Nagrada bert posthumno za igralko Ivo Zupančič

SiGledal Novice, 21. april 2017 ― Društvo slovenskih režiserjev (DSR) bo 4. maja nagrado bert za življenjsko delo na področju filmske in televizijske igre posthumno namenilo minuli petek preminuli vrhunski ustvarjalki Ivi Zupančič. "Sledi, ki jih je s svojo igro pustila v slovenskem kulturnem prostoru, so globoke in nepozabne," piše v utemeljitvi nagrade.

Podeljene nagrade festivala mladih Transgeneracije

SiGledal Novice, 21. april 2017 ― V Cankarjevem domu je potekala sklepna prireditev festivala sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije, na kateri so podelili priznanja za najboljše gledališke, plesne, literarne, likovne, fotografske in video stvaritve dijakov. Na področju gledališča so slavili dijaki Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana s predstavo Krasni novi svet.
Kritika predstave Biblija, prvi poskus

Kritika predstave Biblija, prvi poskus

Dnevnik, 21. april 2017 ― Biblija, prvi poskus je krpanka režijskih estetik Jerneja Lorencija vsaj zadnjih desetih let, ki jih na kratko lahko strnemo v sintezo ritualnega gledališča (Ep o Gilgamešu, Črimekundan ali Brezmadežni), pripovedništva (Iliada) in ustvarjalske...
še novic