Prihaja 3. filmski festival Kinotrip!

Kinodvor, 15. marec ― Od danes je znan program 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade, ki se bo v Kinodvoru odvil med 28. in 31. marcem. Festival bo znova prinesel nabor filmskih poslastic za najrazličnejše filmske okuse, vse po izboru mlade festivalske ekipe.

Ponovni pogled na Modri žamet

Kinodvor, 12. marec ― V tokratnem nedeljskem terminu Za zamudnike se podajamo v zakulisje snemanja kultne mojstrovine Davida Lyncha Modri žamet. Dokumentarec ali "meditacijo o filmu" Petra Braatza ponovno predvajamo ob priložnosti odprtja razstave David Lynch: Ogenj na odru v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

Ex Libris: Newyorška javna knjižnica

Kinodvor, 8. marec ― Projekcija najnovejšega filma slovitega dokumentarista Fredericka Wisemana, ki tokrat pogleda v drobovje delovanja znamenite knjižnice, na meji med javnim in zasebnim kapitalom, se bo odvila v okviru 20. edicije Festivala dokumentarnega filma. Film bomo predvajali to nedeljo ob 11. uri, v rednem terminu Zajtrk pri Kinodvoru, zato vas bomo ob obisku brezplačno pogostili tudi s toplim napitkom in sladkim priboljškom.
še novic