NoAir – Superhuman

NoAir – Superhuman

Muzikobala, 27. junij ― Črni superčlovek  v brezzračnem ambientu. Verjetno ni najbolj prav, da napiše recenzijo albuma nekdo, ki je »fan«; takrat ocena ni najbolj objektivna, zatorej že vnaprej povem, da boste za pravo oceno morali najti še kakšno ločeno mnenje. Pravijo, da je današnja generacija odtujena, da s poplavo interneta ne zna več komunicirati, da jih ne briga [&hellip The post NoAir – Superhuman appeared first on Muzikobala.
Prihaja Burja 2017

Prihaja Burja 2017

Muzikobala, 26. junij ― Od 27. do 30. junija bo v  koprskem centru mladih (CMK) oziroma bivšem MKC-ju zapihala Burja – klubski festival, ki bo letos praznoval dve leti. V lanski ediciji so med drugimi nastopili domači Toxine, NoAir in Bas in Glas. Letos ne bo domače glasbene ponudbe, bo pa pester izbor pisanih zvrsti. Lanskoletna premierna edicija klubskega [&hellip The post Prihaja Burja 2017 appeared first on Muzikobala.
Q2o – Q2o

Q2o – Q2o

Muzikobala, 23. junij ― Prvenec obalne skupine Q2o, ki nosi naslov kar po imenu benda, so fantje z uvodno skladbo Sam naprej in videospotom zanjo napovedali že v začetku leta 2015. Splet okoliščin pa je očitno hotel, da je album izšel prav na uvod v vroče poletje 2017, saj na njem zbrane pesmi prinašajo nezahtevne, a za uho privlačne [&hellip The post Q2o – Q2o appeared first on Muzikobala.
NoAir z novim albumom

NoAir z novim albumom

Muzikobala, 22. junij ― Skupina NoAir bo v petek 23. 6. v Centru mladih Koper (CMK) predstavila novi izdelek z imenom Superhuman. Pri ustvarjanju naslednika Existential so se jim pridružile nove sile, zato je pričakovanje petkovega dogodka toliko večje. Za potešitev pričakovanj, smo jim postavili četico vprašanj, ki so se nam porajala. Na streseno anketo nam je v treh [&hellip The post NoAir z novim albumom appeared first on Muzikobala.

FOTO: Dvojina @ Jazz v Hendrixu 7.6.2017

Muzikobala, 9. junij ― Slovenska ljudska pesem v očeh jazza: Nina Virant – vokal, tolkala, Rok Zalokar – klavir, spremljevalni vokal. Tandem Dvojina predstavlja svoj album LiLa. Slovenske tradicionalne pesmi so razširjene z improvizacijo, izvirnimi aranžmaji ter modernimi pogledi na harmonijo in ritem. Dvojina popelje poslušalca na pripovedno popotovanje, polno pristnih, čistih in neznanih zvokov. Fotografije: Alan Radin The post FOTO: Dvojina @ Jazz v Hendrixu 7.6.2017 appeared first on Muzikobala.

Easy z novim videospotom praznuje svojih 50 let

Muzikobala, 30. maj ― Primorski kantavtor Iztok Novak Easy, ki je svojo drugo glasbeno pomlad doživel potem, ko se je od glasbenega ustvarjanja poslovil za poldrugo desetletje, pošilja danes v glasbeni svemir video svojega zadnjega singla Imam pa te rad. Skladba, ki je, kot pravi sam, svojevrsten čustveni obračun z vezmi, ki jih doživlja najgloblje, je nastala lansko pomlad in brez [&hellip The post Easy z novim videospotom praznuje svojih 50 let appeared first on Muzikobala.

FOTO: Flirt @ Radio Live 15.5.2017

Muzikobala, 17. maj ― Sezona Radia Live gre h koncu! Na radijskem druženju v koprskem studiu Hendrix so tokrat gostovali Flirt. Fotografije v galeriji: Alan Radin (Radio Koper) The post FOTO: Flirt @ Radio Live 15.5.2017 appeared first on Muzikobala.

