Razstava Parallel

Razstava Parallel

RTS 24 – Kultura, 23. maj ― V galerijskih prostorih UGM Studia na Trgu Leona Štuklja v Mariboru se svojimi fotografijami velikih formatov predstavljajo štirje mladi fotografi iz tujine. Razstava z naslovom »Redko nedolžno, nikoli preprosto« predstavlja različne poglede na običajne vsakodnevne stvari. Gostujoči fotografi so sodelovali v prvi fazi mednarodnega programa izmenjave in mentorstva Parallel – Evropske platforme za fotografijo.
Knjižni klub Maribere v Mariboru

Knjižni klub Maribere v Mariboru

RTS 24 – Kultura, 18. maj ― Septembra 2016 sem se ponovno preselil v Maribor in začel vzpostavljati svoje družbeno življenje, zdaj, ko so se prijatelji iz študijskih časov večinoma razselili po Sloveniji. Svojo otroško strast branja knjig, takrat pravljic, zdaj romanov, sem začel ponovno obujati in zato sem iskal družbo, kjer bi se lahko pogovarjal o prebranem, hkrati pa bi imel zunanjo vzpodbudo, da bi prebral vsaj nekaj knjig letno in tako obogatil moj nabor prebranega in doživetega.
Micheangelo je bil levičar

Micheangelo je bil levičar

RTS 24 – Kultura, 13. maj ― Za najpomembnejšega renesančnega umetnika in enega največjega umetnika vseh časov še vedno velja Michelangelo Buonarroti (1475-1564). Raziskava je pokazala, da kljub temu, da je pisal in slikal z desnico, je bil rojen levičar.
Nocoj v finalu Evrovizije tudi Lea Sirk

Nocoj v finalu Evrovizije tudi Lea Sirk

RTS 24 – Kultura, 12. maj ― Zvečer bo v Lizboni potekal finale 63. Evrovizije. V finale se je iz dveh predizborov uvstilo dvajset držav, tudi Slovenija, ki jo zastopa Lea Sirk s pesmijo Hvala, ne! Na odru arene Altice bodo nastopili še predstavniki velikih pet - Nemčije, Francije, Italije, Velike Britanije in Španije - ter gostiteljice Portugalske.
še novic