Frantz, Atomska blondinka, Pariz lahko počaka

Frantz, Atomska blondinka, Pariz lahko počaka

ARS Gremo v kino, 16. avgust ― V tokratni oddaji bomo ocenili film o žalovanju, ljubezni, spominu in spravi z naslovom Frantz, ki ga je François Ozon posnel v črno-beli barvni paleti. V kinematografih sta se zavrtela tudi vohunski triler Atomska blondinka s Charlize Theron v glavni vlogi in romantična komedija Pariz lahko počaka Eleanor Coppola. V oddaji bomo poleg tega poročali […]

Filmski maraton Muvit/6x60 letos v Celju

Misli, 16. avgust ― Celje bo od danes do sobote postal kulisa in prizorišče dogajanja 4. maratona ustvarjanja kratkih filmov Muvit/6x60. Na maratonu se bo za denarne nagrade po izboru strokovne žirije potegovalo več kot 25 ustvarjalnih ekip. Vse do petka nastale filme bodo prikazali v soboto, najboljše tri pa bo strokovna žirija tudi nagradila.
Ta diva v avtomobilu nikoli ne posluša lastne glasbe

Ta diva v avtomobilu nikoli ne posluša lastne glasbe

Večer, 16. avgust ― Svetovno znana sopranistka Ana Netrebko, ki se te dni mudi na Salzburških slavnostnih igrah, je povedala, da med vožnjo z avtom nikoli ne posluša lastne glasbe. "Nikoli ne poslušava CD-jev z lastno glasbo," je Ana Netrebko povedala ob skupni novinarski konferenci s soprogom, tenoristom Jusifom Ejvazovom. Toda morda bo par ob skupnem albumu z naslovom Romanca naredil izjemo, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala Ana Netrebko. Veliko skladb za njun prvi skupni projekt je prispeval ruski skladatelj Igor Krutoj. "Ljudje včasih radi jočejo," je povedal Ejvazov o pesmih, ki tematizirajo tudi razhajanja in bolečino. "Toda to ni najina zgodba," je poudaril tenorist, ki je z Ano Netrebko poročen od leta 2015.

S pritiskom na gumb v New Yorku zazveni poezija

Misli, 16. avgust ― V newyorški soseski East Village se na vogalu ene izmed ulic med zvoki prometa, glasov ljudi in enakomernim brnenjem klimatskih naprav meša tudi nekaj poezije. Tam namreč stoji t.i. jukebox poezije, za katerega je 20 umetnikov prispevalo svoje pesmi, ki jih je mogoče zaslišati s pritiskom na gumb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Pred 40 leti se je poslovil kralj rock and rolla Elvis Presley

Pred 40 leti se je poslovil kralj rock and rolla Elvis Presley

Misli, 16. avgust ― Na današnji dan pred 40 leti je umrl Elvis Presley, ki je utelešal tako ameriške sanje, ker se je iz revščine prebil med bogataše, kot ekscese. Slednje je kralja rock and rolla, kot ga označujejo, tudi pokopalo: pomirjevala in narkotiki so bili uradni vzrok, da mu je pri komaj 42 letih odpovedalo srce. Njegov duh in glasba pa živita dalje.
Mladi levi že dvajset let zaznamujejo poletno dogajanje v Ljubljani

Mladi levi že dvajset let zaznamujejo poletno dogajanje v Ljubljani

Mladina, 16. avgust ― Mednarodni festival Mladi levi, ki ga od leta 1997 organizira zavod Bunker, vsako poletje v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Po besedah direktorice festivala Nevenke Koprivšek jih ob jubileju bolj kot pogled nazaj zanima, kaj so izzivi prihodnosti,...
Iščejo se dela Ivane Kobilca

Iščejo se dela Ivane Kobilca

Mladina, 16. avgust ― Narodna galerija pripravlja pregledno razstavo o slikarki Ivani Kobilca (1861–1926), najbolj priljubljeni slovenski slikarki v zgodovini. Razstava bo eden izmed osrednjih dogodkov v letu 2018, ko bodo v galeriji praznovali 100. obletnico delovanja.
Tako govori Laibach

Tako govori Laibach

Odzven, 16. avgust ― Glasba z albuma je nastala za potrebe predstave Tako je govoril Zaratustra v režiji Matjaža Bergerja in izvedbi novomeškega Anton Podbevšek Teatra. Z njim se Laibach vrača v eksperimentalne vode.
še novic