Preparirana vezja

PIFcamp, 10. julij 2017 ― Projekt Preparirana vezja Staša Vrenka temelji na kreativnem in individualiziranem spoznavanju temeljnih principov povezovanja ter spajanja zvočnih vezij. Udeleženci se bodo tekom praktičnih predstavitev spoznali s koncepti ne-linearnega feedbacka, logičnih vezij, circuit bendanja in fizičnega procesiranja zvoka. V začetnem delu projekta bo moč izdelati kit prototipa elektroakustičnega instrumenta in orodja za fizično manipulacijo zvoka Soda v0.5. … Continue reading Preparirana vezja The post Preparirana vezja appeared first on PIFcamp.
Napad piezo mikrofonov na integrirana vezja!

Napad piezo mikrofonov na integrirana vezja!

PIFcamp, 10. julij 2017 ― Ste kdaj spraševali, kako piezo uporabiti na vašem DIY sintetizatorju zvoka? Recimo kot sprožilec za envelope generator ali impulz v resonančnem low-pass filtru? Če o kontaktnih mikrofonih razmišljate modularno, vas bo pričujoči projekta Antona Prykhodka zagotovo zanimal. Elektrika kontaktnega mikrofona je namenjena pretvorbi, je medij med elektronskim in akustičnim območjem. To pomeni, da lahko piezo … Continue reading Napad piezo mikrofonov na integrirana vezja! The post Napad piezo mikrofonov na integrirana vezja! appeared first on PIFcamp.
P/i\Fcamp sončna elektrarna

P/i\Fcamp sončna elektrarna

PIFcamp, 19. junij 2017 ― Cilj projekta Staše Guček bo ustvariti čim manjšo, vendar zmogljivo in prenosljivo sončno elektrarno iz rastlin za noise navdušence, pohodnike in hekerje. P/i\Fcamp sončna elektrarna bo lahko napajala mikrokontroler, LED diode ali morda celo manjši synth, theremin za nojzanje v gozdu ali v gorah. Našo baterijo bo predstavljala Rastlinsko-mikrobna gorivna celica (P_lant oz. Microbial F_uel … Continue reading P/i\Fcamp sončna elektrarna The post P/i\Fcamp sončna elektrarna appeared first on PIFcamp.
Osciloskopiranje z Bernhardom Rasingerjem

Osciloskopiranje z Bernhardom Rasingerjem

PIFcamp, 13. junij 2017 ― Z željo po igrivem povezovanju modularnih sintetizatorskih vezij, osciloskopov in laserjev se PIFcampu letos prvič pridružuje Bernhard Rasinger. Vabljeni na osnovni trening uporabe analognega osciloskopa, ki je odličen za vizualizacijo zvokov in drugih električnih signalov v realnem času. S pomočjo osciloskopa namreč lahko vizualizirate in opazujete obnašanja električnih arhitektur in uživate v poetični magiji in … Continue reading Osciloskopiranje z Bernhardom Rasingerjem The post Osciloskopiranje z Bernhardom Rasingerjem appeared first on PIFcamp.
DIY mapiranje iz zraka s Cindy Regalado

DIY mapiranje iz zraka s Cindy Regalado

PIFcamp, 13. junij 2017 ― Na delavnici, ki bo sestavljena iz dveh delov, se bodo udeleženci spoznali z umetnostjo in znanostjo DIY terenskega mapiranja s posnetki iz zraka, ki jih bodo posneli s pomočjo zmaja. Poleg praktičnega znanja kako spuščanti zmaja, se bodo spoznali s tehnikami mapiranja določenega terena, kako s programom MapKnitter.org posnetke iz zraka sestaviti skupaj ter kako jih … Continue reading DIY mapiranje iz zraka s Cindy Regalado The post DIY mapiranje iz zraka s Cindy Regalado appeared first on PIFcamp.
še novic