Neforma 56 (23.5.2017 20:00)

Španski borci, 4. maj 2017 ― Na prvo žogo se zdi improvizacija tesno povezana s klovnom. Če je temu tako, bomo lahko preverili tudi na Neformi. Poleg prve žoge nameravajo Tina Janežič, Eva Škofič Maurer, David Dolamič in Simeon Huzun kot del omenjene skupine klovnov, brcniti še drugo, tretjo, četrto in ničkatero žogo, vse za dobro sočno klovnsko igro. Pri žogobrcu se jim pridruži glasbeni kolektiv Nimam?pojma, hrupni alter ego zasedbe nevem nevem.

Skice po Scarlattiju (18.5.2017 20:00)

Španski borci, 2. maj 2017 ― Skice po Scarlattiju je predstava, v kateri sledimo seriji duetov na izbrane sonate za čembalo Domenica Scarlattija. Na odru spremljamo dva moška in eno žensko, ki v raznolikih situacijah ustvarjajo dialoge s Scarlattijevo glasbo, da bi si priklicali v spomin čas nemega filma in raziskali njegov specifičen način pripovedovanja.

Jim Jefferies - LIVE! (5.5.2017 20:00)

Španski borci, 26. april 2017 ― Slovenci bomo imeli redko priložnost ujeti intimen & impromptu nastop avstralskega komika Jima Jefferiesa prihodnji teden, ko se bo mudil v Sloveniji, zaradi snemanja segmenta o Melaniji in Sevnici - za svoj novi TV šov na ameriški postaji Comedy Central.

Nasilje nad starimi moškimi (11.5.2017 18:30)

Španski borci, 26. april 2017 ― Vse več evropskih in ameriških prevalenčnih študij nasilja nad starimi kaže, da moramo problematiki nasilja nad moškimi posvetiti več pozornosti. Trenutna stopnja pozornosti, ki so jo stari moški deležni je premajhna, da bi pomagala ozavestiti in razumeti njihove potrebe in problematična, saj simbolno sporoča, da so potrebe starih moških v primerjavi z potrebami žensk, manj pomembne in njihovi problemi manj pereči.
še novic