Brez kaplje čez rob

Brez kaplje čez rob

Odzven, 21. junij ― Prvenec zasedbe Aikula, omamljen od kitar iz Bihača in Ankare, brzi po transverzali med Bosno in Anatolijo, sta ga pa poreklo in usoda ponesla v čisto nasprotno smer, tako da balkanski pedigre razvija skozi samosvojo hardrockovsko govorico.
Molk ne mara besed

Molk ne mara besed

Odzven, 16. junij ― Zgodba ANTI/sonetov se je začela, ko so leta 2011 v knjižni obliki izšli pri murskosoboški založbi Franc-Franc, in nadaljevala skozi nadaljnjo polovico desetletja do letos, ko so izšli še v diskografski obliki kot zanimiv glasbeno-recitalni album.
Izvirnost in identiteta

Izvirnost in identiteta

Odzven, 14. junij ― Člani ansambla musica cubicularis so se tokrat odločili posebno pozornost posvetiti v ptujski zbirki ohranjenim čembalskim koncertom. Poleg teh so na program uvrstili še dela štirih skladateljev, ki so delovali na dvoru Marije Terezije.
Emocionalni zven tišine

Emocionalni zven tišine

Odzven, 13. junij ― Dvojec All Strings Detached se vrača s svojo drugo ploščo There is something painful about the pearls, s katero Jana Beltran in Vesna Godler še poglabjata otožno intenzivnost njune ogolele glasbe.
Glasba mora biti plemenita in za med ljudi

Glasba mora biti plemenita in za med ljudi

Odzven, 30. maj ― Vasko Atanasovski si rad »izmišlja« novo glasbo, a hkrati do tradicije pristopa na spoštljiv, drugačen način. Ne sliši je kot nekaj za vselej danega, temveč jo prilagaja času, ki ga živimo. Tako jo na neki način posodablja ter jo pelje naprej, proti novim generacijam.
Glasba ima moč

Glasba ima moč

Odzven, 29. maj ― Dvojezična knjižica Rock ob Sotli zaobjema pol stoletja rocka, od druge polovice šestdesetih let, ko se je pod odrom kulturnega doma v Bistrici ob Sotli odprla mladinska klubska soba, pa do danes, ko na istem mestu živi, utripa in se bori za svoj prostor pod soncem klub Metulj
Elektroakustični horizonti nove muzike

Elektroakustični horizonti nove muzike

Odzven, 27. maj ― Misnomer II  je drugi solo album kitarista Domna Gnezde, lansko jesen izdan pri založbi Zavoda Sploh. Tokrat je v igri električna kitara, vpeta v sistem kitarskih ter modularnih efektov, posledično pa je to precej drugačen 'solo kitarski album'.
še novic