Zmagala je skupina Infamous Love

Muzikobala, 15. maj ― Skupina INFAMOUS LOVE je zmagala! Zmagovalci natečaja Sklad Danila Kocjančiča za mlade glasbenike, ki ga organizirata Snack bar in Zavod Muzikobala, so skupina Infamous Love, ki je med sedmimi skupinami prek spletnega glasovanja dobila največ glasov, in sicer 981. Skupino, ki preigrava glasbo s pridihom punka in pop rocka, sestavljajo Simon Veškovo na bobnih, Blaž [&hellip The post Zmagala je skupina Infamous Love appeared first on Muzikobala.

Yan Baray v maj s singlom “Ordinary day”

Muzikobala, 8. maj ― Yan Baray alias Jan Baruca se pospešeno pripravlja na izdajo novega albuma, ki bo nasledil zdaj že šest let starega »Visions From Another World«. Narava pripetega songa je malce drugačna od tiste, s katero se je doslej Yan loteval opremljanja svojih skladb. »Da se ne ponavljam, da se ne omejujem«, je dejal ob izidu nove skladbe, s [&hellip The post Yan Baray v maj s singlom “Ordinary day” appeared first on Muzikobala.

Na koncert Nevermind z avtobusom v Ljubljano

Muzikobala, 7. maj ― Nevermind so edina Obalna skupina, ki se ji je uspelo prebiti do finala natečaja Volkswagen Rocks. Nevermind vas sedaj vabijo, da jih pridete podpreti 12.5.2017 na Gospodarsko razstavišče V Ljubljano, kjer se bo odvil finalni koncert. V lasti imajo še nekaj lastno natisnjenih kart, ponujajo pa tudi avtobusni prevoz do pizorišča in nazaj. Vsi, ki [&hellip The post Na koncert Nevermind z avtobusom v Ljubljano appeared first on Muzikobala.

Sedem skupin se bo potegovalo za končo zmago

Muzikobala, 7. maj ― Zaključili smo z zbiranjem prijav na natečaj “Sklad Danila Kocjančiča za mlade glasbenike”, ki ga organizirata Snack Bar Žusterna ter Zavod Muzikobala. Interna žirija je izbrala sedem skupin, ki se bodo potegovale za končno zmago na natečaju. Izbrane skupine so: Infamous Love, Teenagers, Halcyon Era, The Abluesment, 8Energy, Wrong Generation ter Nevermind. Zmagovalno skupino bo določilo spletno glasovanje občinstva, ki [&hellip The post Sedem skupin se bo potegovalo za končo zmago appeared first on Muzikobala.

Zmelkoow z novim spotom Polna luna

Muzikobala, 27. april ― Zmelkoow so letos iz velikonočnega jajčka izvlekli drugi single z aktualnega CD-ja »Pionirji divergentnega marketinga«, ki se odziva na ime »Polna luna«. Po dolgem času gre za ljubezensko pesem, ki pa tokrat ni balada, pač pa introspektivna izpoved domnevnega volkodlaka. Za pesem so posneli tudi animirani videospot, v katerem premierno nastopa deklica Lotosov cvet, ki [&hellip The post Zmelkoow z novim spotom Polna luna appeared first on Muzikobala.

Skupina Teenagers ima svoj prvi videospot

Muzikobala, 26. april ― Obalna skupina Teenagers je ob tretji obletnici delovanja izdala prvi singl “Rock beats” in zanj posnela tudi videospot. Snemanje so si prislužili z zmago na festivalu, ki ga vsako leto prireja JSKD (Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti), Rock vizije. Svojo zgodbo so začeli v prostorih lokalnega Figa rock bara, nadaljevali v starih blokih [&hellip The post Skupina Teenagers ima svoj prvi videospot appeared first on Muzikobala.
še novic