Neforma #107 (12.2.2024 20:00)

Španski borci, 7. februar ― V času, ko se jeziki še niso razvili, so ljudje že oddajali razne glasove. Poskušali so zveneti drugače, da jih ne bi zamenjevali za ptiče ali krokodile. Tudi kakšen nenavaden ritem se je zaslišal, ko so roke strgale sladko korenino ali klatile čebelji panj z drevesa. In gibanje ni bilo vedno smiselno in predvidljivo ...

Tehnologije plesa / Ples tehnologij (7.2.2024 18:00)

Španski borci, 2. februar ― S tridnevnim Fokusom se En–Knap znova odpravlja v širšo krajino sodobnega plesa v virtualnem prostoru. Ob tem se loteva formata dogodka kot dinamičnega plesnega laboratorija, predstave kot potopitvene izkušnje, kot proces iskanja umetniškega in estetskega vmesnika, ki bi brezhibno prepletel fizično telo na odru z njegovim ustreznikom v digitalnem prostoru.

Oder 360 Naprej Nazaj (8.2.2024 16:00)

Španski borci, 2. februar ― Oder 360 "na zahtevo". V poljubnem zaporedju popoldneva si oglejte VR plesno produkcijo, ki so jo od začetka projekta leta 2020 do danes, ustvarili En–Knap v sodelovanju s plesnimi ustvarjalci oz. ustvarjalkami in umetniki oz. umetnicami širšega polja.

12Petdeset Mb/s (7.2.2024 18:00)

Španski borci, 30. januar ― Plesna instalacija obravnava kompleksne procese sledenja podatkov posameznikov - štirje plesalci fabien prioville dance company se podajo na samostojno raziskavo sodobnih podatkovnih procesov skozi koreografijo in poskušajo odgovoriti na vprašanje, kako se neprestanemu zbiranju naših informacij sploh lahko ognemo, celo upremo. Skozi medij sodobnega plesa abstrahirani procesi virtualne izmenjave fizično in estetsko zaživijo.

Moji najdražji rituali (29.2.2024 20:00)

Španski borci, 22. januar ― Plesalci pod vodstvom koreografinje Sophie Bulbulyan sodelujejo pri oblikovanju in izboljšanju svojih plesnih veščin. Njihov cilj je bil raziskati koncept dvoumnosti v različnih ritualih, ki jih posamezniki doživljajo v svojem življenju, vključno s kulturnimi, verskimi in družinskimi rituali.
Bojana Robinson

Bojana Robinson

Koreografski imenik, 18. januar ― plesalka in koreografinja Bojana (Mišić) Robinson (1982) je plesalka in koreografinja iz Beograda, ki živi v Sloveniji. S plesom se je začela ukvarjati v baletnem studiu – Centar za kulturo Stari grad v Beogradu, in na številnih plesnih delavnicah in seminarjih. Leta 1999 je postala plesalka v ERGstatus plesnem teatru…

Ustvarjalnice z Galerijo C.C.U. (9.1.2024 17:00)

Španski borci, 7. januar ― V KUD Galerija C.C.U poskrbijo za idejno zasnovo, pripravo in izvedbo zanimivih ter inovativnih interdisciplinarnih ustvarjalnih delavnic za otroke, mlade in odrasle. Raznovrstne kreativne delavnice potekajo pod okriljem določene teme, a so zasnovane in vodene tako, da ima vsak udeleženec popolno podporo pri ustvarjanju nečesa novega, da riše, oblikuje ali izdeluje, kar ga najbolj zanima in veseli.

Dejmo se zavrtet al pa vsaj premaknt (26.1.2024 20:00)

Španski borci, 4. januar ― z gosti: Loup Abramovici, Kristina Aleksova, Leon Curk, Vid Drašler, Tomaž Grom, Polett Kasza, Jurij Konjar, Thomas Claude Kombia, Ana Kravanja, Samo Kutin, Boris Magdalenc, Anja Novak, Ana Pepelnik, Irena Preda, Eduardo Raon, Dejan Srhoj, Matej Stupica, Špela Škulj, Irena Z. Tomažin, Špela Trošt, Anita Wach, Tanja Podobnik Zec, Mario Zec, Mateja Železnik, Nataša Živković …

Odprti poziv Pan-Adria 2024/2025 rezultati

Španski borci, 3. januar ― Odprti poziv Pan-Adria 2024/2025 Rezultati Pan-Adria se zahvaljuje vsem produkcijam sodobnega plesa, ki so podale koncepte in projekte z namenom, da “spodbujajo regijo, da bi se spoprijeli s poljem plesa” v 2024/2025. Polje je pozvalo in regija se je odzvala!
še novic