nikakor ne gledamo zgolj hollywoodske samoljubeče vaje. Zvezde tihega filma morata presedlati na zvočni film, toda glavna ženska zvezda je tista, ki ima nebeški glas. Singin’ On The Rain je bleščeš kup perfekcije, še najbolj pa zadene […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Le magasin des suicides (2012)  Jaz, Tonya  Oceanovih 8  The Book Thief (2013)  Dark Skies (2013) Copyright © Deseta umetnost [Singin’ In The Rain (1952)], All Right Reserved. 2018.

Legenda o konkubini

Deseta umetnost, 19. junij ― Legenda o konkubini je bogata zgodba o ljubezni, maščevanju in žrtvovanju. Film je načrtovan kot 60-milijonska kitajsko-japonska koprodukcija, na koncu pa je stal kar 200 milijonov dolarjev; mesto, ki so ga v ta namen gradili kar pet let, pa bo spremenjeno v tematski zabaviščni park. Legenda o konkubini, ali Legenda o demonski mački, kot je […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    I Saw the Devil (2010)  Stand By Me (1986)  Life of Pi (2012)  Rear Window (1954) Copyright © Deseta umetnost [Legenda o konkubini], All Right Reserved. 2018.
Ivan Cankar kot lutka in paraplegik

Ivan Cankar kot lutka in paraplegik

Marijan Zlobec, 18. junij ― Nocoj so odprli dve razstavi v spomin na Ivana Cankarja; na stoto obletnico njegove smrti, za katero še vedno razstava v Mestnem muzeju trdi nekaj, kar je vse manj res in ne pove tistega, kar je vse bolj, prav tako res, namreč da so Cankarja ubili srbski tajni agenti, potem pa inscenirali, kot da je […]
Projekt hekanja rok s Hannah Perner-Wilson

Projekt hekanja rok s Hannah Perner-Wilson

PIFcamp, 18. junij ― “Kako čudovite naprave, ta orodja na koncu naših rok. Od kodiranja do kvačkanja, ljudje ne moremo brez naših rok kot vmesnikov za delovanje v svetu.” Ugotovite kaj bo letošnja mentorica z e-tekstilije in nosiljive tehnologije, Hannah Perner-Wilson, pripravila za letošnji PIFcamp. Ali jih poskusimo shekati, da bi izvedeli več o teh mesenih apartatih? Lahko dodamo … Continue reading Projekt hekanja rok s Hannah Perner-Wilson The post Projekt hekanja rok s Hannah Perner-Wilson appeared first on PIFcamp.

Ti loviš!

Deseta umetnost, 18. junij ― Komedija, posneta po resnični zgodbi, objavljeni v dnevnem časopisu The Wall Street Journal. Vsak mesec v letu od prvega razreda osnovne šole dalje se peterica prijateljev, ki radi tekmujejo, igrajo „ti loviš!“ in tvegajo službo in lastne odnose. Letos sovpada igra s poroko edinega neporaženega igralca, zaradi česar bi lahko končno postal lahka tarča. Vendar ve, […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Blu-ray] – Man of Steel (2013)  Cannes 2018 - Spike Lee in Lars von Trier napovedala kvalitetnejšo drugo polovico festivala  21 Jump Street (2012)  Rocky (1976)  [Pozor, hud prizor] – Fight Club (1999) Copyright © Deseta umetnost [Ti loviš!], All Right Reserved. 2018.

Legenda o konkubini

Deseta umetnost, 18. junij ― 60-milijonski kitajsko-japonski fantazijski spektakel po romanu Baku Yumemakure in v režiji renomiranega kitajskega režiserja Kaige Chena (Zbogom moja konkubina, Ubij me strastno). Legenda o konkubini je bogata zgodba o ljubezni, maščevanju in žrtvovanju. Film je načrtovan kot 60-milijonska kitajsko-japonska koprodukcija, na koncu pa je stal kar 200 milijonov dolarjev; mesto, ki so ga v ta namen […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Room (2015)  The Graduate (1967)  Seven Samurai (1954)  [Pozor, hud prizor] - 300 (2006) Copyright © Deseta umetnost [Legenda o konkubini], All Right Reserved. 2018.
Projekt diStory je zaključen!

