Muzikobala žur 2017 je za nami

Muzikobala, 16. oktober ― Na petek 13. oktobra se je v izolskem lokalu Mai Piú zgodil Muzikobala žur 2017. Tokratno srečanje obalnih glasbenikov in poslušalcev je poleg karaok zaznamovala novost Muzikobala žurov – izmenjevalnica albumov, na katero so glasbeniki prinesli svojo izdelke in jih menjali s svojimi kolegi ali poslušalci. V kolikor odlične priložnosti za promocijo svojega ustvarjanja glasbeniki [&hellip The post Muzikobala žur 2017 je za nami appeared first on Muzikobala.
Biori

Biori

Muzikobala, 14. oktober ― (House / Nudisco) Kraj: Koper. Leta delovanja: 2017 – danes Glasbena skupina Biori prihaja iz Kopra in se uvršča v zvrst Nu Disco ter House. Skupino sestavljajo basist Marko Loredan, pevka Janja Kozlovič ter producent in DJ Gabriel Ogrin (Baley). Biori izvajajo elektronsko glasbo mešano z živo odigranim basom, ki data house pridih celotnim kompozicijam. Konec [&hellip The post Biori appeared first on Muzikobala.
Giro

Giro

Muzikobala, 11. oktober ― Leto Izdaje: 2016, Izdajatelj: Beton records Giro je kompilacija obalnih producentov beat glasbe. To ne pomeni nujno izključno hiphop podlag, temveč se bolj nanaša na korenine izvajalcev, saj se je vseh deset producentov enkrat tekom svojega ustvarjanja potikalo po hip hop sceni. Rezultat pa je zelo pestra mešanica alternativne elektronske glasbe. Kompilacijo je kuriral eden od vključenih, Blaž, [&hellip The post Giro appeared first on Muzikobala.
Intervju: Blaž Gracar

Intervju: Blaž Gracar

Muzikobala, 9. oktober ― Blaž Gracar, izolski (glasbeni) umetnik, ki že vrsto let živi v Ljubljani, se pri svojih 25 letih ima s čim pohvaliti. 6 EP-jev, 2 albuma, različna glasbena in producentska sodelovanja, pesniška zbirka in naposled še roman. Tudi ta je kakopak povezan z glasbo – predstavil ga bo 10. oktobra v Pritličju v Ljubljani. Bralcem je [&hellip The post Intervju: Blaž Gracar appeared first on Muzikobala.
Muzikobala žur 2017

Muzikobala žur 2017

Muzikobala, 5. oktober ― Vabimo vas na 5. Muzikobala žur, druženje ob obalni glasbi, ki je namenjen tako glasbenim ustvarjalcem kot njenim poslušalcem. Tokrat se dobimo v lokalu Mai Piú v Izoli, in sicer v petek 13. oktobra po 20:30. Kot je že v navadi, bodo dogodek popestrile različne aktivnosti. Letos prvič bo na Muzikobala žuru potekala izmenjava albumov [&hellip The post Muzikobala žur 2017 appeared first on Muzikobala.

Infamous Love z novim studijskim posnetkom

Muzikobala, 28. september ― Zmagovalci natečaja Sklad Danila Kocjančiča za mlade glasbenike so v Studiu JORK zaključili snemanje novega izdelka.  Skupina Infamous Love tako predstavlja svežo in profesionalno posneto skladbo “Pusti”. Za to priložnost smo za mlade “rockerje” pripravili nekaj vprašanj. Kakšni občutki so vas prevzeli ob zmagi na natečaju? Vam je ta zmaga dodala dodaten kreativni zagon? Bili [&hellip The post Infamous Love z novim studijskim posnetkom appeared first on Muzikobala.

Maja Tripar ima svoj prvi single

Muzikobala, 27. september ― Mlada obalna pevka Maja Tripar ima svoj prvi single “Pridi z oblakov” za katerega je posnela tudi videospot. Pesem govori o odnosu med  žensko in moškim, ki “kot luna tava med oblaki” in išče odgovore na življenjska vprašanja, hkrati pa se ne zaveda, da mu jih, ves ta čas ona ponuja. Za petje jo je [&hellip The post Maja Tripar ima svoj prvi single appeared first on Muzikobala.

