Nagrajenci 27. festivala Dnevi komedije

SiGledal Novice, 17. marec ― Velika zmagovalka letošnjega festivala Dnevi komedije je predstava Trač Gašperja Tiča in Davorja Hercega v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega in Gledališča Koper, ki je prejela nagrado žlahtna komedija po izboru strokovne žirije in po izboru občinstva. Žlahtna komedijantka je postala Iva Krajnc Bagola, žlahtni komedijant Uroš Smolej, nagrado za žlahtnega režiserja je prejel Eduard Miler.

Saša Mihelčič bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 17. marec ― Igralka Saša Mihelčič, članica ansambla SNG Drama Ljubljana, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Polone Juh. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Goli pianist Matjaža Zupančiča.

V Celju se končujejo 27. dnevi komedije

SiGledal Novice, 17. marec ― V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje se nocoj s komedijo Dan norosti Joa Ortona v režiji Borisa Kobala in izvedbi Špas teatra končujejo 27. dnevi komedije. V tekmovalnem delu festivala se je od začetka meseca zvrstilo osem predstav. Te so se potegovale za žlahtno komedijo.

Luka Marcen bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 16. marec ― Luka Marcen, študent gledališke režije na ljubljanski AGRFT, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Nine Kuclar Stiković. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst I-z-š-t-e-v-a-n-k-e Simone Hamer.
še novic