V Kostanjevici na Krki razstava Blizu svetlobi Petre Varl

V Kostanjevici na Krki razstava Blizu svetlobi Petre Varl

Misli, 18. junij ― V razstavišču v nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki bodo v četrtek ob 19. uri odprli razstavo Blizu svetlobi Petre Varl. Gre za posebno postavitev, ki je nastala s sodelovanjem islandskega glasbenika Olafurja Arnaldsa in oblikovalca oblačil Uroša Belantiča. Razstava bo na ogled do 26. avgusta.
Na Ukrepu podelili nagrade za perspektivne plesne ustvarjalce

Na Ukrepu podelili nagrade za perspektivne plesne ustvarjalce

Misli, 18. junij ― Na zaključku 6. mednarodnega festivala plesnih perspektiv Ukrep so v nedeljo zvečer prvič v zgodovini festivala podelili nagrade za perspektivne plesne ustvarjalce. Podelili so jih člani mednarodne strokovne žirije, plesalec in koreograf Gregor Luštek ter občinstvo. Dve nagradi je prejela predstava 2gather Al(L)Lone / Skupaj popolnoma sami.

Ptuj: AccordArt s prvim večjim koncertom

Štajerski tednik, 18. junij ― V slavnostni dvorani ptujskega gradu je 25. maja potekal prvi večji koncert učencev zasebnega glasbenega zavoda AccordArt Monike Kelenc, prof. glasbe, ki je učila na OŠ Tomaž in Gimnaziji Ormož, in Primoža Kelenca, ki že 21 poučuje igranje na harmoniko, iz Stojncev. Že ko sta snovala svoj glasbeni zavod, sta vedela, da bo odprt za vse programe glasbenega izobraževanja oz. želje posameznika, da bo v njem kar največ pridobil tako otrok kot odrasli v smislu glasbenega izobrazbe in kot človek.

Ptuj: „Oživljajo“ jugo nostalgijo in dvorec Turnišče

Štajerski tednik, 18. junij ― V dvorcu Turnišče pri Ptuju je bila v petek zvečer premiera najnovejše komedije v produkciji MG Ptuj. Režija komedije I love Njofra je v rokah Sama M. Strelca, ki se po 18 letih na nek način vrača v MG Ptuj. K sodelovanju ga je na njegovo veliko presenečenje (čudežno, kot pove) povabil njegov direktor Peter Srpčič. Spomnil se je te hrvaške igre, ki so si jo želeli vsi skupaj, on kot režiser in igralca Vlado Novak in Gojmir Lešnjak Gojc.
V mednarodnem programu filmskega festivala v Pulju 13 celovečercev

V mednarodnem programu filmskega festivala v Pulju 13 celovečercev

Misli, 18. junij ― V mednarodnem programu 65. filmskega festivala v Pulju bo tekmovalo 13 celovečercev, so napovedali organizatorji festivala. Letošnja izdaja, ki bo potekala med 14. in 22. julijem, bo med drugim obsegala nov filmski program o zgodovini kinematografije, v katerem bodo predvajali tudi dokumentarno dramo Baron Codelli slovenskega avtorja Mihe Čelarja.
Zgodbe pogosto pozabljenih in premalokrat slišanih

Zgodbe pogosto pozabljenih in premalokrat slišanih

Mladina, 18. junij ― Slovenska filantropija od leta 2010 svetovni dan beguncev (20. junij) obeležuje s Festivalom migrantskega filma. Letošnji deveti festival bo potekal od 18. do 21. junija v Ljubljani (Kinodvor, Slovenska kinoteka, Slovenska filantropija) in enajstih drugih krajih po Sloveniji. V ospredje postavlja aktualne zgodbe, povezane z azilnimi politikami, migracijami in begunstvom ter zgodbe tistih, ki so pogosto pozabljeni...
Četrta sezona koncertov pred Pritličjem

Četrta sezona koncertov pred Pritličjem

Mladina, 18. junij ― Poletne mesece pred ljubljanskim lokalom Pritličje bo že četrto leto zapored popestrila serija koncertov na prostem #Selekcija, ki bo predstavila "sodobno robno elektronsko glasbo mladih in že uveljavljenih domačih ter tujih izvajalcev in izvajalk." S koncertnim ciklom elektronsko glasbo predstavljajo zunaj komercialnega in klubskega konteksta ter jo približujejo širši publiki v koncertni različici.
še novic