Prihaja festival Poletje z biseri

Muzikobala, 20. junij ― Vrzel, ki bi utegnila nastati ob umiku tradicionalnih koprskih poletnih glasbenih festivalov Jeff in Baladoor bo letos krpal festival Poletje z biseri. Festival, ki bo na vrtove Pokrajinskega muzeja pripeljal glasbene bisere. Ti se bodo zvrstili v sedmih julijskih in avgustovskih sredinih večerih. Festival bosta 11. julija otvorila prekaljena glasbena mačka Rudi Bučar in Matevž [&hellip The post Prihaja festival Poletje z biseri appeared first on Muzikobala.
Mladi Val Festival 2018 v parku Sonce Lucija

Mladi Val Festival 2018 v parku Sonce Lucija

Muzikobala, 19. junij ― Mediadom Pyrhani, Zveza kulturnih društev Piran ter O.I. JSKD Piran organizirajo Mladi Val festival 2018, ki se bo zgodil 22.6.2018 v Parku Sonce Lucija s pričetkom ob 17.00 uri. Dogodek je namenjen predstavitvi lokalnih mladinskih organizacij in društev,  mreženju mladih, ustvarjalnemu preživljanju prostega časa ter oživitvi mladinskega organiziranja. Mladinski tržnici s predstavitvijo sodelujočih bo sledil [&hellip The post Mladi Val Festival 2018 v parku Sonce Lucija appeared first on Muzikobala.
Muzofilski praznik glasbe v četrtek 21.6.2018

Muzofilski praznik glasbe v četrtek 21.6.2018

Muzikobala, 18. junij ― Letos bomo končno dočakali Praznik glasbe tudi v občini Piran! Muzofilski praznik glasbe. Praznik muzike, njenih ustvarjalk_cev, njenih ljubiteljev_ic. Med njimi ste gotovo tudi vi! Pridružite se v četrtek, 21. junija, med 10. in 22. uro na kateri izmed 20 izbranih lokacij v Piranu, na Bernardinu, v Portorožu, v Luciji in na Seči. Praznik glasbe [&hellip The post Muzofilski praznik glasbe v četrtek 21.6.2018 appeared first on Muzikobala.

NoAir imajo nov videospot Colours

Muzikobala, 17. junij ― Po uspešni predstavitvi drugega studijskega albuma z naslovom Superhuman, ki je bil deležen številnih pozitivnih kritik in recenzij, se je obalna indie rock zasedba NOAIR lotila novega videospota, Colours. V nasprotju s temačnim, “noir” vzdušjem Superhumana, ki se nenazadnje kaže tudi skozi sivino njegove ilustrativne podobe, pa v novi videospot vdrejo barve. Slednje ponazarjajo emocije, [&hellip The post NoAir imajo nov videospot Colours appeared first on Muzikobala.

FOTO: Druga Godba 2018 @ Piran, Portorož 24.5.2018

Muzikobala, 25. maj ― V četrtek 24.5.2018 sta Piran in Portorož že drugo leto gostila mednarodni festival Druga Godba. V piranskem Mediadomu je najprej potekala okrogla miza “Route South Bay Southwest (Bratislava – Vienna – Ljubljana – Piran/Pirano – Trst/Trieste)”, nato je na Tartinijevem trgu je nastopila makedonska skupina Luboyna. V portoroškem skladišču soli Monfort pa sta zvečer nastopili skupini [&hellip The post FOTO: Druga Godba 2018 @ Piran, Portorož 24.5.2018 appeared first on Muzikobala.

FOTO: Lana Petrovič @ Jazz v Hendrixu 23.5.2018

Muzikobala, 24. maj ― Studio Hendrix Radia Koper je bil v sredo, 23. maja v znamenju majske mladosti in izjemnega jazz vokala! V oddaji Jazz v Hendrixu smo gostili pevko in pianistko Lano Petrovič. Lana bo vsak čas razširila glasbena krila in se prepustila mednarodnim jazz vodam, zato smo pohiteli in jo sredi maturitetnih obveznosti povabili v naš studio! [&hellip The post FOTO: Lana Petrovič @ Jazz v Hendrixu 23.5.2018 appeared first on Muzikobala.

Predstavitev Drillove nove plošče v izolskem Arrigoniju

Muzikobala, 21. maj ― V soboto, 26. maja, s pričetkom ob 21.00, v Letnem kinu Arrigoni, bo Drill izpeljal prvi koncert ob izidu svojega novega, že četrtega, albuma “Ribolov z dinamitom”. Nastopili bodo: Drill + gosti (Emkej, Cyam, Princip, Zofa Lipa, La Bagra, Axel, Masayah…) + posebni gost + DJ Noki Nole Vstopnina: 5 EUR (predprodaja), 7 EUR (na dan [&hellip The post Predstavitev Drillove nove plošče v izolskem Arrigoniju appeared first on Muzikobala.