Omega Sun imajo nov videospot

Muzikobala, 19. september ― Obalna zasedba Omega Sun je ustvarila videospot za skladbo “Despising What You See”. Single bo sestavni del novega albuma “Opium for the masses”, ki bo v kratkem izšel pri založbi On Parole Productions. Na svoji Bandcamp strani so Omega Sun  objavili tudi naslovi skladb nove plošče, novi single pa si lahko prenesete v željeni obliki The post Omega Sun imajo nov videospot appeared first on Muzikobala.

Kevin Koradin z novim singlom “Brez besed”

Muzikobala, 18. september ― Pevec, kitarist in avtor številnih hitov, nekdaj gonilna sila skupine Tide in skupine Gora, Kevin Koradin, je januarja letos zakorakal na solo kariero. Specifičen rokerski glas, ki nas zna dobro pobožati tudi v čutnih baladah, je prepoznavni znak znanega pevca. Kevinu prav tako vsi zavidajo odlično dikcijo pri petju v angleškem jeziku, za kar se [&hellip The post Kevin Koradin z novim singlom “Brez besed” appeared first on Muzikobala.

Laurylin predstavljajo svoj prvi videospot

Muzikobala, 4. september ― Obalna godalna rock zasedba Laurylin je v soboto, 2.9., v izolskem lokalu Mai Piu’ premierno predstavila svoj prvi videospot za skladbo Drop of Deliverance, ki se nahaja na njihovem prvencu Eau de Toluen. Vsi, ki ste dogodek zamudili, si lahko videospot ogledate tukaj: Drop of Deliverance (A. Vidic) Amanda Vidic, Linda Vidic: violina Ina Lorbek: [&hellip The post Laurylin predstavljajo svoj prvi videospot appeared first on Muzikobala.
Bunkerfest 2017 bo!

Bunkerfest 2017 bo!

Muzikobala, 3. september ― Letos je vse nakazovalo na to, da BunkerFesta 2017 ne bo. Na obali se je v zadnjih letih zgodilo precej socialno-kulturnih premikov. Od prestrukturiranja obstoječih mladinskih centrov do iniciativ samostojnih kolektivov, ki niso imeli drugega izhoda, kot se preko samoorganizacije skušati postaviti proti hladnemu mehanizmu prava, pa vse do trenj med prebivalci obalnih mest in [&hellip The post Bunkerfest 2017 bo! appeared first on Muzikobala.
Poetrio: Haiku2Music

Poetrio: Haiku2Music

Muzikobala, 28. avgust ― Pred poletjem je izdala svoj prvenec izolska zasedba Poetrio. Album Haiku2Music (Klopotec, 2017) so posneli leto prej v živo na koncertu v Ljubljani. Poetrio od poslušalca zahteva čas in koncentracijo, čeprav je album zelo poslušljiv. Avtorica glasbe, pianistka in pevka Mirjana Gvozdenac je z izbiro glasbenikov in posledično nevsakdanjim zvokom (arhilutnja, violončelo), domiselnimi in razgibanimi [&hellip The post Poetrio: Haiku2Music appeared first on Muzikobala.

Koncert ob 50. obletnici Faraonov odpade

Muzikobala, 14. avgust ― Koncert ob 50. obletnici Faraonov, ki bi se moral po prvotnih načrtih odviti danes v Simonovem zalivu, kasneje pa je bil premeščen na soboto, 18. 8., na Veliki trg v okvir Ribiškega praznika, odpade. Foto: Tomaž Primožič/rtvslo.si The post Koncert ob 50. obletnici Faraonov odpade appeared first on Muzikobala.
Črna Šagra v Pobegih – Čežarjih

Črna Šagra v Pobegih – Čežarjih

Muzikobala, 7. avgust ― V petek 18. avgusta 2017 prihaja Črna Šagra v Pobege – Čežarje MMXVII AD Kot po tradiciji bo tudi letos tretjo soboto avgusta v Pobegih šagra. Tokrat pa bo dan prej, torej, v petek 18. avgusta, na istem kraju potekal malo drugačen dogodek – dogodek, ki hkrati je in ni šagra – dogodek, ki smo [&hellip The post Črna Šagra v Pobegih – Čežarjih appeared first on Muzikobala.
še novic