Tako govori Laibach

Tako govori Laibach

Odzven, 16. avgust ― Glasba z albuma je nastala za potrebe predstave Tako je govoril Zaratustra v režiji Matjaža Bergerja in izvedbi novomeškega Anton Podbevšek Teatra. Z njim se Laibach vrača v eksperimentalne vode.
Kolektivnost pred vsem

Kolektivnost pred vsem

Odzven, 14. avgust ― Idrijsko zasedbo Divje jezero, ki se je pred dvema letoma predstavila s prvencem Mestni vrvež, prej kot virtuozne solistične improvizacije odlikuje kompaktna skupinska igra.
Maribor za šestnajst strun

Maribor za šestnajst strun

Odzven, 11. avgust ― Plošča Godalnega kvarteta Feguš je dokument mariborskega prispevka k temu glasbenemu žanru. Njeni avtorji, od skladateljev del prek izvajalcev do urednice izdaje, so namreč Mariborčani ali pa so vsaj poklicno povezani s središčem slovenske Štajerske.
Od Belina do Božjega delca

Od Belina do Božjega delca

Odzven, 29. julij ― V svoji novi knjigi z naslovom Slovenske opere – Od Belina do Božjega delca se Henrik Neubauer posveti skladateljem, ki so imeli pogum, željo in vztrajnost, da so napisali in nam zapustili svoje operne skladbe v trajno dediščino.
Kako se je nekoč pljuvalo resnici v oči in kako se pljuva še danes

Kako se je nekoč pljuvalo resnici v oči in kako se pljuva še danes

Odzven, 20. julij ― Varja Močnik, Barbara Kelbl in Igor Bašin so predstavili zgodbo o tem, kako je nekaj odtrgancev sredi sedemdesetih predramilo dokaj premočrtno rockovsko sceno v Jugoslaviji, ter odgovorili na veliko vprašanj, a so hkrati odprli nekaj novih. Skupina Buldožer je bila tedaj namreč tako posebna, da se vprašanja, zakaj je bila tako posebna, niti ni zastavljalo.
Zaobljube in zakletve

Zaobljube in zakletve

Odzven, 13. julij ― Nova plošča Vite Mavrič prihaja med nas v času velikega koncerta v Gallusovi dvorani, na katerem se je, kot pove že naslov koncerta in plošče, sprehajala po dolgih poteh šansona in navsezadnje svoje kariere.
Jedrnato

Jedrnato

Odzven, 12. julij ― Brez oklevanja in brez kompromisov se Suzi Soprano držijo na smernic punkrockovskega navala, spočetega s postpunkovsko potenco ter razrezanega z noiserockovskim rezilom in oteženega s plehom kotalečih se rifov.
še novic