Obalni program festivala Druga Godba 2018

Muzikobala, 20. maj ― Zavod Druga godba Ljubljana, organizator festivala Druga godba, je na nedavnih novinarskih konferencah, ki sta potekali v Ljubljani in Piranu, predstavil pester program 34. mednarodnega festivala Druga godba, ki bo potekal med 24. in 26. majem na različnih prizoriščih v Piranu in Ljubljani. Festival je vsem zbranim medijem predstavil Bogdan Benigar, član Programskega odbora Zavoda [&hellip The post Obalni program festivala Druga Godba 2018 appeared first on Muzikobala.

Muzikobala praznuje 5. obletnico

Muzikobala, 17. maj 17. maja 2013 je na spletu zaživel portal Muzikobala, interaktivna knjiž(n)ica glasbene scene slovenske Istre. Ljubiteljski projekt petih članov (Gabriela Ogrina, Sama Turka, Matjaža Derina, Roka Soczke Mandaca in Eve Branc), ki se jim občasno pridružujejo zunanji avtorji, se po petih letih delovanja lahko pohvali s skoraj tisoč objavami. Med njimi je več kot 20 [&hellip The post Muzikobala praznuje 5. obletnico appeared first on Muzikobala.

FOTO: Lea Sirk @ Mai Piú 13. 5. 2018

Muzikobala, 14. maj ― Slovenska predstavnica za Pesem Evrovizije 2018, Lea Sirk, se je v nedeljo iz portugalske prestolnice Lizbone vrnila v domačo Izolo. Dobrodošlico so ji oboževalci pripravili v lokalu Mai Piú, ki je kljub pozni uri pokal po šivih. Fotografije: Foto Belvedere The post FOTO: Lea Sirk @ Mai Piú 13. 5. 2018 appeared first on Muzikobala.

Bitlesi v Piranu – zbiranje gradiva za publikacijo

Muzikobala, 12. maj ― Piran je do sedaj tudi z glasbo zaznamoval že prav vsako generacijo. Tartini je »šopal« pred stoletji, Beatlesi pa pred desetletji. O Tartiniju vemo že veliko, o začetkih rocka in jazza v Piranu pa ničesar. A ne bo dolgo! Konec leta izide v založbi MEDITERANUM Piran publikacija Beatlesi v Piranu avtorja S. Simič Simeta, ki govori ravno [&hellip The post Bitlesi v Piranu – zbiranje gradiva za publikacijo appeared first on Muzikobala.

FOTO: King Foo @ Radio Live 9.5.2018

Muzikobala, 10. maj ― Sezono oddaj radioLive! se je zaključila z ljubljansko skupino King Foo. Žanrsko sodi skupina med pop-rock in funk, skupina pa svoje glasbeno ustvarjanje označuje kot “foo-sion”, mešanico popa, rocka in funka. Foto v galeriji: Alan Radin The post FOTO: King Foo @ Radio Live 9.5.2018 appeared first on Muzikobala.

Prijavite se na Muzofilski praznik glasbe 2018

Muzikobala, 9. maj ― MUZOFILSKI PRAZNIK GLASBE se bo odvil 21. 6. 2018, in se tako pridružil priznani mednarodni iniciativi ‘Fête de la Musique’, ki poteka v več kot 100 državah in 400 mestih po celem svetu. Gre za enodnevni festival, na katerem se na zunanjih prizoriščih v mestih in njihovih okolicah predstavijo tako ljubiteljski kot poklicni glasbeniki različnih [&hellip The post Prijavite se na Muzofilski praznik glasbe 2018 appeared first on Muzikobala.
Glasujte za NOAIR na INMusic breaktrough

Glasujte za NOAIR na INMusic breaktrough

Muzikobala, 23. april ― V okviru natečaja INmusic breaktrough poteka izbor glasbenikov, ki bodo nastopili na glavnem odru INmusic festivala 2018 v Zagrebu, enega največjih festivalov v regiji, kjer bodo letos nastopili tudi Queens of the stone age, David Byrne, Nick Cave & The Bad Seeds, Alice in Chains in mnogi drugi. Finaliste so izbirali tako hrvaški kot slovenski glasbeni mediji in [&hellip The post Glasujte za NOAIR na INMusic breaktrough appeared first on Muzikobala.
še novic