Glas je bil pač prej.

Glas je bil pač prej.

Odzven, 12. december ― Perfromans Mes(t)o glasu po konceptu Irene Tomažin Zagoričnik in v produkciji kolektiva Emanat, na odru pa so še Adriana Josipović, Nataša Živković in Nika Rozman, postavlja glas kot izvirni inštrument. V meso. V telo.
Odpadki tranzicije

Odpadki tranzicije

Odzven, 6. december ― Z dokumentarnim filmom Odpadki druge generacije – Po stopinjah nekega punka sta Dunja Danial in Jasna Babić segli v prelom 20. in 21. stoletja. Vzeli sta v precep obdobje svoje mladosti, ko sta se formirali ter kot večina njunih sobork in soborcev ostali za zmeraj zvesti pripadnici crust punkovskega plemena.
Čvrsti naslednik

Čvrsti naslednik

Odzven, 5. december ― Samo dobro leto je minilo od prvenca Viva La Libertad! in že smo soočeni z nadaljevanjem projekta Malamor ali peščice preverjenih glasbenikov, ki jih je okoli sebe zbrala pevka Sanaa Taha. Novi album Daisy je v veliki meri naravni nasledek avanturistične in prašne poetike prvenca.
Le Spectacle: zadovoljstvo z zadržkom

Le Spectacle: zadovoljstvo z zadržkom

Odzven, 30. november ― Perpetuum Jazzile je znova postregel s showom, ki ga je spektakularno napovedoval kot nov, poseben projekt, v katerem predstavlja umetnikovo življenje od začetkov do dosege cilja – uspeha. V konkretnem primeru gre seveda za uspešni prodor na tuje odre.
Vetrovi nad močvirjem

Vetrovi nad močvirjem

Odzven, 29. november ― Plošča Dreams of Others ustvarjalca elektronske glasbe, didžeja in pesnika Gašperja Torkarja je pretresljiva gmota zvokovja, v katero se lahko zatopimo iz različnih smeri ljubiteljev robnih godb.
»A gremo tisto: Fly Fly?«

»A gremo tisto: Fly Fly?«

Odzven, 22. november ― Album Naš stari suzafon je zasedba New Swing Quartet objavila leta 1984. V nizu zbirke Helidonove uspešnice je letos ob bližajoči se petdesetletnici kvarteta izšel ponatis izvirne vinilne izdaje z nekaterimi dodatki, ki jih poprej ni bilo na voljo na »standardnih« nosilcih zvoka.
Koncertni atelje DSS

Koncertni atelje DSS

Odzven, 20. november 14. novembra se je v Osterčevi dvorani Slovenske filharmonije odvil drugi koncert cikla Koncertni atelje Društva slovenskih skladateljev, v katerega je njegova snovalka, skladateljica Nina Šenk, umestila slovenske novitete in pomembne stvaritve za klarinet in klavir Albana Berga in Olivierja Messiaena.
Tip-top v glavi

Tip-top v glavi

Odzven, 17. november ― Emkej je na Probaj razumet rap pririmal do četrtega desetletja lastnega življenja. To ni hip-hop o staranju, še manj postaran hip-hop. To je hip-hop, ki je res znal odrasti.
Kako (in zakaj) se drgniti ob robove

Kako (in zakaj) se drgniti ob robove

Odzven, 16. november ― Tao G. Vrhovec Sambolec se že več let ukvarja s študijami prostora in površin, opazuje jih prek zvoka. In prav to stori na plošči Outlines, ki je pred kratkim izšla pri berlinski založbi Errant Bodies, in z njo spreminja vsako predstavo o plitvini. Pravzaprav ponovno izumi pomen plitvine, pokaže, da je temeljna in konstruktivna, nekje daleč stran in obenem prav tu, na površini. 
še novic