Živeti pomeni delati

Živeti pomeni delati

Odzven, 20. februar ― Glasbenici Nina Hudej in Nina Kodrič sta kot Warrego Valles po EP-ju pri založbi Kamizdat povili dolgometražec. Obe sta dolgoletni rezidentki ljubljanske klubske scene, aktivistki, soustvarjalki programa v Pritličju in še marsikaj.
10 let radiaCone

10 let radiaCone

Odzven, 16. februar ― Brane Zorman in Irena Pivka na radiuCona že vrsto let razpirata slušno polje za radijsko umetnost v njenih heterogenih formah in pristopih, ki akt poslušanja skozi zvočno umetnost vtirajo v javni prostor, in sicer kot intervencijo na začasni frekvenci 88,8 Mhz-a, s spletnim oddajanjem, z resoniranjem v galerijskih prostorih in intervencijami v javni prostor.
Obetavni polovičnik

Obetavni polovičnik

Odzven, 13. februar ― Tretjega marca bo uradno izšel dolgo pričakovani prvi uradni zapis novomeške skupine MRFY, samozaložniški EP z naslovom A Side of the Story, na katerem je pet pesmi, štiri v slovenščini in ena angleška. Skupina je omejeno količino stotih izvodov v leseni embalaži prodajala že ob nastopu na festivalu MENT.
Neusodni drugi album

Neusodni drugi album

Odzven, 7. februar ― Stray Train na Blues From Hell – The Legend of the Courageous Five ostaja srčno zvest klenemu, lahko bi rekli klasičnemu hard rocku, ki je po učbeniku križanec med rockom in bluesom.
Grad gori, stare pesmi, nove poti

Grad gori, stare pesmi, nove poti

Odzven, 5. februar ― Brina Vogelnik se vrača s sedmim albumom Grad Gori!, na katerem s harmonikarjem in lutkarjem Matijo Solcetom ter klasično violinistko Barjo Drnovšek predstavlja skladbe, v katerih trio brska po zakladnici slovenskih, švedskih, čeških in anglo-ameriških ljudskih pesmi.
Kaj je novega? Nova glasba za saksofon

Kaj je novega? Nova glasba za saksofon

Odzven, 31. januar ― Že nekaj let nas vedno znova osupne prodornost, zanimivost in kvaliteta koncertov, ki nastajajo v okviru koncertne dejavnosti ljubljanske Akademije za glasbo. Eden takšnih nastopov je bil večer glasbe za saksofon, ki ga je programsko zasnoval Domen Koren.
Stopanje po korakih predhodnikov

Stopanje po korakih predhodnikov

Odzven, 30. januar ― Kamničan Gregor Ftičar, diplomant graške univerze, ki se je izpopolnjeval še v Franciji in Švici, kjer sedaj redno sodeluje z več zasedbami, se predstavlja s prvim samostojnim izdelkom, preprosto naslovljenim Solo.
še novic