Znanih pet finalistov za nagrado EU za arhitekturo

CED, 17. februar ― Poslopje Kannikegården (DK), stanovanjska kompleksa Ely Court (VB) in deFlat Kleiburg (NL), Spominski muzej Rivesaltes (FR) in Muzej Katyn (PL) so bili predstavljeni tudi v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje na »Matchmaking Conference«. Letošnja podelitev nagrade Mies van der Rohe prinaša nekaj novosti.

MAO gosti Matchmaking Conference 2017

CED, 13. februar ― Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v okviru evropske platforme Future Architecture s podporo Ustvarjalne Evrope že drugič zapored prireja konferenco (16.–18. feb.), na kateri bodo predstavljene vizije in ideje o prihodnosti arhitekture. Vstop je brezplačen.

Tunizija v Ustvarjalni Evropi

CED, 10. februar ― Evropska komisija je na seznam t. i. tretjih držav, ki lahko sodelujejo v programu Ustvarjalna Evropa, dodala še Tunizijo. Ob upoštevanju razpisnih pogojev, lahko prijavitelji na razpis za evropske platforme 2017 vključite tudi tunizijske organizacije.

MEDIA e-novice 9. februar 2017

CED, 9. februar ― Vsebina februarskih novic: Sveže iz Ustvarjalne Evrope Čas je za vašo oceno izvajanja Ustvarjalne Evrope! Spletni kviz: znanje o evropskemu filmu vas lahko popelje v Cannes! Dogodki Evropski filmski forum na Berlinalu 2017 MEDIA predavanje: narativni pristop v videoigrah MEDIA za razvijalce videoiger WEMW 2017: fokus na Baltik in Francijo Poročamo s foruma Creative Georgia[...]

Evropski filmski forum na Berlinalu 2017

CED, 1. februar ― V ponedeljek, 13. februarja, bo v Berlinu potekal prvi letošnji Evropski filmski forum v organizaciji podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope. V fokusu sta aktualna tematika masovnih podatkov v filmski industriji ter predstavitev dosežkov podprograma MEDIA. Na festivalu bo letos prikazanih 24 filmskih naslovov s podporo MEDIE!
še novic