Iti za tigrom

Iti za tigrom

LUD Literatura, 27. junij ― Veronika Dintinjana se je v otroštvu naučila zgibati origamije, zato zna še danes narediti žerjava v nekaj minutah. »Kar pride včasih zelo prav, če imaš ob sebi kakšnega […]
Pravica do dobrih knjig

Pravica do dobrih knjig

LUD Literatura, 27. junij ― Kot običajno, je nekoliko zagonetno tudi vprašanje, komu je antologija namenjena – otrokom ali njihovim staršem? Obojim, seveda. Upoštevajoč pesmi same predvsem otrokom, ampak tudi odrasle so (i)zbrani verzi zmožni lopniti po glavi, jim nastaviti zrcalo ali ponuditi razgled, jih vznemiriti, razveseliti ali užalostiti.
Ekotrošnja

Ekotrošnja

LUD Literatura, 20. junij ― Ekološka pridelava, samooskrba, homeopatska zdravila in alternativna medicina – kako globoko je človeško telo v resnici onesnaženo in kako zdrav je lahko človek, ki je prepričan, da vse to potrebuje?
Sirkova čistka

Sirkova čistka

LUD Literatura, 16. junij ― Alma Karlin, Tove Jansson, Anna Freud – biografija je vedno ideološki žanr. Kaj bi bilo sploh potrebno, da bi človek z raziskovalno naravnanim umom pomislil na zelo realno opcijo ne le »duhovnega«, temveč tudi povsem fizičnega razmerja med ženskama, ki spita v isti postelji?
Knjiga, izjema med izjemami

Knjiga, izjema med izjemami

LUD Literatura, 15. junij ― Ne glede na to, da živimo v digitalni dobi, so problemi založništva in razumevanja knjige že dolgo bolj ali manj isti: kako jo pripeljati do bralca. Stroka si je sicer enotna, da je slovenska bralna kultura zelo klavrna, ni si pa enotna v tem, kako jo izboljšati. Poročilo s kongresa slovenskih založnikov vsebuje tudi izjave nastopajočih in izhodišča za uspešno trgovanje na mednarodnem trgu.
Doma je najhujše

Doma je najhujše

LUD Literatura, 12. junij ― Dinko Kreho je publicist, moderator literarnih dogodkov in esejist, s katerim smo se srečali že na lanskoletnem kritiškem simpoziju Umetnost kritike, ki se je odvil v Ljubljani, počasi pa začenja tudi kritiško oz. publicistično sodelovanje s spletnim medijem www.ludliteratura.si.
še novic