Rokenrol sevdah

Rokenrol sevdah

Odzven, 28. april ― Konec lanskega leta je izšel prvenec skupine Črni Peter. Nostalgično naravnan album, ki nosi naslov Kada se rastaje, je bil leta 2013 v živo posnet v studiu Radia Študent.
Ploščarne na Record store day pri nas

Ploščarne na Record store day pri nas

Odzven, 22. april ― Danes je Record store day, jubilejni, deseti po vrsti. Ustanovljen je bil, da izpostavi pomen neodvisnih založb in glasbenih trgovin. Najprej se je uveljavil na ameriškem in britanskem glasbenem tržišču in se nato vpel še na druga področja. Kako pa je s tem pri nas?
V razvejani delti pesmi z dostojanstvom

V razvejani delti pesmi z dostojanstvom

Odzven, 12. april ― Album Delta je solistično nadaljevanje poti Andreja Gučka, vendar s pomembnim »opozorilom«: če je na prvencu Guček povsem osamljen in docela usmerjen vase, je Delta precej bolj navzven razvejan projekt, ki ga bogati paleta gostujočih glasbenikov.
Zgodbe iz mladosti violine

Zgodbe iz mladosti violine

Odzven, 11. april ― Violinistka Mojca Gal, lutnjar Sam Chapman, čembalist in orglavec Markus Hünninger ter gambist Domen Marinčič nam predstavljajo zgodnji repertoar za violino izpod peresa srednjeevropskih skladateljev.
Nezavedno potovanje

Nezavedno potovanje

Odzven, 8. april ― Žiga Murko, pozavnist, elektrofonik, ustvarjalec inštrumentalnega hiphopa, improvizator in še kaj o nezavednem popotovanju skozi glasbo Milesa Davisa, Herbieja Hancocka, Weather Report, hip hop, Johna Cageea, Alvina Lucierja in še koga.
še novic