Znani so žlahtni nagrajenci 26. festivala Dnevi komedije

SLG Celje, 18. marec 2017 ― V Slovenskem ljudskem gledališču Celje smo nocoj s podelitvijo žlahtnih komedijskih priznanj in ogledom avtokomedije Jonas zaključili 26. festival Dnevi komedije.     Žlahtna komedijantka 2017 Nataša Matjašec Rošker za vlogo Florence Foster Jenkins v predstavi Petra Quilterja Glorious! v izvedbi Drame SNG Maribor v sodelovanju z Opero SNG Maribor Nataša Matjašec Rošker v vlogi Florence Foster Jenkins vzpostavi svojstven, iskren in optimističen svetovni nazor, ki je v izrazitem komičnem kontrapunktu s pogledom vseh drugih. Njena pevska interpretacija »najslabše pevke na svetu« dramaturško spretno in smiselno gradira prek bevskajoče arije do bravuroznega fiaska v Carnegie Hall, ki ji prinese nesmrtno slavo. Njena Florence Foster Jenkins preraste iz nosilne vloge v predstavo samo.   Žlahtni komedijant 2017 Dario Varga za vlogo Valentinčiča v predstavi Emila Filipčiča in Marka Derganca Butnskala v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Slovenskega mladinskega gledališča Dario Varga zgradi lik Valentinčiča z minimalističnimi sredstvi; spretno prevzame in vseskozi nosi absurdističen in avtoironičen ton celotne predstave. V odnosu do soigralcev vključujoče in spretno odigra vlogo tako, da gledalca prevzame z izgrajeno podobo človeške dostopnosti, ki najbolj pride do izraza v zadnjem, popolnoma razgaljenem prizoru, ki izpostavi sporočilnost celotne predstave.   Žlahtni režiser 2017 Igor Vuk Torbica za režijo komedije Branislava Nušića Žalujoča družina v koprodukciji SLG Celje in PG Kranj: za domiselne intervencije, ki vseskozi polnijo uprizoritveni prostor, na način, da ne banalizirajo besedila, marveč ponujajo konsistentno vzpostavljene in razdelane karakterne vloge skozi uprizoritveno celoto in sporočilnost zgodbe družine prenesejo na simptomatiko družbenih problemov kot celote.Žlahtna komedija 2017 Peter Kušter The Tiger Lillies, Juliana Croucha in Phelima McDermota v režiji Ivane Djilas in izvedbi SNG Nova Gorica Gledališče v gledališču za g

Znani so žlahtni nagrajenci 26. festivala Dnevi komedije

SLG Celje, 18. marec 2017 ― V Slovenskem ljudskem gledališču Celje smo nocoj s podelitvijo žlahtnih komedijskih priznanj in ogledom avtokomedije Jonas zaključili 26. festival Dnevi komedije.     Žlahtna komedijantka 2017 Nataša Matjašec Rošker za vlogo Florence Foster Jenkins v predstavi Petra Quilterja Glorious! v izvedbi Drame SNG Maribor v sodelovanju z Opero SNG Maribor Nataša Matjašec Rošker v vlogi Florence Foster Jenkins vzpostavi svojstven, iskren in optimističen svetovni nazor, ki je v izrazitem komičnem kontrapunktu s pogledom vseh drugih. Njena pevska interpretacija »najslabše pevke na svetu« dramaturško spretno in smiselno gradira prek bevskajoče arije do bravuroznega fiaska v Carnegie Hall, ki ji prinese nesmrtno slavo. Njena Florence Foster Jenkins preraste iz nosilne vloge v predstavo samo.   Žlahtni komedijant 2017 Dario Varga za vlogo Valentinčiča v predstavi Emila Filipčiča in Marka Derganca Butnskala v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Slovenskega mladinskega gledališča Dario Varga zgradi lik Valentinčiča z minimalističnimi sredstvi; spretno prevzame in vseskozi nosi absurdističen in avtoironičen ton celotne predstave. V odnosu do soigralcev vključujoče in spretno odigra vlogo tako, da gledalca prevzame z izgrajeno podobo človeške dostopnosti, ki najbolj pride do izraza v zadnjem, popolnoma razgaljenem prizoru, ki izpostavi sporočilnost celotne predstave.   Žlahtni režiser 2017 Igor Vuk Torbica za režijo komedije Branislava Nušića Žalujoča družina v koprodukciji SLG Celje in PG Kranj: za domiselne intervencije, ki vseskozi polnijo uprizoritveni prostor, na način, da ne banalizirajo besedila, marveč ponujajo konsistentno vzpostavljene in razdelane karakterne vloge skozi uprizoritveno celoto in sporočilnost zgodbe družine prenesejo na simptomatiko družbenih problemov kot celote. Žlahtna komedija 2017 Peter Kušter The Tiger Lillies, Juliana Croucha in Phelima McDermota v režiji Ivane Djilas in izvedbi SNG Nova Gorica Gledališče v gledališču za

Znani žlahtni nagrajenci 26. festivala Dnevi komedije

SiGledal Novice, 18. marec 2017 ― V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje se je nocoj zaključil 26. festival Dnevi komedije. Nagrajenci strokovne žirije so igralka Nataša Matjašec Rošker, igralec Dario Varga, režiser Igor Vuk Torbica in predstava Peter Kušter. Občinstvo pa je za žlahtno predstavo izbralo predstavo Pasji dnevnik - Cucki v izvedbi Mestnega gledališča Ptuj.

17. marec: Komedijant večera Peter Musevski, občinstvo je komedijo Žalujoča družina ocenilo s 4,3706

SLG Celje, 17. marec 2017 ― Danes smo si na 26. festivalu Dnevi komedije ogledali komedijo Žalujoča družina Branislava Nušića v režiji Igorja Vuka Torbice in izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Slovenskega ljudskega gledališča Celje. Občinstvo je za komedijanta večera izbralo Petra Musevskega in komedijo Žalujoča družina ocenilo s 4,3706.Nagrajencu in zasedbi iskreno čestitamo.

DNK: Človeški faktor

SiGledal Novice, 17. marec 2017 ― DN KRITIKA (Bush Moukarzel: Človeški faktor. Režija: Matjaž Pograjc. Slovensko mladinsko gledališče. Premiera 12. 12. 2016) – Velikokrat nagrajevani Matjaž Pograjc je prosil karizmatičnega irskega prijatelja Busha Moukarzela, če lahko kaj napiše za Slovensko mladinsko gledališče in je tako nastala radikalna in čudovita metadrama Človeški faktor oz. Human Error v prevodu Barbare Skubic.

DNK: Leonce in Lena 3

SiGledal Novice, 17. marec 2017 ― DN KRITIKA (Georg Büchner: Leonce in Lena. Režija Mateja Koležnik. Mestno gledališče ljubljansko. Premiera 15.09.2016) - Gre za tekst s klasično zgodbo in na prvi pogled klasično temo - kritika kraljevega dvora, njegova izumetničenost in 'pozabljanje' na ljudstvo, potreba po poroki in nezadovoljstvo očeta kralja. Bϋchner pa kljub prvemu vtisu odpira mnoga filozofska vprašanja, predstavljena predvsem skozi močno izraženo in dovršeno ironijo.

DNK: Bella figura

SiGledal Novice, 17. marec 2017 ― DN KRITIKA (Yasmina Reza: Bella figura. Režija Mateja Kokol. Mestno gledališče ljubljansko. Premiera 16. 10. 2016) – Komedija Bella Figura ima zelo aktualno tematiko. Način življenja višjega sloja je prikazan zelo prepričljivo in realno.
še novic