Enigmatično tematizirana okrutnost

Enigmatično tematizirana okrutnost

Odzven, 23. marec ― Kaganovich se pod okriljem sveže zagnane kasetne založbe ente vrača s štirimi kratkimi kosi izstopajoče avtorske elektro-akustične kompozicije, ki ohranja pregibajočo se kriptičnost in enigmatično okrutnost predhodne izdaje.
Več ne človeško

Več ne človeško

Odzven, 19. marec ― Location Off je bleda in temačna podoba tistega, kar naj bi nekoč bilo in ne bo več. Do nadaljnjega. Nekako tako se sliši glasba NineBelle, Nine Hudej in Asje Grauf v triu.
Opere slovenskih skladateljev

Opere slovenskih skladateljev

Odzven, 14. marec ― Henrik Neubauer, operni režiser, koreograf, redni profesor na Akademiji za glasbo, zdravnik, publicist in zgodovinar opere piše o operah in operam podobnim skladbam, ki so jih napisali slovenski skladatelji.
Jedka podoba antropocena

Jedka podoba antropocena

Odzven, 14. marec ― Tandem, ki ga tvorita Saša Spačal in Ida Hiršenfelder, že več let pomembno oblikuje tukajšnji umetniški prostor. V galeriji Aksioma se je te dni iztekla njuna izrazito družbenokritična instalacija Sonoseizmična Zemlja.
Adijo, črka j

Adijo, črka j

Odzven, 13. marec ― Če je bila Pol plošča, ki jo poslušaš na poti na koncert, je 3P plošča, ki jo poslušaš na poti s koncerta skupine Hamo & Tribute 2 Love.
Prigodnice za vsakdanjo rabo

Prigodnice za vsakdanjo rabo

Odzven, 8. marec ― Besne pesmi, najnovejša dvojna izdaja Janija Kovačiča in zasedbe Ana Pupedan, so (ne vse, a zvečine) začele nastajati približno pol desetletja nazaj v času proslulih in žal propadlih vstaj, a njihov duh se je obdržal.
Pretočnost meja

Pretočnost meja

Odzven, 7. marec ― Slovensko-italijansko-hrvaški improvizatorski Orchestra Senza Confini / Orkester brez meja pod vodstvom Zlatka Kaučiča in Giovannija Maierja s svojo drugo ploščo razpira meje Schengena.
še novic