Trojezični festival Komigo

SiGledal Novice, 17. april ― V Kulturnem domu v italijanski Gorici se v sredo, 17. 4., začenja tradicionalni trojezični festival komičnega gledališča Komigo, ki letos poteka pod geslom Vzemi si čas za smeh, ki je glasba duše. 21. izdaja festivala prinaša osem predstav. Kot prva bo na sporedu avtorska stand-up komedija Strast, dojenček in rompompom, v kateri nastopa Vid Valič.

Najboljša evropska predstava

SiGledal Novice, 15. april ― Na odru Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica bo kot zadnja v sezoni premiero doživela krstna uprizoritev tragikomedije Najboljša evropska predstava. Nastala je v koprodukciji petih evropskih gledališč, uprizorjena bo v angleškem jeziku s slovenskimi nadnapisi. Premiera na velikem odru novogoriškega gledališča bo v torek ob 20. uri.

FUSION REACTOR- plesno glasbeno doživetje v četrtek v SSG

SSG Trst, 15. april ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE VEČERNI PROGRAM     Flota, zavod, Murska Sobota & Kino Šiška   Žigan Krajnčan FUSION REACTOR plesno-glasbeni spektakel   četrtek, 18.april, ob 20.00 Velika dvorana SSG     Plesno glasbeni spektakel bo v četrtek, 18. aprila ob 20.00 sklenil krog gostujočih abonmajskih predstav Slovenskega stalnega gledališča. Tokrat bo na sporedu avtorsko delo […]

Sodelovanje s KOČEVSKIMI šolarji!

Ana Monro, 15. april ― Na pobudo in povabilo KCK Kulturni center Kočevje že drugo šolsko leto izvajamo modularni program Pejmo se gledališče – za učence/udeležence dramskih skupin lokalnih OŠ in SŠ ter v sodelovanju z Društvom IMPRO in Lutkovnim gledališčem FRU-FRU. Po zimskih izobraževanjih se je 12. in 13. aprila začel proces kreacije avtorske produkcije šolarjev. The post Sodelovanje s KOČEVSKIMI šolarji! appeared first on Ana Monro.

V LGL čezmejni lutkovni praznik

SiGledal Novice, 15. april ― V okviru letošnjih Koroških kulturnih dni bodo v Lutkovnem gledališču v Ljubljani (LGL) obeležili pol stoletja lutkovne dejavnosti koroških Slovencev. V okviru obeleževanja obletnice je na sporedu več predstav, predvajanje dokumentarnega filma Lutkarstvo upora ter razstava lutk, ki so plemenitile njihovo delo zadnjih 50 let.
Sivi odtenki zbledelih opernih pokrajin

Sivi odtenki zbledelih opernih pokrajin

Dnevnik, 15. april ― V zoženem opernem repertoarju imajo nekatere opere še višjo vrednost – zdi se, da bi jih bilo mogoče dajati vsako leto, ob vsakem trenutku in vsakomur. To so tiste opere, na katerih lahko operne hiše celo kujejo dobiček in ga nato pretakajo v bolj...
še novic