Projekt diStory je zaključen!

diStory Radovljica, 18. junij ― Projekt diStory smo uradno zaključili z dogodkoma, ki sta prejšnji teden potekala v Radovljici. Dogodkov se je udeležilo veliko obiskovalcev in veseli smo, da nam je skupaj z vsemi nastopajočimi uspelo ustvariti zares prijetno vzdušje. V četrtek, 14. junija 2018 zvečer je v Baročni dvorani potekala kulturna prireditev, ki so jo s svojimi iskrivimi nastopi…

Jurski svet: Padlo kraljestvo

Deseta umetnost, 18. junij ― Minila so štiri leta odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen (Chris Prat) in Claire (Bryce Dallas Howard) odpravita na reševalno misijo. Owen bi rad […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Incredibles 2 (2018)  Vinyan (2008)  Le magasin des suicides (2012)  Zemlja: Nepozaben dan  Taksi 5 Copyright © Deseta umetnost [Jurski svet: Padlo kraljestvo], All Right Reserved. 2018.

1936 – Umre Maksim Gorki

Zgodovina na dlani, 18. junij 18. junija leta 1936 je umrl ruski in sovjetski pisatelj, dramatik in politik Maksim Gorki. Star je bil 68 let. Štejemo ga za snovalca in teoretika socialističnega realizma. Med njegovimi avtobiografsko obarvanimi deli so znani romani Foma Gordjejev, Otroci sonca, Mati in Življenje Klima Samgina ter povesti Trije ljudje in … Preberi The post 1936 – Umre Maksim Gorki appeared first on Zgodovina na dlani.
Rakek 1966/67 – 7. b razred

Rakek 1966/67 – 7. b razred

Stare slike (Cerknica), 18. junij ― Na tej sliki pa je že kar opazen preskok iz prejšnjih majhnih pionirčkov v že kar “hude” mladince. Seveda! Saj je pred nami že 7.b razred. Dekleta sedijo v prvi vrsti, fantje pa so vzeli medse razredničarko Nado Polak. Vse dogodivščine iz tega obdobja so ob pogledu na to skupinsko sliko odrinjene v pozabo. Saj […]
Monumentalna retrospektiva Draga Tršarja

Monumentalna retrospektiva Draga Tršarja

Marijan Zlobec, 17. junij ― Moderna galerija je ob že preseženi devetdesetletnici akademskega kiparja, profesorja in akademika Draga Tršarja pripravila pregledno razstavo s poudarkom na njegovih monumentalnih delih, javnih spomenikih (z video in slikovno dokumentacijo), manj pa je komornih del ter najmanj portretov, ki so bili predstavljeni že drugje. Drago Tršar – Ljubezenski par, ena redkih stvaritev v lesu, iz […]

1885 – Kip Svobode prispe v New York

Zgodovina na dlani, 17. junij 17. junija leta 1885 je na francoski ladji Isere v New York prispel Kip svobode. Več kot dvesto tisoč prebivalcev New Yorka je prispelo v pristanišče, da bi pozdravilo francosko ladjo, katera je spomenik pripeljala v več delih. Dela na spomeniku so bila končana aprila naslednje leto, Kip svobode pa … Preberi The post 1885 – Kip Svobode prispe v New York appeared first on Zgodovina na dlani.
1949 Snežnik – Kleščenje in beljenje jelke

1949 Snežnik – Kleščenje in beljenje jelke

Stare slike (Cerknica), 17. junij ― Fotograf Jože Mally je 17. marca 1949 posnel sekača v snežniških gozdovih, ki klesti in beli posekano jelko. Predtem sta jo s sodelavcem spodrezala z dvoročno žago amerikanko. To je bil čas prve petletke – petletnega plana 1947-51. Prav ta je tudi prinesla fotografa v snežniške gozdove. “Uspešno” izvajanje petletke je bilo treba ovekovečiti. Petletni načrt […]
še novic